Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Τέλος για «σπουδαίο λόγο» ο Καραγκούνης!!


Έλαβε τέλος κι επίσημα η συνεργασία της ΕΠΟ με τον Γιώργο Καραγκούνη, με την σύμβαση να καταγγέλλεται για «σπουδαίο λόγο». Έφυγε και τυπικά ο Μαρκαριάν, ανέλαβε προσωρινά ο Τσάνας. Φουλ ξήλωμα!

Τέλος για «σπουδαίο λόγο» ο Καραγκούνης
Τα αναμενόμενα «διαζύγια» ανακοίνωσε η ΕΠΟ, μετά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν και το επιτελείο του αποτελούν επισήμως παρελθόν, με τον Γιώργο Τσάνα να τον αντικαθιστά προσωρινά στον γαλανόλευκο πάγκο κι ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση για τον διάδοχο.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η θητεία του Γιώργου Καραγκούνη ως διευθυντής ποδοσφαίρου στην Εθνική. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία τονίζεται πως: «έχει καταγγελθεί η σύμβαση του κ. Καραγκούνη για σπουδαίο λόγο», δείγμα των κακών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και του ότι θα υπάρξουν νέα «επεισόδια» στο... σίριαλ.

Για την ώρα φαίνεται πως στην ΕΠΟ δείχνουν διάθεση για ξένο προπονητή κι όχι Έλληνα (δίχως φυσικά αυτό να θεωρείται δεδομένο στην παρούσα φάση). Ήδη μάλιστα έχουν προταθεί και τα πρώτα ονόματα. Των Σούστερ και Μπατιστούτα, αν και περισσότερες εξελίξεις θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα. Αν τυχόν ο «εκλεκτός» βρεθεί σχετικά γρήγορα, τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Τσάνας θα γίνει βοηθός του.

Πάντως, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας πήραν την απόφαση να ξηλώσουν και να... χτίσουν απ' την αρχή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως αποτελούν παρελθόν όλοι οι γιατροί και φυσικοθεραπευτές της Εθνικής, ενώ φεύγουν και αρκετά μέλη των «μικρών» ομάδων!

Τις προσεχείς μέρες, ο εξίσου αποχωρήσας Νίκος Κωστένογλου θα 'χει ραντεβού με τον Γκιρτζίκη για να δοθεί και τυπικά τέλος στη συνεργασίας τους. Αν τυχόν δεν τα βρουν στο οικονομικό σκέλος, τότε είναι πολύ πιθανό ο Έλληνας κόουτς να αμείβεται κανονικά ως τον Δεκέμβρη, όταν και εκπνέει το συμβόλαιό του.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.

Να λυθεί η συνεργασία με τον κ. Μαρκαριάν και τον κ. Μαρσενάρο κοινή συναινέσει και χωρίς καμία περεταίρω οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία.

Να καταγγελθεί η σύμβαση του κ. Καραγκούνη για σπουδαίο λόγο.

Να τερματιστεί η συνεργασία με τον βοηθό προπονητή κ. Κωστένογλου, βάσει σχετικής πρόβλεψης της σύμβασής του.

Να ανανεωθεί η σύμβαση του κ. Τσάνα και να του ανατεθεί η ευθύνη της Εθνικής Ανδρών. Παράλληλα, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή, που θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Να διερευνηθεί η δυνατότητα επιστροφής μέρους της αποζημίωσης του κ. Ρανιέρι, ο οποίος εργάζεται πλέον σε σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: