Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Επιλογή αλλαγής της ιστορίας!!

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Ο ΠΑΟΚ απλά δεν μπορεί και αυτό αποδείχτηκε. Δεν μπορεί όχι γιατί δεν το θέλει, όχι γιατί έδειξε πως έχει κακή νοοτροπία σε αυτή την διαδικασία. Δεν μπορεί απλά γιατί τον τιμωρεί το ποδόσφαιρο που τόσο απαξίωσε ο ίδιος με τις επιλογές του.


Ο Παναθηναϊκός χθες μπορεί να σώθηκε. Αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, ο Γιάννης Αλαφούζος θα βάλει ένα αστρονομικό ποσό για τα παραγοντικά του δεδομένα στο ταμείο του συλλόγου. Αν όχι, θα έχει την ευκαιρία του. Και αυτό γιατί εκεί που δεν γνώριζε, δεν μπλέχτηκε. Άφησε ποδοσφαιράνθρωπος να επιλέξουν ένα κανονικό και διόλου εντυπωσιακό πρότζεκτ.


Η μεγάλη μου φοβία μετά τα όσα έκανε ο Ιβάν Σαββίδης στον αγώνα με την Τρίπολη, συν την επιστροφή Γκαρσία, είναι να συνεχίσει η επίθεση σε ότι ποδοσφαιρικά ορθολογικό επιχειρείται στον ΠΑΟΚ εδώ και μία τριετία. Τελικά εχθές, παρά την ήττα, ηρέμησα. Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ επέλεξε για αθλητικό του διευθυντή τον πολύ και τεράστια Φρανκ Άρνεσεν. Με αυτόν δεν φοβάμαι την επιστροφή στον ποδοσφαιρικό ορθολογισμό.


Έχει τρέξει απίστευτα πρότζεκτ που απέφεραν μεγάλες επιτυχίες σε τεράστια κλαμπ, έχει την εμπειρία, τις γνώσεις, τις διασυνδέσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η επιλογή του, αποδεικνύει πως ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να παραδώσει τις τύχες του κλαμπ σε ένα στέλεχος πολύ υψηλού επιπέδου.


Ο Άρνεσεν, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα δεχόταν να υπογράψει για τρία χρόνια, αν δεν είχε πεισθεί για το ότι τα θέλω του ΠΑΟΚ είναι εφαρμίσιμα από την πλευρά του. Δεν θα δεχόταν αν δεν άκουγε ένα σοβαρό νούμερο για μπάτζετ, δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα να τρέξει κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο.


Η παρουσία του Άρνεσεν είναι εγγύηση για το μέλλον μίας ομάδας που πρέπει να χτιστεί σωστά από τα θεμέλιά της. Από την πρώτη ομάδα μέχρι και τις ακαδημίες. Από το σκάουτινγκ μέχρι και την επιλογή των αρχηγών. Τα κενά, τα ποδοσφαιρικά λάθη, είναι τεράστια και σημαντικά.


Όσο για αυτά που είπε ο Γεωγιάδης δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως υπάρχει ψέμα. Είναι άρρωστο να βρίζεις τους παίκτες σου και τον προπονητή σου από το πρώτο λεπτό. Είναι άρρωστο να γνωρίζεις τα λάθη που έγιναν και να μη δίνεις την ώθηση να το παλέψουν όσο μπορούν. Δεν μπορούν, το ξέρουμε όλοι. Με τα ψέματα προσπαθούσαμε να κρατήσουμε όλοι κάτι που δεν είχαν κανέναν ορθολογισμό.


Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ έκανε ποδοσφαιρικά εγκλήματα τα οποία αρχίζουν και τελειώνουν σε αυτό που είπε ο Γεωργιάδης. Πως δίπλα στον Σαββίδη, υπάρχει άνθρωποι που προσπαθούν να του περάσουν αρρωστημένες απόψεις. Και απλά, σε πολλές περιπτώσεις τα κατάφεραν.


Η έλευση Άρνεσεν όμως, μάλλον αλλάζει τα δεδομένα. Και περιμένουμε με ανυπομονισία την πρώτη συνέντευξη Τύπου.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: