Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Με Καμπιάσο θα κάνουν φοβερό δίδυμο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος είδε τον Καμπιάσο στο τελευταίο παιχνίδι του στο αγγλικό πρωτάθλημα και σχολιάζει στο sport-fm.gr!

Με Καμπιάσο θα κάνουν φοβερό δίδυμο!
· Πριν καμιά βδομάδα έδειξε ο OTE TV σε μαγνητοσκόπηση ένα παιχνίδι της Λέστερ από το περσινό αγγλικό πρωτάθλημα. Το 5-1 επί της ΚΠΡ για την τελευταία αγωνιστική.

· Επειδή…υποψιαζόμουν (ας το πώς έτσι…), ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τον Καμπιάσο, κάθισα και το είδα το ματσάκι, μόνο και μόνο για να έχω μία άποψη αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση του Αργεντίνου άσου. Παρεμπιπτόντως, το ματς δεν ήταν τόσο…απλό όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ήταν αρκετά ανταγωνιστικό (το 2-0 ήρθε στο τελευταίο λεπτό του α΄ημιχρόνου).

· Τι είδα; Ένα Καμπιάσο που διατηρείται σε πολύ καλή φόρμα! Σίγουρα στα 35 του δεν οργώνει πλέον το γήπεδο, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε να βγάλει μία εικόνα ενός πραγματικά υπερπολύτιμου κεντρικού μέσου, παίζοντας λίγο πιο αριστερά και μπροστά από τον κόφτη της Λέστερ, που στο ξεκίνημα των αντίπαλων επιθέσεων έπαιζε με δύο αμυντικά χαφ στην ίδια ευθεία (ο Αργεντίνος από αριστερά κι ένας ψηλός Άγγλος από δεξιά), αλλά στο ξεκίνημα των δικών της επιθέσεων ο Καμπιάσο έπαιρνε μέτρα κι έφευγε μπροστά. Κατά ένα τρόπο, όπως ο Κασάμι, όταν έπαιζε με κόφτη το Μιλιβόγεβιτς η, τον Μανιάτη.

· Τι με εντυπωσίασε στον έμπειρο άσο, νέο πλέον απόκτημα του Ολυμπιακού; Ότι είχε μηδέν λάθος στις μεταβιβάσεις του (!), ότι πάτησε πολλές φορές την περιοχή της ΚΠΡ (με ένα γκολ, ένα ακόμη σουτ και μία κεφαλιά), ότι έδειξε ηγετική μονάδα (κατηύθυνε τους συμπαίκτες του, έδινε οδηγίες κλπ, κλπ) κι η αποθέωση του απ΄όλο το γήπεδο, από κόσμο και συμπαίκτες του, όταν έγινε αλλαγή στο 75’!

· Ο Καμπιάσο δεν ήταν σε ρόλο κατ΄εξοχήν κόφτη (όχι ότι δεν μπορεί να τον παίξει), αλλά ο προπονητής του σοφά σκεπτόμενος άφησε την βρώμικη δουλειά για ένα συμπαίκτη του και έδωσε στον Καμπιάσο τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την μεγάλη του ικανότητα στο να μοιάζει άψογα την μπάλα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη κι υπό πίεση, αλλά και στο να απειλεί την αντίπαλη εστία με το φαρμακερό του αριστερό πόδι-εξ ου και τα πέντε γκολ που έβαλε στην Πρέμιερ Λιγκ, μεγάλη επίδοση για εξαροκτάρι που δεν σκοράρει από πέναλτι και γενικά από στημένες φάσεις.

· Έχω την αίσθηση ότι με το Μιλιβόγεβιτς ο Καμπιάσο μπορεί να φτιάξει ένα δίδυμο υψηλών προδιαγραφών, μεστό από ποιότητα. Να είναι ο Λούκα ο πιο αμυντικός μέσος, αυτός που θα παίρνει την μπάλα από τα στόπερ, που θα κόβει, που παίρνει τις κεφαλιές, θα τρέχει και θα μαρκάρει. Και να είναι ο Καμπιάσο ο δεύτερος αμυντικός μέσος, το 8άρι, που θα βοηθάει καταλυτικά στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, θα είναι και λίγο προπονητής μέσα στο γήπεδο, αλλά και θα γίνεται κι ένας εξτρά κυνηγός, ερχόμενος από πίσω.

· Κι όταν γυρίσει στα καλά του κι ο Μανιάτης, ο Ολυμπιακός θα έχει μία έξοχη τετράδα κεντρικών μέσων, με την παρουσία και του Μπουχαλάκη, ο οποίος, όπως ασφαλώς και οι άλλοι συμπαίκτες του (βλέπε Ζντιέλαρ και Τζανδάρης), μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά μαθαίνοντας από τον Καμπιάσο, ένα ολοκληρωμένο εξαροοκτάρι.

· Ένας παίκτης που δίνει την μπάλα με γρήγορη σκέψη, σπεύδει να μαρκάρει στο χώρο, πασάρει και για να βγάλει επίθεση και για να βγάλει φάση, παίζει σίγουρα, κρατάει μπάλα όταν θα χρειαστεί, εκτελεί και κόρνερ, κάνει το φάουλ όταν πρέπει, είναι ψύχραιμος κι ακόμη και με το κεφάλι θα δώσει λύσεις, παρότι δεν είναι το φόρτε του-στα στημένα του αντίπαλου ήταν στο πρώτο δοκάρι, όπως κάθονται οι πιο κοντοί παίκτες.

· Γενικά αυτό που είδα από τον Καμπιάσο ήταν ένας παίκτης που στα 35 του δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να σταθεί σε υψηλό επίπεδο σε ένα πρωτάθλημα απαιτήσεων Πρέμιερ Λιγκ! Άρα, ένα παίκτη που μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο σε μία διοργάνωση απαιτήσεων Τσάμπιονς Λιγκ.

· Νομίζω ότι αν όλα εξελιχθούν νορμάλ, ο Ολυμπιακός θα αποδειχθεί τυχερός που τον πήρε, φυσικά με μία σωστή διαχείρισή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: