Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Γιατί δεν παίρνει Έλληνα προπονητή;

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό. Αλλά και για την…ΟΥΕΦΑ!
Ο Παναθηναϊκός πάει για τρίτο χρόνο με τον Αναστασίου στον πάγκο.
ADVERTISEMENT
Η ΑΕΚ πάει για τρίτο χρόνο με τον Δέλλα στον πάγκο.
Ο ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία έχει πορευθεί δύο σεζόν με Δώνη και Άγγελο.
Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να την βγάλει κι αυτός με ένα Έλληνα προπονητή; Να του κοστίζει και το ένα πέμπτο των όσων παίρνουν οι ξένοι που φέρνει. Άλλωστε, τα πρωταθλήματα τα έχει στο…τσεπάκι. Με τη…διαιτησία. Έτσι δεν λένε οι αντίπαλοί του;...
Όμως, ο Ολυμπιακός επιμένει και φέρνει προπονητές από το εξωτερικό-και μάλιστα τους δίνει συμβόλαια ενός με ενάμιση εκατομμυρίου Ευρώ.
Και τώρα ξένο προπονητή πάει να κλείσει.
Είναι μία επιλογή όμως κι ο Έλληνας προπονητής και για τον Ολυμπιακό. Σπάνια την έχει ακολουθήσει. Μόνο με τον Λεμονή ουσιαστικά. Και τώρα θα μπορούσε να κλείσει τον Τάκη. Η, τον Αναστό. Η, τον Ελευθερόπουλο, σε μία επιλογή στο στιλ Αναστασίου-Δέλλα. Η, τον Βεργέτη. Η, τον Χάβο.
Αλλά ο Ολυμπιακός έχει μάθει χρόνια τώρα να φέρνει ξένους προπονητές. Τους οποίους σε γενικές γραμμές κάνει κι ο κόσμος (κι οι ποδοσφαιριστές…) πιο αποδεκτούς. Είναι η φιλοσοφία της ομάδας τέτοια. Όχι τώρα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φιλοσοφία που τις περισσότερες φορές δικαιώνεται, άλλωστε.
Ποια είναι η παράμετρος στην οποία υπερτερεί ο Έλληνας προπονητής; Πολύ απλά, ο κάθε ξένος που έρχεται στην Ελλάδα, και δη σε καλή ηλικία, 40-50 ετών, βλέπει τον Ολυμπιακό σαν ένα σκαλοπάτι. Για να πάει σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η, να κάνει ένα ακόμη πιο πλούσιο συμβόλαιο, μέσω της κατάκτησης του τίτλου και μίας καλής πορείας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι έτσι δεν στεριώνει εύκολα ένας ξένος προπονητής, με συνέπεια να μην είναι εύκολο να φτιάξεις και μία ομάδα σε βάθος χρόνου.
Αντίθετα, ο Έλληνας προπονητής, θα δει τον Ολυμπιακό σαν ταβάνι. Η, τέλος πάντων, σαν την ευκαιρία της ζωής του. Και θα είναι πανευτυχής να μείνει και τρία και τέσσερα χρόνια στο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Άρα, θεωρητικά πάντα, να υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας μίας ομάδας με άλλες βάσεις.
Ένα καλό ερώτημα: υπάρχει τέτοιος Έλληνας προπονητής; Μόνο που το ερώτημα θα είχε άλλη διάσταση, αν υπήρχε κάποια στιγμή η θέληση για επιλογή Έλληνα προπονητή…
Άσχετο: Θα έβαζα στοίχημα ότι η ΟΥΕΦΑ, σε πλήρη εφαρμογή των κανονισμών της, είναι ενόψει της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ ΠΛΗΡΩΣ ενήμερη και για τα ΠΑΝΤΑ που αφορούν το κλαμπ σε σχέση με τις…περιβόητες δικαστικές έρευνες. ΠΛΗΡΩΣ και για τα ΠΑΝΤΑ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: