Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

«Ευχαριστώ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο»

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ και τόνισε πως είναι μεγάλη του τιμή που είναι υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της Ευρώπης.

«Ευχαριστώ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο»
Τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στη λίστα για τον καλύτερο νέο παίκτη της «γηραιάς ηπείρου» μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, του οποίου έπλεξε το εγκώμιο, εξέφρασε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ.

Μια εντυπωσιακή σεζόν διανύει ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με τα χρώματα του Άρη και δικαιολογημένα έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα των «κατασκόπων» ομάδων του ΝΒΑ, οι οποίοι πυκνώνουν την παρουσία τους στο Αλεξάνδρειο για να τον παρακολουθήσουν από κοντά.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως πρόκειται από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ευρωπαϊκών γηπέδων, κάτι που πιστοποίησε και επίσημα η FIBA, καθώς πριν από λίγες μέρες τον συμπεριέλαβε στη λίστα των υποψηφίων για τον καλύτερο νέο παίκτη της Ευρώπης.

Μόνο μία ματιά να ρίξει κανείς στα ονόματα των υπόλοιπων υποψηφίων δείχνει πόσο σημαντική είναι αυτή η διάκριση για τον 19χρονο φόργουορντ. Εκεί μπορεί να εντοπίσει κανείς τον δικό μας Γιάννης Αντετοκούνμπο που διαπρέπει με τους Μιλγουόκι Μπακς στο ΝΒΑ και τους Ντάριο Σάριτς της Αναντολού Εφές , Γιουσούφ Νούρκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, Γιομάντας Σαμπόνις, Τσεντί Οσμάν, Ντράγκαν Μπέντερ, Στέφανο Πένο, Σβιάτοσλαβ Μιχάιλιουκ που πλαισιώνουν τον Βεζένκοφ στη λίστα των υποψηφίων για τον καλύτερο νέο παίκτη της Ευρώπης.

Ο άσος του Άρη δεν μπορούσε παρά να είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε αυτήν την εκλεκτή παρέα: «Χάρηκα πολύ όταν το πληροφορήθηκα. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι υποψήφιος για μία τόσο μεγάλη διάκριση. Και η τιμή γίνεται μεγαλύτερη όταν βλέπεις τα ονόματα των υπόλοιπων υποψηφίων: Πρόκειται για πολύ καλούς παίκτες που αποτελούν το μέλλον όχι μόνο του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ. Κάποιοι είναι και το παρόν, αγωνιζόμενοι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ», δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ Άρης.

Ωστόσο ο διεθνής με την εθνική Βουλγαρίας μπασκετμπολίστας τόνισε πως πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά: «Μου δίνει έξτρα κίνητρο για να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η σκληρή δουλειά είναι το πρώτο “πρέπει” αν θέλεις να φτάσεις ψηλά και εγώ είμαι ακόμα στην αρχή. Κάθε παίκτης πρέπει να θέλει να βελτιώσει τις αδυναμίες του, αλλά και να δουλέψει ακόμα περισσότερο στα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού του. Δεν παρασύρομαι και παραμένω συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με τον ΑΡΗ, ο οποίος μου έδωσε τις ευκαιρίες και το χρόνο συμμετοχής για να δείξω τι μπορώ να κάνω και να βελτιώνομαι. Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική Βουλγαρίας».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει για τον Βεζένκοφ, ότι τον θεωρεί ως τον πρώτο υποψήφιο για να πάει από την Ελλάδα στο ΝΒΑ, μόνο καλά λόγια είχε να πει: «Χαίρομαι για την εξέλιξη του Γιάννη και για το ότι είναι στη συγκεκριμένη λίστα. Είναι παίκτης με πολύ πλούσια προσόντα και ταλέντο και βελτιώνεται συνεχώς, αφού δουλεύει σκληρά. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και εύχομαι να έχει καριέρα αντάξια του ταλέντου του». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: