Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

«Λουκέτο» στη Σερβία!!

Απεργίες, οφειλόμενα, τραμπουκισμοί και η Σερβία σε αδιέξοδο! Η FIFPro βάζει... λουκέτο και ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για την τραγική κατάσταση στο ποδόσφαιρο της χώρας. Τον γύρο της Ευρώπης έκανε το... λουκέτο στις Ακαδημίες της Παρτιζάν, αφού οι ιθύνοντες βλέποντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αποφάσισαν να βάλουν stop στην «κοροϊδία». Συμπτώματα της γενικότερης κρίσης στη Σερβία, αφού τα ταλέντα μπορεί να φέρνουν εκατομμύρια στους συλλόγους, αλλά οι ομάδες αδυνατούν να τα διαχειριστούν σωστά!
Η σεζόν άρχισε με το αριστερό και τα σημάδια... πτώχευσης είχαν φανεί με το «καλημέρα», όταν πέντε ομάδες είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν άδεια για μεταγραφές. Ο πρωταθλητής Ερυθρός Αστέρας δεν πήρε ποτέ άδεια να παίξει στην Ευρώπη και το καλοκαίρι όλα του τα αστέρια του... χάρισαν τα οφειλόμενα για να πάρουν την ελευθέρας τους.
Ο πρώτος σκόρερ, Μρντζα, ο ηγέτης Νίνκοβιτς, ο αρχηγός Μιλίγιας, ο Μαξίμοβιτς και ο Ντάουντα την έκαναν γι άλλες πολιτείες και ο Αστέρας έχασε την ποιότητά του. Επρεπε η Πολιτεία και η Ομοσπονδία να πάρουν μέτρα για να μπορέσουν οι ομάδες να δηλώσουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.
Το ποδόσφαιρο της Σερβίας σε κρίση, η Παρτιζάν... ξεπούλησε ό,τι καλύτερο διέθετε την τελευταία τριετία και όλοι διαπίστωσαν φέτος πως η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με τις εγχώριες διοργανώσεις. Αποκλεισμός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λοουντογκόρετς και μόλις... δυο βαθμοί στον όμιλο του Γιουρόπα. Περασμένα μεγαλεία...
Η Σερβία πληρώνει την άσχημη πορεία των ομάδων, βρίσκεται στην 27η της UEFA, ενώ οι «ασπρόμαυροι» που είναι ο κορυφαίος σύλλογος των τελευταίων ετών βρίσκεται στην 126η θέση και το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο «μαύρο». Η κατάσταση έγινε χειρότερη μετά το τελευταίο μήνυμα που ήρθε από τη Διεθνή Ένωση Ποδοσφαιριστών και βάζει ουσιαστικά... απαγορευτικό σε μετακινήσεις ξένων παικτών στη Σερβία.
Ειδικότερα, οκτώ από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς και συνεπώς δεν μπορούν να καταβάλλουν χρήματα σε παίκτες και υπαλλήλους. «Δεν μας αρέσει αυτό που γίνεται, αλλά στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους παίκτες μας» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro, Τεό Βαν.
Αρκετοί ξένοι δεν έχουν λάβει ακόμα μισθούς για μήνες και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι σύλλογοι βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και οι ποδοσφαιριστές αδυνατούν να βρουν λύσεις. Τα προβλήματα στην καθημερινότητα πολλά, ωστόσο το πιο συγκλονιστικό είναι πως τα οφειλόμενα... χάνονται. Ο λόγος; Οι ομάδες δεν σέβονται τα δικαιώματά τους και... επιτρέπουν σε οπαδούς να τους απειλούν για να ξεχάσουν τα χρήματα. «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλες τις χώρες, ώστε να συστήσουν στους παίκτες τουςνα μην παίζουν ποδόσφαιρο στη Σερβία, επειδή δεν υπάρχει καμία εγγύηση» τονίζει η Ενωση.

Στην Κραγκούγεβατς οι παίκτες κατέβηκαν σε απεργία, τους χρωστούσαν τρεις μήνες και ο αρχηγός της ομάδας, Σοτίροβιτς που υπερασπίστηκε τους συμπαίκτες του αποχώρησε με χτυπήματα στο πρόσωπο. Η Ομοσπονδία καταδίκασε το περιστατικό, αλλά δεν ασκήθηκε ποτέ καμία πειθαρχική δίωξη. Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, οι Σέρβοι μπαίνουν στα γήπεδα να δείξουν το ταλέντο τους και να εξασφαλίσουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή! Διοικήσεις αλλάζουν, ταμεία υπερχρεωμένα, οπαδοί να επιδιώκουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και θύματα παίκτες και υπάλληλοι που δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους. Η Σερβία στο σκοτάδι....
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: