Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Με ξένο στον πάγκο παίρνει όλα τα κύπελλα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τη μάχη των πάγκων στον αποψινό τελικό.

Με ξένο στον πάγκο παίρνει όλα τα κύπελλα!
• Ένα από τα σημεία κλειδιά βεβαίως του τελικού είναι και τι θα προκύψει στη μάχη των πάγκων!

• Ο Περέϊρα έχει μέχρι τώρα…2-0 εις βάρος του Λουτσέσκου, με τις δύο νίκες του στο πρωτάθλημα, αλλά γενικά στην καριέρα του δεν φημίζεται ως σπεσιαλίστας στα νοκ άουτ παιχνίδια.

• Ο Λουτσέσκου παίζει τελικό για 4η φορά στην καριέρα του. Οι τρεις προηγούμενοι ήταν στην Ρουμανία, με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Νίκησε στους δύο, όταν η ομάδα του προηγήθηκε (1-0 τη Νασιονάλ το 2006 και 2-0 την Τιμισοάρα το 2007) κι έχασε στον ένα όταν η ομάδα του έφαγε πρώτη γκολ (0-1 από Ντινάμο Βουκουρεστίου το 2012).
• Ο Περέϊρα λογικά θα επιχειρήσει να «κλείσει» τον Κλέϊτον, που επιθετικά είναι το άλφα και το ωμέγα της Ξάνθης. Και γι΄ αυτό νομίζω πως προτιμάει τον Εντινγκά κι όχι τον Κασάμι-για να παίξει πιο σφιχτά ο Εντινγκά, μαζί με τον Μιλιβόγεβιτς, τον Κλέϊτον (γνώμη μου, πάντως, είναι ότι ο Κασάμι σε ένα τελικό, θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, που δεν μπορεί να κάνει ο διεθνής Αφρικανός…).

• Τέλος πάντων, ας έχουμε υπόψιν μας ότι ο Ολυμπιακός εδώ και…40 χρόνια χάνει σε τελικούς Κυπέλλου μόνο όταν έχει στον πάγκο Έλληνα προπονητή!

• Δύο τελικούς έχασε με τον Λεμονή (τη διετία 2001 και 02 από ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ), ένα με τον Αλέφαντο (το 2004 από τον Παναθηναϊκό), ένα με τον Γρηγοριάδη (το 1988 από τον Παναθηναϊκό) κι ένα με το Γεωργιάδη (το 1985 από τον Παναθηναϊκό πάλι).

• Με ξένους τεχνικούς, αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει πάρει όλα τα Κύπελλα: με Μίτσελ ένα (με Αστέρα), με Βαλβέρδε δύο (με ΑΕΚ κι Ατρόμητο), με Σεγκούρα ένα (με Άρη), με Σόλιντ ένα (με ΑΕΚ), με Μπάγεβιτς δύο (με Άρη και Παναθηναϊκό), με Μπλαχίν ένα (με ΠΑΟΚ), με Κόμορα ένα (με ΟΦΗ), με ΠΑΟΚ ένα (με Γκόρσκι)!

• Κι επειδή πάντα υπάρχει η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, το 1993 ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, με τον Πέτροβιτς στον πάγκο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: