Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ο μύθος περί διαιτησίας κι ο Κουκουλάκης!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta μία πραγματικότητα για τη διαιτησία, που την «σκέπασε» ένα πέναλτι. 
Είδατε για να βάζουν διαιτητές από τους κατά την πιάτσα «μη συμπαθώντες» τον Ολυμπιακό, τι…ωραία είναι; Ούτε γράφουν οι εφημερίδες, ούτε τα σάϊτ τίποτα, με τον ορισμό του Κουκουλάκη, ενός ρέφερι που φημίζεται γιατί «δεν δίνει ούτε τον πυρετό του» στον Ολυμπιακό.
Δεν πειράζει, εγώ τον θεωρώ γουρλή για τον Ολυμπιακό τον Ηρακλειώτη διαιτητή, αυτές τις σπάνιες, πάντως, φορές που τον έχει σφυρίξει εδώ και περίπου μία οκταετία. Και για να είμαι ειλικρινής, του άξιζε μετά από τόσα χρόνια, όντας και διεθνής, να σφυρίξει σε ένα τελικό Κυπέλλου. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να αρθρογραφήσω πάλι γι΄ αυτόν μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, που παρεμπιπτόντως, για όσους ξέρουν, προτιμούσε τον Κουκουλάκη από τους άλλους υποψήφιους διεθνείς διαιτητές.
Μία παρατήρηση που έχω να κάνω για τον Κουκουλάκη, είναι ότι ίσως πρόκειται για τον Έλληνα διαιτητή, που δεν διστάζει να δώσει πέναλτι.
Οι δύο επόπτες, ο Ακρίβος κι ο Αλεξέας, θεωρούνται κι αυτοί από τους καλούς διαιτητές. Για τον Αλεξέα απλά θυμάμαι ότι στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 ήταν πρώτος βοηθός κι όλα τα οριακά τα «έδειχνε» ΑΕΚ, αλλά τέλος πάντων.
Άλλο είναι το θέμα μου: Λόγω του τελευταίου τελικού Κυπέλλου του Ολυμπιακού, με τον Αστέρα, όπου πράγματι έγινε ένα πολύ σοβαρό και μεγάλο λάθος εις βάρος της Τρίπολης, έχει δημιουργηθεί ένας ολόκληρος μύθος, που σκεπάζει μία σημαντική πραγματικότητα: το όνομα του Ολυμπιακού είναι συνυφασμένο στους τελικούς του Κυπέλλου με πάρα πολλές αποβολές ποδοσφαιριστών του, που σχεδόν πάντα επηρέασαν την εξέλιξή τους.
Το 2009  ο Κάκος είχε αποβάλλει και Αβραάμ και Γκαλέτι στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ κι έτσι ισοφάρισε η ΑΕΚ σε 4-4 στην παράταση!
Το 2002 ο Μπριάκος είχε αποβάλλει με το σκορ 1-1 τον Τζιοβάνι στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ κι έτσι η ΑΕΚ κέρδισε 2-1…
Το 1999 ο Δούρος είχε αποβάλλει στο 0-0 τον Αμανατίδη στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, αλλά ο Ολυμπιακός με δέκα από το 33’ νίκησε με 2-0!
Το 1993 ο Μπίκας είχε αποβάλλει τον Καραταΐδη στο 50’ στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1…
Καμία ομάδα δεν έχει υποφέρει έτσι από τόσες αποβολές σε τελικούς Κυπέλλου σε όλο αυτό το διάστημα των 20 και πλέον ετών.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: