Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πανηγύρι για Μαρκόπουλο!!

Ο Δ. Τσορμπατζόγλου γράφει στον sportdog για την παλικαρίσια απόφαση του Μαρκόπουλου και αναρωτιέται γιατί ο ΠΑΟΚ να διαλύσει την ομάδα του, επειδή το ζήτησαν οι Αγγελόπουλοι... Η μπασκετική ομάδα του ΠΑΟΚ είναι από τις πιο επιτυχημένες στην Ελλάδα. Στην σχέση τι δίνεις-τι παίρνεις, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και η ομάδα του Μαρκόπουλου, κάνουν θαύματα. Με 265.000 ευρώ μπάτζετ:
1) Παραδίδουν μαθήματα στο value for money,
2) Παίρνουν πρωτάθλημα μετά από αυτούς που ξοδεύουν τον μισό προϋπολογισμό της χώρας
3) Δίνουν υπεραξία σε κάθε αθλητή που έρχεται για να παίξει στο παλατάκι με αποδοχές 30-40- 50 χιλιάδων και την άλλη χρονιά αξίζει από 100 έως 300 χιλιάρικα.
4) Πάνω απ’ όλα πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως και ξεπληρώνουν παλιές οφειλές.
Όλα αυτά είναι γνωστά και το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν ακόμη περισσότερο από τους καλύτερους στο χώρα, μια και… μάτια έχουν και βλέπουν. Κάποτε θα έστρεφαν και εδώ πάνω το βλέμμα, για να παραδεχθούν και να τονίσουν την τεράστια επιτυχία των πιο ικανών και πιο μπασκετικών παραγόντων στην χώρα (με τεράστια απόσταση από τους άλλους) και του καλύτερου Έλληνα προπονητή, με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο.
Από την Κυριακή και μετά όμως, οι περισσότεροι (προς τα κάτω στη χώρα…) αναρωτιούνται: «Μα πώς είναι δυνατόν ο Μαρκόπουλος να αρνηθεί την πρόταση του Ολυμπιακού; Πώς είναι δυνατόν να «ακούσει» τους φανατικούς που…. δεν τον άφηναν; Γιατί δεν άρπαξε την ευκαιρία;»
Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε μερικές αλήθειες από το ρεπορτάζ.
Πρώτα απ’ όλα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν απαγόρευσε κάτι στον Μαρκόπουλο. Αρνήθηκε (φυσικά) να συναινέσει και περίμενε την δική του απόφαση επειδή του έχει υποχρέωση και μάλιστα μεγάλη.Στο τέλος δηλαδή θα γίνονταν ότι ήθελε ο Μαρκόπουλος!
Από εκεί και πέρα οι οπαδοί βρέθηκαν στο γήπεδο για να ενημερωθούν ή να αντιδράσουν, λίγο μετά το τηλεφώνημα Μαρκόπουλου που τόνισε ότι θα μείνει στον ΠΑΟΚ. Άρα, ούτε αυτοί έπαιξαν ρόλο στην ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απόφαση του Μαρκόπουλου.
Αφού τονίσουμε ότι πράγματι όσοι ΠΑΟΚτσήδες βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τον Μαρκόπουλο (παρασυρόμενοι από «πηγές» που έδιναν βέβαιη την αποχώρηση) πιάστηκαν κορόιδα και εκτέθηκαν και ήταν πραγματικά απαράδεκτοι, θέλουμε να αναρωτηθούμε το εξής:
Όλοι οι υπόλοιποι στον ΠΑΟΚ που αντέδρασαν αρνητικά και προβληματίστηκαν και στενοχωρήθηκαν, όσοι εκνευρίστηκαν μπροστά στο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να φύγει ο προπονητής της ομάδας για να πάει στον Ολυμπιακό (όχι αυτοί που έβριζαν, αλλά όσοι προβληματίστηκαν επαναλαμβάνουμε) είχαν άδικο; ΓΙΑΤΙ;
Υπάρχει κανείς που υποστηρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να πανηγυρίζουν επειδή ο Μαρκόπουλος θα πάει στον Ολυμπιακό; Μήπως έπρεπε να τον πάνε με τιμές και δόξες στο αεροδρόμιο; ΓΙΑΤΙ;
Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ομάδα; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει στόχους; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αξιοπρέπεια; Πρόγραμμα; Οργάνωση; Από πού και ως που "έπρεπε" να τα διαλύσει όλα επειδή το ζήτησαν οι Αγγελόπουλοι;
Ποιος έφτιαξε αυτή την ομάδα; Ποιος έκανε τις επιλογές παικτών και θα τους άφηνε ένα μήνα μετά το ξεκίνημα;
Θα έφευγε ο επιτυχημένος προπονητής τους λίγο αφού ξεκίνησε η σεζόν και μπήκαν νέοι στόχοι και θα έπρεπε ο κόσμος, οι παράγοντες και όλοι οι υπόλοιποι να τον διευκολύνουν ή να τον αποχαιρετίσουν με πανηγυρισμούς στο Λευκό Πύργο; Ποιος το λέει αυτό και… ΓΙΑΤΙ;
Σε κάθε περίπτωση, μετά την πολύ καλή λειτουργία ΚΑΕ και ομάδας όλα τα περασμένα χρόνια, μετά την εκπληκτική περσινή πορεία, μετά την πανελλήνια αναγνώριση της προσπάθειας όλων των μπασκετικών του ΠΑΟΚ, μετά τις καλές επιλογές παικτών και αυτό το καλοκαίρι, μετά τις πρώτες μεγάλες νίκες όπως αυτή στη Σμύρνη και την περήφανη στάση στο Αλεξάνδρειο (όπου πολλοί κομπλεξικοί περίμεναν τον ΠΑΟΚ να πιέζει για να μην γίνει ο αγώνας έτσι ώστε να βγάλουν χολή) ήρθε και αυτή η ιστορία με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ απόφαση του ΙΔΙΟΥ του Μαρκόπουλου (και κανενός άλλου) έτσι ώστε για μία ακόμη φορά το μπάσκετ του ΠΑΟΚ να προβληθεί θετικά και να τσιγκλήσει τους ασπρόμαυρους να πάνε στο γήπεδο.
Και στο γήπεδο δεν πάνε, γιατί οι κορυφές του αθλήματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχουν απαγορεύσει με τον τρόπο τους την επιτυχία και το όραμα, σε όσους έχουν γνώση, ικανότητες, μάτι, γήπεδα, επιτυχίες, αλλά δεν έχουν εκατομμύρια ευρώ για να αγοράζουν συμμετοχή στην Ευρωλίγκα ή για να κρατάνε στην ομάδα τους τον κάθε Κόνιαρη, που πρέπει στα 18 να αποφασίσει μεταξύ των 20 χιλιάδων και των 100!
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: