Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Επιβεβαίωσε για προκριματικά και 32 ομάδες ο Μουρατόρε!

Ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, βρίσκεται στο Εκουαδόρ μαζί με στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να αναλύσει το νέο σύστημα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στους ανθρώπους της Νότιας Αμερικής.
Με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Μουρατόρε επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων, πως οι ομάδες που θα προκρίνονται στην τελική φάση θα είναι 32 και όχι 24.
«Έπειτα από δυο-τρία χρόνια προεργασίας, καταλήξαμε σε αυτό το μοντέλο που θυμίζει σε πολλά σημεία το ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια σκέψη ώστε η προκριματική φάση να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια. Για την ακρίβεια από τον Νοέμβριο του 2017, ως τον Φεβρουάριο του 2019. Πως θα συμβεί κάτι τέτοιο; Θα υπάρξουν ημερομηνίες που θα σταματήσουν οι μπασκετικές δραστηριότητες ανά τον κόσμο σε συλλογικό επίπεδο, ώστε να διεξαχθούν τα προκριματικά των εθνικών ομάδων. Ακριβώς όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο με τη FIFA.
Με το προηγούμενο σύστημα, μόνο 35-40 ομάδες από τα 215 μέλη μας αγωνίζονταν συνεχώς στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις. Οι άλλες δεν είχαν ευκαιρίες. Πλέον θα έχουν. Από τον Νοέμβριο του 2017, 140 χώρες θα μπουν στη διαδικασία των προκριματικών ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αντί των 24 ομάδων, θα προκρίνονται 32», ανέφερε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: