Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΟΚάρα!!

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το διπλό στη Σμύρνη πριν μια εβδομάδα! Με νέα εξαιρετική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Ζιέλονα Γκόρα (85-66) και με το 2x2 στο Eurocup κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.

ΠΑΟΚάρα!
Ένας «διαστημικός» ΠΑΟΚ κάνει πλάκα στο φετινό Eurocup. Πριν μια εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς νίκησαν την Καρσίγιακα, σήμερα ήταν η σειρά της Ζιέλονα Γκόρα να «γονατίσει» στην συμπρωτεύουσα!

Οι παίκτες του Μαρκόπουλου -που αποθεώθηκε απ' τον κόσμο για την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία («Σούλη, ψυχάρα για πάντα ΠΑΟΚάρα») απ’ το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά φόρτσαραν για τα καλά (όντας σχεδόν μόνιμα στο +10), με αποτέλεσμα να κάνουν άνετα το 2x2 στη διοργάνωση, με το τελικό 85-66!

Κορυφαίος για τους θριαμβευτές ο Σαλούστρος με 17 πόντους, ενώ από 12 προσέθεσαν οι Βον και Λάνγκφορντ. Αποχώρησε στην πρώτη περίοδο τραυματίας ο Όντουμ. Πολύ δύσκολη έξοδος για την 3η αγωνιστική απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Το ματς:

«Καυτός» ο Βον στα πρώτα λεπτά για τον ΠΑΟΚ, αλλά τα τρίποντα του Ζαμοίσκι έδωσαν προβάδισμα με 5-8 στη Ζιέλονα Γκόρα. Με τον ίδιο τρόπο «απάντησε» ο Σαλούστρος που ευστόχησε δις απ’ τα 6,75 κι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο 7’ (15-12). Οι Θεσσαλονικείς μπόρεσα να ξεφύγουν και με πέντε, αλλά οι Πολωνοί ξαναπήραν… κεφάλι στο σκορ, προτού ο Έλληνας άσος φτάσει τους οκτώ πόντους στην πρώτη περίοδο και βάλει τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος (21-20).

Τα «δώρα» των φιλοξενούμενων δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα από πλευράς ΠΑΟΚ που άνοιξε εκ νέου τα… φτερά του και προηγούμενος με 28-20 ανάγκασε σε γρήγορο τάιμ-άουτ τον αντίπαλο προπονητή. Κι όσο η Ζιέλονα δεν έβρισκε λύσεις, κι όσο ο Βον συνέχιζε το «πάρτι» κάτω απ’ τη ρακέτα, όλο και πιο εύκολα ο δικέφαλος του βορρά διατηρούσε στο 16’ το άνετο προβάδισμά του που έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (38-28). Και παρά ένα μίνι σερί 5-0 των Πολωνών, ο Βον ξανά με εντυπωσιακό κάρφωμα διαμόρφωσε το +12 του ημιχρόνου (45-33).

Και να ήθελε η Ζιέλονα να επιστρέψει, οι παίκτες του Μαρκόπουλου δεν σκέφτονταν επ’ ουδενί να αφήσουν το ματς απ’ τα χέρια τους. Και το επιβεβαίωσαν οι Μαργαρίτης, Λάνγκφορντ και Δέδας που σημείωσαν σχεδόν τρία… κολλητά τρίποντα και μέσα σε αποθέωση στην Πυλαία, οι Θεσσαλονικείς… άφησαν σκόνη 17 πόντων για πρώτη φορά (58-41). Κακά τα ψέματα πλέον η ελληνική ομάδα ήταν το απόλυτο αφεντικό. Κι ένας Κόσζαρεκ δεν μπορούσε να φέρει την… άνοιξη, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να διατηρεί στο φινάλε της τρίτης περιόδου ένα «καλό» προβάδισμα (64-53).

Προς στιγμήν ο Ζαμοίσκι έδειξε να προσπαθεί να γυρίσει μόνος του την κατάσταση, αλλά το έγκαιρο τάιμ-άουτ του Μαρκόπουλου αφύπνισε τους ασπρόμαυρους και με -μεταξύ άλλων-δύο τρίποντα απ’ τους Κακαρούδη και Τσόχλα, έγινε το 78-61, τρία λεπτά πριν το τέλος! Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον Σαλούστρο να συνεχίζει το προσωπικό του show (ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους 21, 83-62), ενώ αυτός ήταν που τελικά διαμόρφωσε και το τελικό 85-66 μέσα σε αποθέωση απ’ τον κόσμο του ΠΑΟΚ!

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 64-53, 85-66

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 12, Λιάπης 4, Χαραλαμπίδης 8, Κάρτερ 7, Κακαρούδης 6, Τσόχλας 7, Δέδας 9, Μαργαρίτης 3, Όντουμ, Βον 12, Σαλούστρος 17

Ζιελόνα Γκόρα: Κελ 2, Τρούτμαν 8, Μπαρτ 11, Χόσλει 8, Κούχαρεκ, Τζόνσον 11, Χρικάνιουκ 2, Ζαμοίσκι 10, Κόζαρεκ 14. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: