Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ελλάδα, τώρα αρχίζει το Ευρωμπάσκετ!!

Η… χαλαρή Εθνική νίκησε την Ολλανδία διατηρώντας ατσαλάκωτο το προφίλ της και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την διάθεση που έδειξαν οι… παγκίτες, αλλά και τον σεβασμό που αρμόζει στο Βέλγιο.

Ελλάδα, τώρα αρχίζει το Ευρωμπάσκετ
Κανείς δεν περίμενε τον αγώνα-αγγαρεία με την Ολλανδία για να βγάλει συμπεράσματα ή να κρίνει την Εθνική. Η… δουλειά έγινε όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει, για να μην πάθουμε κανένα… κακό (τραυματισμός) και για να μην κλονιστεί το κύρος μας απέναντι στην τίμια Γεωργία, που περίμενε να κάνουμε το αυτονόητο κόντρα στους «Οράνιε» για να πανηγυρίσει την είσοδό της στους «16». Η αλήθεια είναι πως η υπερβολική χαλαρότητα όταν συναντήθηκε με το τεράστιο κίνητρο των ολλανδών, λίγο έλειψε να γκρεμοτσακίσει το απόλυτό μας στον όμιλο, αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Χρειάστηκε να αστοχήσουν λόγω απειρίας σε πέντε από τις έξι βολές που εκτέλεσαν οι φιλότιμοι ολλανδοί στο τελευταίο ενάμισι λεπτό και να έρθει από τον πάγκο ο Μπουρούσης για να υπογράψει τη νίκη με το τρίποντο στο 64-59. Το σκορ δεν θα είχε φτάσει ποτέ εκεί, αν ο Κατσικάρης –ορθά πράττοντας- δεν είχε αποφασίσει να μην αγωνιστεί ο Σπανούλης και όλοι πλην του Σλούκα να παίξουν λιγότερο από είκοσι λεπτά. Τους χρειαζόμαστε όλους φρέσκους από εδώ και στο εξής. Τώρα που αρχίζει πραγματικά το Ευρωμπάσκετ για εμάς. Τώρα που τα λάθη απαγορεύονται και όλοι θα χρειαστούν. Όλοι έγραψα; Ναι, όλοι, διότι τουλάχιστον δύο από τους τρεις παγκίτες μας στα προηγούμενα ματς, Μάντζαρης και Περπέρογλου, ανταποκρίθηκαν άψογα.

Ο έτερος της… παρέας, Παπανικολάου, δείχνει πόσο καταστροφική ήταν για τον ρυθμό του η εξέλιξη της σεζόν στο Χιούστον. Δεν του πάει τίποτα, αλλά έχει τέτοια ψυχή, που είμαι σίγουρος πως θα την... βγάλει στην Λιλ και θα προσφέρει και αυτός. Αυτή την διάθεση και τη θετική εμφάνιση των Αντετοκούνμπο-Σλούκα κρατάμε από την αναμέτρηση με την Ολλανδία και τίποτε άλλο. Διότι τα αρνητικά, όσο και αν σκεπάζονται από το πέπλο της αδιαφορίας και την εξοικονόμησης δυνάμεων, ήταν μπόλικα. Η Εθνική ήταν άστοχη, δεν έβγαλε πολλούς αιφνιδιασμούς, βραχυκύκλωσε και πάλι στην επίθεση, έχασε αμυντικά ριμπάουντ και επέτρεψε στον αντίπαλο να ελπίζει. Αν υποθέσουμε πως εύκολα ή δύσκολα το εμπόδιο του Βελγίου στους «16» θα ξεπεραστεί, υπάρχουν περίπου πέντε ημέρες -από αύριο μέχρι τον προημιτελικό- για να διορθωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κακώς κείμενα. Ή τουλάχιστον να… καμουφλαριστούν πιο πολύ.

Όσο για την… παρέα του φίλου μας Ματ Λοτζέσκι, μόνο για τουρισμό δεν θα κατέβει στο παρκέ της Λιλ. Έχει ήδη πετύχει στην διοργάνωση, θα έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό της και δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτεί το άγχος του «πρέπει» που μπαίνει πλέον στην ημερήσια διάταξη της ελληνικής εθνικής. Μπορεί στον μπασκετικό χάρτη το όνομα Βέλγιο να είχε χρόνια να εμφανιστεί, αλλά για να μην πάθουμε καμιά… πλάκα, χρειάζεται να τους αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Δεν είναι μόνο ο φόυργουορντ του Ολυμπιακού που μπορεί να μας κάνει «ζημιά». Είναι και οι Βαν Ρόσομ, Ερβέλ, Ζιλέ, Ντε Ζέου και Ζερόν, που εδώ και λίγες ώρες ονειρεύονται πως θα είναι να γράψουν ιστορία κόντρα στους Έλληνες.

Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, απλά θα γυρίσουν… πλευρό και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Άλλωστε εμάς θα μας περιμένει μία μεγάλη πρόκληση, να αποκλείσουμε, επιτέλους, μετά από χρόνια την Ισπανία. Ελάτε, παραδεχθείτε το, δεν μετράτε πως και πως τις ώρες; *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: