Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Μόρας: «Καλή επιλογή ο Ροντρίγκες για ΠΑΟ»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Γκιγέρμο Ροντρίγκες μίλησε ο συμπαίκτης του στη Βερόνα, Βαγγέλης Μόρας. Και ο Στάνκοβιτς στα υπόψη του Παναθηναϊκού για την άμυνα. Προχωρά η ανανέωση και με Αναστασίου.

Μόρας: «Καλή επιλογή ο Ροντρίγκες για ΠΑΟ»
Ο Γκιγέρμο Ροντρίγκες είναι μια από τις περιπτώσεις που απασχολούν τον Παναθηναϊκό για το κέντρο άμυνάς του. Ο Ουρουγουανός αμυντικός ανήκει στην Ελλάς Βερόνα, όπου έχει τρεις Έλληνες συμπαίκτες, τους Βαγγέλη Μόρα, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Παναγιώτη Ταχτσίδη. Ο πρώτος, που αγωνίζεται στην ίδια θέση, μίλησε στη SportDay με πολύ καλά λόγια για τον 30χρονο άσο.

«Μιλάμε για τρομερό χαρακτήρα. Δεν έπαιζε πολύ μέχρι πριν λίγο διάστημα, αλλά εμψύχωνε την ομάδα. Δεν κοιτούσε τον εαυτό του. Επαγγελματίας κι αγαπημένο παιδί του συλλόγου και του κόσμου. Έχει εμπειρίες από την Ευρώπη, αφού είναι χρόνια στο Καμπιονάτο κι αυτό είναι σημαντικό για Λατινοαμερικάνο παίκτη. Επειδή δεν είναι πολύ ψηλός για στόπερ, κοιτάει να βγει πρώτος στην μπάλα. Δεν θα διστάσει να κάνει φάουλ για να σταματήσει έναν επιθετικό. Ταύρος. Κλασικός Ουρουγουανός αμυντικός. Αριστεροπόδαρος και θεωρητικά γρήγορος για τη θέση. Στηρίζεται πολύ στη δύναμη. Το γκολ δεν είναι το προσόν του, αλλά έχει δυνατότητα στα στημένα, αφού έχει καλό άλμα. Δεν είναι σούπερ τεχνίτης, ωστόσο, μπορεί να προωθήσει την μπάλα και για μένα αποτελεί καλή επιλογή», τόνισε ο διεθνής στόπερ.

Όσο για το λόγο που δεν είχε μέχρι πρόσφατα πολλές συμμετοχές, αλλά και τις πιθανότητες που δίνει για να έρθει στον Παναθηναϊκό, ο Λαρισαίος άσος είπε: «Χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. Ο προπονητής βασίζεται σε μένα και τον Μάρκες που τα πηγαίνουμε καλά, αλλά τώρα που αγωνιζόμαστε με τρεις πίσω και όχι με τετράδα, τον χρησιμοποιεί αριστερό μπακ. Έχει συμβόλαιο ακόμα έναν χρόνο απ' όσο γνωρίζω. Έχουμε πολλούς αμυντικούς και δεν θα είναι πρόβλημα για την ομάδα. Το θέμα είναι αν τον δανείζει, διότι να τον αφήσει ελεύθερο, τώρα που παίζει, φαίνεται δύσκολο».

Πέραν του Ροντρίγκες, αλλά και του Χουάνμα της Νουμάνθια, στα υπόψη του Παναθηναϊκού είναι και ο Βόισλαβ Στάνκοβιτς. Τον 27χρονο άσο της Παρτιζάν παρακολούθησαν άνθρωποι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για το Europa League, αλλά και δια ζώσης ταξιδεύοντας στο Βελιγράδι. Διακρίνεται στο ψηλό παιχνίδι, ενώ παρά το ύψος του (1,90μ.) μπορεί να παίξει και σαν αριστερό μπακ. Ο μια φορά διεθνής με τη Σερβία άσος ανήκει από το 2010 στην Παρτιζάν, αλλά μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν και η ομάδα του τον παραχωρεί, ενώ το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό. Στον Παναθηναϊκό έχει προταθεί και ο 26χρονος Βραζιλιάνος Μπρούνο Σοάρες της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Πέρα από την απόκτηση στόπερ, στον Παναθηναϊκό εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις δεν είναι αδιάφοροι στο ενδεχόμενο επιστροφής του Χάρη Μαυρία από τη Σάντερλαντ, αν και κάτι τέτοιο δείχνει πιο εφικτό για το καλοκαίρι, όπως και στην υπόθεση του Σεμπαστιάν Λέτο της Κατάνια.

Μετά τις γιορτές για Αναστασίου

Τις διαδοχικές ανανεώσεις συμβολαίων παικτών ίσως ακολουθήσει σύντομα και αυτή του προπονητή στον Παναθηναϊκό. Από το καλοκαίρι, όταν είχε απορριφθεί η πρόταση της Γκενκ, ήταν στις προθέσεις της ΠΑΕ να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον προπονητή και το θέμα αυτό αναμένεται να προχωρήσει μετά τις γιορτές. Η επιθυμία για συνέχιση της κοινής πορείας είναι αμοιβαία και δεν αναμένεται να υπάρχουν δυσκολίες στο να βρεθεί η χρυσή τομή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: