Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μάντζαρης: «Ας πάμε στα νοκ άουτ κι ας μην παίζω καθόλου»

Αρκετά κουρασμένη φάνηκε η Εθνική ομάδα μετά τη νίκη επί της Ολλανδίας και γι’ αυτό έδειξε τόσα σημάδια χαλάρωσης, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Μάντζαρης: «Ας πάμε στα νοκ άουτ κι ας μην παίζω καθόλου»
Κάθε άλλο παρά προβληματισμένος για το λίγο χρόνο συμμετοχής που έχει μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης μετά τη νίκη της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Ολλανδία.

«Δεν θα πούμε ότι ήταν ούτε κερδισμένη ούτε χαμένη η ημέρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς ξεχωριστά. Κάναμε το “πέντε στα πέντε”, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Και πέρυσι αυτό έγινε. Κοιτάμε τι γίνεται από εδώ και πέρα. Δεν είμαστε μηχανές, υπάρχει κούραση. Υπήρχε χαλάρωση, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να κερδίζεις τα παιχνίδια. Πρέπει να είσαι δίκαιος και για το άθλημα, εάν χάναμε θα περνούσε η Ολλανδία. Δεν κρατάμε τα κενά διαστήματα που είχαμε σε διάφορα ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο με τη Σλοβενία και τη Γεωργία το ματς πήγε κοντά. Δείξαμε χαρακτήρα, όμως, αυτό κρατάμε. Τον δείξαμε και κόντρα στην Κροατία, που ήμασταν για ώρα πίσω», δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης στον ΟΤΕ TV.

Για το ματς με το Βέλγιο: «Δεν υπάρχει καμία ομάδα εύκολη ή δύσκολα. Ακόμα και με το Βέλγιο θα είναι δύσκολο το ματς. Εκεί θα κριθεί στις λεπτομέρειες, στα νοκ άουτ μπορεί ο καθένας να κερδίσει οποιονδήποτε. Ειδικά στο Top 8, εάν πάμε εκεί πρώτα ο Θεός, είναι όλες οι ομάδες ίσες. Οι Ιταλοί μπορούν να σκοράρουν από παντού, οι Ισπανοί έχουν εξαιρετικές ομάδες. Δεν μπορείς να διαλέγεις σε αυτά τα ματς, πρέπει να είσαι έτοιμος».

Για το ρόλο του στην Εθνική: «Ξέραμε όλοι από την αρχή ότι όταν έχουμε δώδεκα καλούς παίκτες. Είναι δύσκολο να τους διαχειριστείς σε δεκαπέντε μέρες. Έχουμε πει ότι πρέπει να βάλουμε το “εγώ” κάτω από την προσωπική επιτυχία της ομάδας. Ας πάμε στα νοκ άουτ κι ας μην παίζω και καθόλου. Η χαρά της νίκης είναι μεγαλύτερη από τη… στενοχώρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: