Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

«Φορτούνης, ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού»!

Σίγουροι πως ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους οι Βασίλης Καραπιάλης, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστας Τσάνας.

«Φορτούνης, ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού»!

Οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και ο υπηρεσιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας μίλησαν για τις ικανότητες του διεθνούς άσου, ο οποίος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη του Ολυμπιακού και μπορεί να αγωνιστεί και σε ομάδα του εξωτερικού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο πρώην άσων του Ολυμπιακού και του υπηρεσιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας

Βασίλης Καραπιάλης στον Γαύρο: «Οι συγκρίσεις πάντα γίνονται στο ποδόσφαιρο και πάντα ψάχνουμε για τον επόμενο τάδε, τον επόμενο δείνα. Το θέμα με τον Φορτούνη είναι ότι δείχνει να έχει όσα χρειάζονται για να παίξει μπάλα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με βάση την ηλικία του, την ποιότητα και το ταλέντο του και εάν συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο, εννοείται ότι μπορεί να κερδίσει τη θέση. Αλλά χρειάζεται υπομονή από όλους και κυρίως σκληρή δουλειά από τον ίδιο τον Φορτούνη.

Σύγχρονο “10άρι” που να μην σκοράρει, δεν μπορεί να φτάσει σε τοπ επίπεδο. Ο Φορτούνης είναι γρήγορος, δυνατός, με καλή τεχνική και καλή αντίληψη του γηπέδου, αλλά παράλληλα είναι και σκόρερ. Δείχνει ότι έχει φοβερή επαφή με τα δίχτυα και αυτό τον κάνει πολύ επικίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα, αλλά και πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό. To “πακέτο” που έχει ως παίκτης είναι πολύ καλό και πρέπει να το εκμεταλλευτεί, για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, αλλά και για μονιμοποιηθεί στην 11άδα.

Χρειάζονται όμως θυσίες. Να παίζεις για την ομάδα, τη φανέλα, τον κόσμο και στο τέλος για το “εγώ” σου. Δεν βάζεις ποτέ τον εαυτό σου πάνω από την ομάδα. Η ομάδα σε φτιάχνει. Μέσα από την ομάδα γίνεσαι μεγάλος. Ο Φορτούνης έχει ποιότητα, ταλέντο, είναι σε καλή ηλικία, έχει όλα όσα χρειάζονται για να κάνει μεγάλη καριέρα. Και να μην ψάχνει ο Ολυμπιακός να βρει συνέχεια ένα ξένο “δεκάρι”. Να μπορέσει να τον κρατήσει για δέκα χρόνια και να γίνει το σημείο αναφοράς της ομάδας, ο ηγέτης
».

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο Φως των Σπορ: «Από την πείρα μου στο ποδόσφαιρο, ξέρω ότι η ψυχολογία είναι το 60% για ένα παιδί με ταλέντο. Αν έχει πίστη στον εαυτό του, αν βοηθήσει να αποκτήσει μεγαλύτερη πίστη, να μην φοβάται, να παίρνει ευκαιρίες, αλλά πραγματικές ευκαιρίες. Ο Φορτούνης στηρίχθηκε και απέκτησε την κατάλληλη ψυχολογία.

Δεν υπάρχει άλλος ένας αυτή τη στιγμή με στοιχεία που έχει εκείνος. Παρά πολύ καλή τεχνική, έξυπνος και αυτό που μου αρέσει πιο πολύ τόσο στον Φορτούνη όσο και στον Τσόρι, είναι ότι είναι πρόβλεπτοι. Αυτό λείπει από το ποδόσφαιρο σήμερα. Πέρσι είχε ένα θέμα όσον αφορά τη διαχείρισή του, όταν έμπαινε αλλαγή έκανε τη διαφορά, αλλά όταν ξεκινούσε δεν έκανε αίσθηση. Φέτος πήρες τις ευκαιρίες από την αρχή και έκανε τη διαφορά ως βασικός. Δεν είναι πια ταλέντο, τον θεωρώ έτοιμο παίκτη με πολλά προσόντα και μου αρέσει πολύ ότι είναι απρόβλεπτος. Πλέον κάνει στον Ολυμπιακό τη διαφορά.

Δεν του λείπει το γκολ. Και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και σκοράρει. Το κυνηγάει το γκολ και καλά κάνει. Το μόνο που έχω να του πω είναι να έχει υγεία. Και να είναι ψυχολογικά καλά. Όλα τα άλλα τα έχει. Και ποιότητα έχει, και τεχνική και γρήγορος είναι για τη θέση αυτή, στο ένας με έναν πάει, καλή ντρίμπλα έχει και από τις δύο πλευρές, μπορείς να αφήσει ιστορία στον Ολυμπιακό και σε ευρωπαϊκές ομάδες
».

Κώστας Τσάνας στον Πρωταθλητή: «Αυτό το παιδί έχει δείξει ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Το είχα επισημάνει πριν από έναν χρόνο, όταν ξαναμιλήσαμε για εκείνον, με τη διαφορά όμως ότι τώρα παίζει και ο προπονητής τον εμπιστεύεται. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον Κώστα και τώρα είναι η μεγάλη του ευκαιρία, όχι απλά να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αλλά να γίνει ο ηγέτης, όσο και αυτό φαντάζει δύσκολο, για μία τέτοια ομάδα και αυτού του επιπέδο. Ο Κώστας αποτελεί το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και πιστεύω ότι στον Ολυμπιακό μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα και να καθιερωθεί γιατί το αξίζει. Αλλά επιμένω ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι τον πιστεύουν.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα, είναι ότι διαθέτει δυνατό χαρακτήρα και το έδειξε από την πρώτη στιγμή που πήγε στον Ολυμπιακό. Οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να είχε απογοητευθεί. Όμως δούλεψε, έδειξε χαρακτήρα και να που τώρα τα αποτελέσματα φαίνονται. Υπάρχουν πολλά παιδιά αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο που διαθέτουν ταλέντο, αλλά το θέμα είναι να πάρουν τις ευκαιρίες στις ομάδες τους και να παίζουν. Είναι κρίμα να χάνονται ή να φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό που γίνεται με τον Φορτούνη θα πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες, για να έχουμε αποτελέσματα και τα παιδιά αυτά να φτάσουν ψηλά
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: