Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Χρήστος Μαραθωνίτης: Tο ελληνόπουλο που ξεσηκώνει την Ολλανδία!!

Ο 17χρονος, Χρήστος Μαραθωνίτης, που σημείωσε 16 γκολ με την Μπρέντα, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Εξέλσιορ και μιλάει στο gazzetta.gr για τη νέα πρόκληση και για την ζωή στην Ολλανδία
Πέρσι τον Αύγουστο έφυγε από την Ελλάδα και τον Πανιώνιο για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Πριν καλά – καλά κλείσει τα 16 του χρόνια, ο Χρήστος Μαραθωνίτης «ξενιτεύτηκε», αφού η ολλανδική Μπρέντα τον είχε τσεκάρει, είδε σε εκείνον τα στοιχεία ενός μεγάλου ταλέντου και τον έκανε δικό της. Ο μικρός αγωνίστηκε τη φετινή χρονιά τόσο στην under 17 της Μπρέντα, όσο και στην under 20 και πέτυχε συνολικά 16 γκολ, αναγκάζοντας πολλές ομάδες από Ολλανδία και Γερμανία να κινηθούν για να τον αποκτήσουν.
Τελικά ο 17χρονος επιθετικός, σε συνεργασία με τον ατζέντη του, Αχιλλέα Χατζηνικολάου, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Εξέλσιορ, η οποία παραδοσιακά δίνει μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες της και έχει στενή συνεργασία με την Φέγενορντ. Η ακαδημία της Εξέλσιορ άλλωστε έχει βγάλει παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στην Εθνική Ολλανδίας, με μεγαλύτερο… παράσημο τον Φαν Πέρσι που ξεκίνησε από τον συγκεκριμένο σύλλογο. Το «deal» έχει ήδη κλείσει, οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών και ο Χρήστος Μαραθωνίτης μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα πρόκληση, αλλά και για τα όσα βιώνει στην Ολλανδία.
«Μετά από μια καλή χρονιά στη Μπρέντα θα συνεχίσω στην Εξέλσιορ και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτή τη μεταγραφή μου. Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και μου έδωσαν να καταλάβω πόσο πολύ πιστεύουν σε μένα. Χαίρομαι που θα αγωνιστώ σε μια ομάδα η οποία έχει παράδοση στο να βγάζει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές», είπε ο νεαρός, ο οποίος μίλησε και για τον τρόπο ζωής στην Ολλανδία.
«Έχω συνηθίσει πλέον ακόμα περισσότερο τον τρόπο ζωής στη χώρα, αλλά και τον τρόπο που παίζουν ποδόσφαιρο. Είναι όλα καταπληκτικά. Έχω μάθει και πολύ καλά τη γλώσσα και θέλω να πιστεύω ότι θα κάνω μια πολύ καλή χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τον ατζέντη μου, Αχιλλέα Χατζηνικολάου και την soccerpromo γι’ αυτή την μεγάλη στήριξη που έχουν προς το πρόσωπό μου».







*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: