Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Au revoir Ζάγκρεμπ!!

Λιλ… ερχόμαστε! Με νίκη 68-65 επί της Ολλανδίας ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του Ευρωμπάσκετ η Εθνική μας ομάδα, φεύγοντας έτσι αήττητη από το Ζάγκρεμπ ενόψει του ματς στους «16» με το Βέλγιο!

Au revoir Ζάγκρεμπ!
Πάμε γι’ άλλα, για καλύτερα! Αήττητη αποχαιρέτησε το Ζάγκρεμπ η Εθνική μας ομάδα, καθώς νίκησε 68-65 την Ολλανδία, έκανε το 5/5 στον Γ’ Όμιλο και πλέον το μυαλό όλων είναι στο Λιλ και στο νοκ άουτ ματς με το Βέλγιο!

Μοίρασε αρκετά το χρόνο συμμετοχής ο Φώτης Κατσικάρης, ενώ δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο –για λόγους ξεκούρασης- ο Βασίλης Σπανούλης. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 11 πόντους, ενώ από 9 πρόσθεσαν οι Μπουρούσης, Σλούκας και Κουφός. «Αντίο» στη διοργάνωση είπαν οι «οράνιε», καθώς με την ήττα αυτή η τέταρτη θέση του ομίλου πήγε στη Γεωργία.

Μας βρήκαν χαλαρούς

Σλούκας αντί Σπανούλη επελέγη στην πρώτη πεντάδα δίπλα στους συνήθεις Καλάθη, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη και Κουφό. Εκμεταλλευόμενη την κάπως πιο χαλαρή ελληνική άμυνα η Ολλανδία προηγήθηκε (3-6) στην αρχή και παρά την αρχική αντίδραση της Εθνικής (10-6) στα τέλη της περιόδου (14-17).

Λίγο καλή και πέρασε μπροστά

Ο Ν. Ντε Γιονγκ αποτελούσε άλυτο πρόβλημα για την Εθνική, που είδε τους «οράνιε» να απομακρύνονται με έξι (17-23) στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου. Ο Φώτης Κατσικάρης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης από νωρίς σε Μάντζαρη και Παπανικολάου δείχνοντας διάθεση να αξιοποιήσει παίκτες με περιορισμένο χρόνο και ρόλο. Αξιοποιώντας καλύτερα Μπουρούση και Κουφό η ελληνική ομάδα πέρασε μπροστά (29-28) και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 34-31.

Όσο έπρεπε για να προηγείται

Κρατώντας τους αντιπάλους της χωρίς σκορ για πέντε αγωνιστικά λεπτά και με οκτώ αναπάντητους πόντους η Εθνική ξέφυγε με 37-31 και λίγο αργότερα με 47-39 από το τρίποντο του Περπέρογλου που επιστρατεύτηκε από τον πάγκο. Οι πεισματάρηδες Ολλανδοί επέστρεψαν (49-46) με το που… μαλάκωσαν λίγο τα ελληνικά μετόπισθεν για να γράψει τον επίλογο της περιόδου το δεύτερο εύστοχο σουτ του Αντετοκούνμπο πίσω από τα 6,75μ. (52-46).

Ο Μπουρούσης έδωσε τη λύση

Οι διεθνείς «αγρίεψαν» βλέποντας τους αντιπάλους να επιμένουν (52-50) και με σερί 9-0 έφτασαν στο 61-50 στα μισά της τέταρτης περιόδου. Η ελληνική ομάδα έσβησε πρόωρα τις μηχανές και είδε τους Ολλανδούς να πλησιάζουν στο καλάθι με τρίποντο του Άκερμπουμ (61-59). Μάλιστα, η Εθνική έδειχνε να… δίνει το ματς στους «οράνιε», ωστόσο εκείνοι έχασαν τέσσερις σερί βολές (!), με τον Μπουρούση να πετυχαίνει τρίποντο για το 64-59. Μέχρι τέλος, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη… ρουλέτα των βολών, με το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη να ήταν ψύχραιμο και να παίρνει τη νίκη με το τελικό 68-65.

 
 
Δεκάλεπτα: 17-19, 34-31, 52-46, 68-65

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 9, Ζήσης 5, Καλάθης 6, Περπέρογλου 5, Σλούκας 9, Καϊμακόγλου 4, Κουφός 9, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 4, Αντετοκούνμπο 11.

Ολλανδία (Βαν Χέλφτερεν): Φράνκε 3, Γουίλιαμς 4, Ντε Γιονγκ Γ 12, Κλουφ 2, Χεράζι, Ντε Πάχτερ 6, Άκερμπουμ 8, Σάφτενααρ 8, Ντε Γιονγκ Ν 5, Σμόλντερς 11, Νορέλ 3, Σλάχτερ. 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: