Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Άρνεσεν: «Ήθελα προπονητή που να μην πανικοβάλλεται»!


Τον λόγο για τον οποίο επέλεξε τον Ιγκόρ Τούντορ για νέο προπονητή του ΠΑΟΚ μίλησε στη Δανία ο Φρανκ Άρνεσεν, ενώ σχολίασε το ενδεχόμενο να αναλάβει στο μέλλον την εθνική ομάδα της χώρας του.

Άρνεσεν: «Ήθελα προπονητή που να μην πανικοβάλλεται»!
Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Ιγκόρ Τούντορ για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ εξήγησε ο Φρανκ Άρνεσεν, μιλώντας σε ιστοσελίδα της Δανίας.

Παράλληλα, ο αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» σχολίασε τις εξελίξεις στην εθνική ομάδα της χώρας του και απάντησε σε ερώτηση για το αν θα αναλάμβανε εκείνος προπονητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δανού σε Μέσο της πατρίδας του

Για τον λόγο που επέλεξε τον Ιγκόρ Τούντορ για νέο προπονητή του ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν προπονητή που ταιριάζει με το πρότζεκτ και το στυλ παιχνιδιού, που θέλεις. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, ήθελα έναν προπονητή που να ξέρει μερικά πράγματα για τη βαλκανική νοοτροπία και σκέψη. Έναν προπονητή που να μην πανικοβάλλεται, επειδή έχασε για παράδειγμα δύο παιχνίδια, παρά το γεγονός ότι ο πήχης είναι ψηλά αλλά και το ότι ο κόσμος μπορεί να απογοητευθεί. Αυτός ήταν ο Κροάτης, Ιγκόρ Τούντορ».

Για τις εξελίξεις στην εθνική Δανίας: «Η Ομοσπονδία θα έπρεπε να επιλέξει κάποιον που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας, τη νοοτροπία και όλο το πρότζεκτ που ήδη υπάρχει. Αν κοιτάξεις τις απαιτήσεις της Ομοσπονδίας, θα δεις ότι χρειάζεται ένα νέο προπονητή, οπότε κατά πάσα πιθανότητα ο Μίκαελ Λάουντρουπ είναι αυτός που πληροί τις προϋποθέσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο για την Εθνική, θα ήταν ένας Δανός προπονητής. Ένας που θα ήξερε την κουλτούρα και τη γλώσσα και θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο τις ιδέες του Μόρτεν Όλσεν».

Για το ενδεχόμενο να καθίσει ο ίδιος (!) στον πάγκο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του: «Έχω όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Αλλά δεν έχω την απαραίτητη τακτική επιμόρφωση. Ως εκ τούτου, δεν θα το επιχειρούσα ξανά (σ.σ. είχε διατελέσει για λίγο προπονητής του Αμβούργου). Ούτε για την Εθνική Δανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: