Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Έκτες στον κόσμο οι γυναίκες!

Την έκτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν κατέκτησε η Εθνική πόλο γυναικών, η οποία ηττήθηκε 13-12 απ’ την Κίνα στα πέναλτι, στο ματς κατάταξης για τις θέσεις 5-6.

Έκτες στον κόσμο οι γυναίκες
Με την έκτη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Παγκόσμιο υγρού στίβου η Εθνική πόλο γυναικών, η οποία ηττήθηκε στα πέναλτι απ’ την Κίνα στο ματς κατάταξης για τις θέσεις 5-6.

Το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα δεν άφησε τις Κινέζες να πάρουν μεγάλο προβάδισμα, όμως βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από νωρίς. Δύο γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη έφεραν το ματς στο 7-7 στην αρχή της τελευταίας περιόδου.

Οι Κινέζες πήραν ξανά το προβάδισμα δύο φορές, με την Ελλάδα να ισοφαρίζει ισάριθμες και να στέλνει το ματς στα πέναλτι.

Μάλιστα, χάθηκε φοβερή ευκαιρία λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε όταν η Ρουμπέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι σε επίθεση με παίκτη παραπάνω.

Στα πέναλτι η Τσουκαλά είχε το πρώτο χαμένο πέναλτι, ενώ και η Σουν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η απόκρουση της Γιανγκ, όμως, στο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου, χάρισε τη νίκη και την πέμπτη θέση στην Κίνα.

Κίνα-Ελλάδα 13-12
Οκτάλεπτα 4-2, 1-3, 2-1, 2-3 (4-3 πεν.)
Κίνα (Αζεβέντο) Νίου 5, Ζάο 3, Γ. Ζανγκ 1
Ελλάδα (Μορφέσης) Ασημάκη 4, Ελ. Πλευρίτου 2, Στ. Χαραλαμπίδη 3 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: