Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τσάβι: «Θέλω να ακολουθήσω τα βήματα του Γκουαρντιόλα»

Τα βήματα του Πεπ Γκουαρντιόλα, θέλει να ακολουθήσει ο Τσάβι, αφού τελειώσει την καριέρα του, καθώς στο μέλλον θα ήθελε να προπονήσει τους «μπλαουγκράνα», όπως δήλωσε.

Τσάβι: «Θέλω να ακολουθήσω τα βήματα του Γκουαρντιόλα»
Τη θέση του προπονητή της Μπαρτσελόνα θα ήθελε κάποια στιγμή να αναλάβει στο μέλλον ο Τσάβι. Ο μέσος των Καταλανών δεν θα είναι σε θέση να αγωνίζεται για πολύ καιρό ακόμα και, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, θα ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του Πεπ Γκουρντιόλα, αναλαμβάνοντας τον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

«Δεν μου έχει μείνει πολύς χρόνος ως παίκτης, είναι ξεκάθαρο. Το νιώθω. Δεν μπορώ να αγωνίζομαι πλέον κάθε τρεις μέρες. Το σώμα μου αργεί να αναρρώσει. Οι μέρες μου είναι μετρημένες.Όμως, θέλω να παραμείνω στην ομάδα όταν σταματήσω. Εδώ είναι το σπίτι μου. Θα ήθελα να ακολουθήσω τα βήματα του Γκουαρντιόλα και να προπονήσω τη Μπαρτσελόνα», είπε ο αρχηγός της "Μπάρτσα", που, στη συνέχεια, ανέφερε ότι αρκετοί από τους συμπαίκτες του θα μπορούσαν να αναλάβουν το ρόλο του στο γήπεδο όταν σταματήσει.

«Βλέπω πολλούς που μπορούν να αναλάβουν το ρόλο μου στην ομάδα όταν σταματήσω. Υπάρχει ο Μπουσκέτς, ο Ινιέστα, ο Σαμπέρ, ο Ραφίνια. Υπάρχουν επιλογές. Υπήρχε και ο Τιάγκο, όμως είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει. Όταν φεύγεις, η επιστροφή είναι δύσκολη», ήταν τα λόγια του 34χρονου Ισπανού μέσου, ο οποίος αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι έφτασε κοντά στη μεταγραφή του σε ομάδα των ΗΠΑ.

«Ήμουν πολύ κοντά στο να πάρω μεταγραφή σε ομάδα των ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι, όμως ο Λουίς Ενρίκε με έπεισε να παραμείνω εδώ. Μου είπα πως αν δικαιούμουν μία θέση στην ομάδα, θα έπαιζα. Ήταν ειλικρινής μαζί μου, όπως είναι πάντα», δήλωσε ο έμπειρος μέσος.

Ο Τσάβι στην καριέρα του έχει κατακτήσει τα πάντα τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα» (2010, 2011), βγαίνοντας τρίτος και τις δύο φορές. Ωστόσο ο ίδιος δε στεναχωριέται που δεν κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη του κόσμου καθώς αισθάνεται τυχερός και μόνο που κατάφερε να κατακτήσει τόσα πολλά.

«Ήμουν αρκετά τυχερός ως ποδοσφαιριστής, ώστε να ξεπεράσω τα όνειρά μου. Ποτέ μου δε φανταζόμουν ότι θα ήμουν υποψήφιος για τη "Χρυσή Μπάλα". Αυτό από μόνο του ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με όσα κατάφερα να πετύχω. Κατέκτησα τα πάντα και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Είναι αδιανόητο. Αν μου το έλεγε κάποιος το 2004, όταν μου ασκούσαν συνεχώς κριτική τόσο για τις εμφανίσεις μου με την "Μπάρτσα" και με την Ισπανία, δε θα το πίστευα», ήταν τα λόγια του Ισπανού άσου, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σύγκριση που γινόταν στο πρόσωπό του με τον Γκουαρντιόλα όταν ξεκινούσε την καριέρα του.

«Όλοι μου έλεγαν ότι θα γίνω ο νέος ήρωας της ομάδας, όμως ήθελα να είμαι ο εαυτός μου. Με αποκαλούσαν συνεχώς ως ο "νέος Γκουαρντίολα" και μου ήταν πολύ δύσκολο», είπε ο 34χρονος μέσος που δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις προσπάθειες που έκανε με τον Ίκερ Κασίγιας για να διατηρήσει καλό το κλίμα στην εθνική Ισπανίας, όταν στον πάγκο της Ρεάλ καθόταν ο Ζοσέ Μουρίνιο.

«Αφήσαμε τα προβλήματά μας στην άκρη. Και οι δύο αισθανθήκαμε ότι βγάζαμε μία πολύ κακή εικόνα προς τα έξω. Ντρεπόμασταν. Συμφωνήσαμε να το συζητήσουμε με τους συμπαίκτες μας και προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε την κατάσταση. Ήταν μία πολύ άσχημη εικόνα προς τον κόσμο του ποδοσφαίρου και, ειδικά, για τα παιδιά που μας παρακολουθούν από ολόκληρο τον πλανήτη», δήλωσε ο αρχηγός των Καταλανών, που στο τέλος επισήμανε ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο στην εθνική Ισπανίας.

«Υπάρχει εξαιρετικό επίπεδο στην εθνική ομάδα. Το ισπανικό ποδόσφαιρο έχει μεγαλώσει και υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες, ώστε να επιλέξει ο προπονητής», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: