Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

«Πριγκίπισσα» Βαλένθια!!

Στους ομίλους του Champions League η Βαλένθια. Παρά την ήττα τους στο Πριγκιπάτο απ’ την μαχητική Μονακό (2-1), οι «νυχτερίδες» είχαν την προίκα της Ισπανίας (3-1) και… πέταξαν στο Europa τον Ζαρντίμ.

«Πριγκίπισσα» Βαλένθια (video)

Κι αυτό διότι οι «νυχτερίδες» είχαν την προίκα από το Μεστάγια (3-1), η οποία ουσιαστικά τους χάρισε και την είσοδό τους στους ομίλους του Champions League, την ώρα που η ομάδα του Ζαρντίμ θα περιοριστεί στο Europa της νέας χρονιάς.

Το ματς

Μόνο σαν ομάδα που είχε σκορ πρόκρισης δεν μπήκε στο ματς η Βαλένθια. Κάθε άλλο, φρόντισε να παγώσει από νωρίς την Μονακό και να της δείξει πως δεν αστειεύεται. Μπορεί η πρώτη φάση να μην της βγήκε, της βγήκε όμως η δεύτερη. Και μάλιστα με γκολάρα του Νεγρέδο (ψιλοκρεμαστό σουτ μετά από τραγικό λάθος του Φαμπίνιο), που έγραψε το 0-1 στο 4’. Κι αν ο ίδιος ήταν πιο προσεκτικός, τότε θα ‘χε έρθει και δεύτερο τέρμα, με το κοντινό και δυνατό σουτ του να φεύγει λίγο άουτ στο… καπάκι.

Η Μονακό… κάποια στιγμή αντέδρασε. Άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα, να πιέζει περισσότερο την αντίπαλό της (που απλώς έπρεπε πλέον να κάνει… διαχείριση) και να ψάχνει για μια τεράστια ανατροπή. Κι όταν οι «νυχτερίδες» μπλέχτηκαν σε μια στημένη φάση και δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα, τότε ήρθε ο Ρατζί να ισοφαρίσει (στο 17’) και να σφίξει τον κλοιό. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους ήταν… όλο Μονακό, αλλά δίχως την πολύ μεγάλη φάση, πέραν της φλύαρης υπεροχής κόντρα σε μια Βαλένθια που έδειχνε αγχωμένη (αν και είχε αβαντάζ να δεχθεί ακόμα ένα γκολ).

Προσπαθούσαν οι παίκτες του Ζαρντίμ. Προσπαθούσαν για αρχή να μπουν ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Είχαν μπροστά τους 45 λεπτά ακόμα, αλλά και την άμυνα της Βαλένθιας που ήταν αποφασισμένη να μην επιτρέψει περαιτέρω «θέματα». Ο χρόνος κυλούσε, ο ισπανικός σύλλογος πλησίαζε ακόμα περισσότερο στο στόχο της και οι Μονεγάσκοι αναλώνονταν σε κατοχή. Κι όμως… στο 75’ ο Ράιαν δεν έδιωξε σωστά το φάουλ του Καρίγιο και ο Έλντερσον εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 της Μονακό.

Κι όπως είναι φυσικό η κατάσταση πλέον ήταν ρευστή. Οι γηπεδούχοι έψαχναν ένα τέρμα για την παράταση, οι φιλοξενούμενοι έψαχναν… τείχος για να κρατήσουν το χρυσό εισιτήριο. Είναι αλήθεια, όμως, πως στο τελευταίο τέταρτο –παρά τη φόρα που ‘χε αποκτήσει από το δεύτερο γκολ-η Μονακό δεν έψαξε ορθολογικά και με πάθος το 3-1. Πέραν δυο μακρινών σουτ (όπου αυτή τη φορά ο Ράιαν ήταν σωστός), δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο. Ως εκ τούτου, η Βαλένθια κράτησε την γλυκιά ήττα με 2-1 και μάλλον πιο εύκολα από όσο θα περίμενε βάσει της εξέλιξης του ματς… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: