Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Την άξιζε και την πήρε…!

Ο Παναιτωλικός έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά έστω και με άγχος στο τέλος, πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Πλατανιά στο Αγρίνιο και παρέμεινε στο -3 από την πρώτη πεντάδα. Σκόρερ ο Μπεχαράνο στο 24’.

Την άξιζε και την πήρε…
Σε μονόλογο του Παναιτωλικού, τουλάχιστον την πρώτη ώρα, εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τον Πλατανιά Χανίων. Η ομάδα του Αγρινίου έπαιξε σπουδαία μπάλα και πρόσφερε θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και σε αυτούς που μπήκαν στον κόπο να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από τον τηλεοπτικό δέκτη τους και έφτασε δίκαια στη νίκη με 1-0, που την φέρνει μια ανάσα από την πρώτη πεντάδα. «Χρυσός» σκόρερ ο Μπεχαράνο στο 24ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και θα μπορούσαν να φτάσουν σε μια πιο εύκολη και ευρεία νίκη, αφού έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες (21 τελικές, οι 12 στην εστία). Στο τέλος αγχώθηκαν, έδωσαν χώρο στους Κρητικούς, αλλά δεν το πλήρωσαν. Οι φιλοξενούμενοι, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο τελευταίο εικοσάλεπτο, δεν άξιζαν κάτι περισσότερο και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

To ματς

Ο Παναιτωλικός, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του, μπήκε δυνατά και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν την κατοχή και έχασαν καλές ευκαιρίες, με τους Μαρτίνες, Γοδόι και Άλβες, αλλά είτε από αστοχία, είτε λόγω Ολιμπά, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Πλατανιάς είχε περιοριστεί σε αμυντικό ρόλο και προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με αντεπιθέσεις. Κύριος εκφραστής των ευκαιριών ήταν ο Ναζλίδης, που επίσης δεν μπόρεσε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις.

Η υπεροχή καρποφόρησε στο 24’, όταν ο Μπεχαράνο με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, άνοιξε το σκορ (1-0). Η ομάδα του Αγρινίου συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ, αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο Μαρτίνες δεν βρήκε στόχο. Ο Πορτογάλος ήταν «όλα τα λεφτά», αλλά ταυτόχρονα και μοιραίος για την ομάδα του, η οποία ήταν εξαιρετική και θα μπορούσε να έχει «κλειδώσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αφού έχασε πολλές ευκαιρίες. Ο Πλατανιάς θα πρέπει να ήταν ευχαριστημένος, που πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Παναιτωλικό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος (65%-35% η κατοχή) και να χάνει σωρεία ευκαιριών. Όμως, οι παίκτες του Μάκη Χάβου έβλεπαν την εστία σαν… σπιρτόκουτο και μοιραία το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν. Ο Πλατανιάς είχε ταμπουρωθεί στο μισό γήπεδο και είχε ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι, που ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων. Μύγας και Άλβες συνέχισαν να σπαταλούν τις ευκαιρίες, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Τσουράκης είχε την μοναδική καλή στιγμή τους στο 59’.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και μετά τις δύο αλλαγές του Μάκη Χάβου, ο Παναιτωλικός έδωσε χώρο στον αντίπαλό του και ταυτόχρονα ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά του, προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Ο Πλατανιάς ναι μεν ανέλαβε πρωτοβουλίες, αλλά δεν έφτανε στην περιοχή του Ράφαελ. Αυτό συνέβη μια φορά στο 80’, με τον Ναζλίδη να σουτάρει πάνω στον πεσμένο Κούσα. Άλλη ευκαιρία δεν βρήκαν μέχρι το τέλος και έτσι, ο Παναιτωλικός έφτασε δίκαια στη νίκη με σκορ 1-0.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Κούσας, Μπεχαράνο, Άλβες (66’ Βασιλείου), Κάπελ, Καλογέρης (86’ Μαλεζάς), Γοδόϊ, Μαρτίνες, Μύγας (61’ Κόρμπος), Ετζενγκέλε.

Στον πάγκο έμειναν: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Μαλεζάς, Μήλιος, Παπουτσογιαννόπουλος.

Πλατανιάς Χανίων (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Δημήτρης, Μενδρινός (80’ Γιακουμάκης), Μαχαμάτ, Ναζλίδης, Μιλούνοβιτς (71’ Φιγκέιρα), Νέπλιακ, Τσουράκης (75’ Τσοντάκης), Ιτούα, Κουλιμπαλί, Τετέ.

Στον πάγκο έμειναν: Γκσπούρνινγκ, Ζαραδούκας, Ζουμπουλάκης, Αποστολόπουλος.

Κίτρινες κάρτες: Μύγας, Κέβιν / Τσουράκης, Κουλιμπαλί
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δ. Γκάγκας (Λάρισας), Ε. Βλάσσης (Λασιθίου)
Γήπεδο: Παναιτωλικού
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: