Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

«Αφού άρχισε το πρωτάθλημα, πάλι καλά…»


Τον προβληματισμό του για την έλλειψη προγραμματισμού, κεντρικού χορηγού κι όχι μόνο εξέφρασε εκ μέρους του ΠΑΟΚ το μέλος του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, Γιώτης Παναγιωτάς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αφού άρχισε το πρωτάθλημα, πάλι καλά…»
Για έλλειψη προγραμματισμού, κεντρικού χορηγού, αλλά και καθυστέρηση στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου έκανε λόγο το μέλος του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, Γιώτης Παναγιωτάς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, αναφέροντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από αυτά τα ζητήματα.

Αναλυτικά, ο Γιώτης Παναγιωτάς μίλησε στον Άρη Ασβεστά για:

-την εκκίνηση του πρωταθλήματος: «Το πώς θα έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Μια εβδομάδα πριν δεν υπήρχε καν η προκήρυξη. Μερικές μέρες πριν είχαμε ομάδα Α και Β. Αφού ξεκίνησε το πρωτάθλημα κι έγιναν όλα τα ματς, να λέμε πάλι καλά. Όταν φτάνουμε δέκα μέρες πριν το πρωτάθλημα να συζητάμε την προκήρυξη του πρωταθλήματος που θα παίξουμε δέκα μέρες πριν αρχίσει, τι να πούμε; Θα έπρεπε εκείνη τη στιγμή να κάνουμε τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Όλο το πρόβλημα ξεκινά από την έλλειψη προγραμματισμού».

-την έλλειψη κεντρικού χορηγού: «Το πρωτάθλημα άρχισε χωρίς κεντρικό χορηγό και το πιο πιθανό είναι να μπει φέτος ο συνεταιρισμός μέσα. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται κάποιες προτάσεις και οι διεργασίες της λίγκας θα καθορίσουν το ύψος της ζημιάς. Δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα των ομάδων, αλλά και των Κ20, των Κ17 κλπ. ,που κινδυνεύουν να γίνουν με κάποιες παραχωρήσεις».

-τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Το κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι μια άλλη ιστορία. Εμείς διαφωνούσαμε στη διαδικασία. Ο συνεταιρισμός είναι εμπορικός και μιντιακός. Η Super League υπάρχει επειδή υπάρχει μια κεντρική διαχείριση. Γίνονται κάποια πράγματα την τελευταία στιγμή κι έτσι πάντα βγαίνει ζημιωμένος ο συνεταιρισμός, δηλαδή οι ομάδες. Η θέση μας ήταν να αποφασίσουμε πως θα χάσουμε κάποια λεφτά και να μπούμε σε θέση ισχύος διαπραγματευτικά. Έτσι όπως γίνεται τώρα, πάντα είναι ζημιωμένος ο συνεταιρισμός».

-το αφιέρωμα που έκανε το αγγλικό περιοδικό «The Business Magazine for the Football» στον ΠΑΟΚ: «Το συγκεκριμένο οικονομικό περιοδικό ήθελε να κάνει ένα αφιέρωμα για την κατάσταση που υπήρχε στην Ελλάδα πριν ενάμιση μήνα και να το συνδυάσουν με τις ποδοσφαιρικές ομάδες και το πώς κινούνται σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον. Το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης αποπλήρωσε τα χρέη κίνησε το ενδιαφέρον τους. Η συζήτηση αφορούσε πώς ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον κ. Άρνεσεν και την απόκτηση διεθνών παικτών, αλλά και κάποια άλλα δεδομένα, όπως την κίνηση των διαρκείας και την οικογενειακή κερκίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: