Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πήρε τ' όπλο του!

Ο Ολυμπιακός «έπαιξε» με τη φωτιά, αλλά πήρε τη νίκη 2-0 κόντρα στον Πανιώνιο χάρη σε δύο γκολ του Μήτρογλου και συνεχίζει το πρέσινγκ στον ΠΑΟΚ. Γκρίνια από τον κόσμο. Τελευταίο ματς για Αμπιντάλ.

Πήρε τ' όπλο του
Ένας μέτριος Ολυμπιακός χωρίς φαντασία επιθετικά και επιρρεπής στο αμυντικό λάθος, ζορίστηκε απέναντι στον Πανιώνιο και χρειάστηκε ο Μήτρογλου να πάρει τ' όπλο του για να καθαρίσει.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (36', 90') ο Έλληνας επιθετικός έκρινε την αναμέτρηση, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη 2-0, να επιστρέφουν στις νίκες στο Φάληρο και στο -1 από τον ΠΑΟΚ αλλά να μην πείθουν με την εμφάνισή τους και να ακούν γκρίνια από τον κόσμο.

Μαχητικοί οι «κυανέρυθροι» στο δεύτερο μέρος, με τον Ιμπαγάσα να επευφημείται από το «Καραϊσκάκη» και από την άλλη τον Ερίκ Αμπιντάλ να αποχαιρετάει, δίνοντας το τελευταίο του παιχνίδι στο Φάληρο.

Το ματς:

Μια πειστική εμφάνιση είναι πάντα το ζητούμενο στον Ολυμπιακό. Πρωτίστως όμως σήμερα ήθελε τη νίκη (στις 9 Νοεμβρίου η τελευταία στο Φάληρο), για να «μαζέψει» τη διαφορά από την κορυφή.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι όμως, συνάντησε κλειστή άμυνα, με τον Πανιώνιο να πρεσάρει με 2-3 παίκτες στα μαρκαρίσματα και την ίδια ώρα να κρατά κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του. Συνάντησε επίσης την ίδια αδυναμία να περιορίσει μια κόντρα επίθεση, με τους Νεοσμυρνιώτες στην μοναδική περίπτωση που βγήκαν μπροστά με αξιώσεις, να απειλούν με τον Μπουμάλ, αλλά ο Ρομπέρτο ήταν σε ετοιμότητα.

Επιθετικά οι περισσότερες ενέργειές του ξεκινούσαν από τα πόδια του Τσόρι που ηγήθηκε των προσπαθειών των Πειραιωτών. Και με μπαλιά πάρε-βάλε έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, όμως ο Έλληνας επιθετικός -που βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι- την σπατάλησε. Δεν έπραξε όμως το ίδιο λίγο αργότερα από ίδια θέση, με τον Σιόβα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον ίδιο από κοντά να μην δυσκολεύεται να δώσει το προβάδισμα.

Κι ενώ το φυσιολογικό θα ήταν o Ολυμπιακός να πιέσει για ένα δεύτερο γκολ, έδειξε να ζορίζεται. Να μην έχει φαντασία στην επίθεση. Να μην παίρνει το κάτι παραπάνω από προσωπικές ενέργειες. Να μην έχει ρυθμό. Αντιθέτως να είναι στατικός. Και παράλληλα να μην μπορεί ν' αποφύγει το εύκολο λάθος μεσοαμυντικά. Κάτι που θα μπορούσε να του στοιχίσει, όμως ο Ρομπέρτο στάθηκε στο ύψος του.

Ο κόσμος γκρίνιαξε με τη σειρά του, βλέποντας την ομάδα να παίζει (και αυτή τη φορά στο Φάληρο) με τη φωτιά. Και τότε πήρε ξανά το όπλο του ο Μήτρογλου. Και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ καθάρισε για τον Ολυμπιακό στο φινάλε, δείχνοντας να ανακτά την επαφή του με τα δίχτυα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία (28’ Σιόβας), Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουΐ, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι (87’ Φορτούνης), Τσόρι, Αφελάι (62’ Ντοσεβί), Μήτρογλου.

Στον πάγκο έμειναν οι Μέγερι, Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης, Μπενίτες.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος (62’ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Μασούρας (84’ Σμυρλής), Σιώπης (75’ Βούζας), Μητρόπουλος, Πάνος, Γιάννου.

Στον πάγκο έμειναν οι Γιαννακόπουλος, Χατζηϊσαίας, Φουρλάνος, Γκέζος.

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης και βοηθοί οι Ιορδάνης Απτόσογλου, Ιωάννης Σίπκας
Τέταρτος ο Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: