Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

«Μπόρα» η ΑΕΚ!!

Ασορτί με τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάστηκε η ΑΕΚ! Με μίνι-μπόρα από γκολ στο τέλος (αλλά και πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ανέστη) η «Ένωση» καθάρισε 4-0 τον Φωστήρα και επέστρεψε στις νίκες.

«Μπόρα» η ΑΕΚ
Τα γκολ -αλλά όχι και το θέαμα που περιμένει ο κόσμος της- προσέφερε απέναντι στον Φωστήρα η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» επέστρεψε στις νίκες, πέτυχε όμορφα γκολ, ωστόσο χρειάστηκε τις σωτήριες επεμβάσεις του εξαιρετικού Ανέστη (και το αριθμητικό πλεονέκτημα απ’ την αποβολή του Μουστογιάννη) για να φτάσει στο ευρύ 4-0.

Ο φορμαρισμένος Πλατέλλας βρήκε δυο φορές δίχτυα (30’, 78’) και μαζί με τους Μάνταλο (72’ πεν.) και Ντούνη (83’) υπέγραψαν τη νίκη που κράτησε το απόλυτο των «κιτρινόμαυρων» στο ΟΑΚΑ και τη διαφορά τους στην κορυφή της βαθμολογίας.


Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές (εξαιτίας και των σημαντικών απουσιών των Μπαρμπόσα, Μπακάκη και Ντακόλ) παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα τους Σαρρή και Φαγέ, άφησε έξω τον Ανάκογλου, ενώ επέλεξε τον Ρόβα για το δεξί άκρο. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα –από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Σαρρής και Ρόβας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Φαγέ-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Ζόριτς (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.

Το ματς

Θα περίμενε κανείς η γκέλα με την Ερμιονίδα να έχει «θίξει» την ΑΕΚ. Να της έχει υπενθυμίσει ότι με το όνομα και τη φανέλα (μόνο) δεν κερδίζονται τα παιχνίδια. Κι όμως. Με αυτή τη νοοτροπία μπήκε ξανά στο ματς. Ή τουλάχιστον αυτό έδειχνε, κάνοντας επιπόλαια λάθη, παράγοντας λίγες ευκαιρίες κι έχοντας ανάγκη τον τερματοφύλακά της για να προηγείται ενός εκ των ουραγών της κατηγορίας.

Χρειάστηκε να χάσουν λοιπόν 30’ (και τον Κορδέρο με τραυματισμό) για να πάρουν προβάδισμα οι «κιτρινόμαυροι». Βέβαια θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα, αν ο βοηθός έβλεπε ότι πλασέ του Φαγέ αποκρούστηκε μέσα απ’ τη γραμμή. Έστω κι έτσι όμως, το γκολ το έβαλε η ΑΕΚ. Ή μάλλον το ‘βαλε μόνος ο Πλατέλλας (με όμορφη ατομική προσπάθεια). Το θέμα ήταν ότι έδινε δικαιώματα. Κι ανάγκαζε τον Ανέστη να δείχνει την κλάση του (αποκρούοντας δυο τετ-α-τετ κι ένα ωραίο φάουλ του Ράμα).

Όλα αυτά σαν να ταρακούνησαν κάπως την «Ένωση». Σαν να την επανέφεραν με περισσότερη όρεξη από την ανάπαυλα. Και με διάθεση ν’ αποζημιώσει τον κόσμο για τους… πόνους στα μάτια. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν και την (αυστηρή) αποβολή του Μουστόγιαννη, οι «κιτρινόμαυροι» δεν εντυπωσίασαν. Αλλά με μπροστάρηδες τους Μάνταλο και Πλατέλλα (και τον ορεξάτο Ζόριτς) προσέφεραν τουλάχιστον γκολ στους φιλάθλους τους.

Διότι ο πρώτος δε δυσκολεύτηκε να εξαργυρώσει απ’τη βούλα το πέναλτι που κέρδισε ο Μαυροβούνιος. Τα άλλα δυο τέρματα όμως είχαν αυξημένο βαθμό… δυσκολίας (και ομορφιάς). Πρώτα λοιπόν οι Μάνταλος και Πλατέλλας έκρυψαν την μπάλα -με τον τελευταίο να την εμφανίζει στα δίχτυα. Κι έπειτα ο αναμφισβήτητος ηγέτης της ΑΕΚ την άνοιξε υποδειγματικά στον Πεταυράκη, πριν εκείνος χρίσει σκόρερ (και) τον Ντούνη.

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Σαρρής, Ρόβας, Φαγέ (65’ Τζανετόπουλος), Κορδέρο (18’ λ.τ. Ανάκογλου), Ζόριτς (75’ Ντούνης), Μάνταλος, Πλατέλλας, Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Γροντής, Σβάρνας, Μπρέσεβιτς

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Κρητικός, Γρομητσάρης, Μήτκας, Μουστόγιαννης, Μπίρης, Κακαράς, Μεντί (80’ Μπελέρης), Τεγούσης, Ράμα (65’ λ.τ. Τσεμπέτσι), Σακελλαρίου (70’ Ματσούκας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αχείμαστος, Ζηγόγιαννης, Μπότος, Σιώπης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαγεωργίου (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: