Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Πρώτη... πίστα, Παναθηναϊκέ!!

Το ταξίδι μακρύ, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει να στείλει πρόωρα μήνυμα... επιστροφής. Οι πράσινοι φιλοξενούνται απ' την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Μπαρτζώκα, με στόχο το 3x3 στα φετινά εκτός έδρας ματς τους.

Πρώτη... πίστα, Παναθηναϊκέ
Ύστερα από μια «παύση» τα τελευταία τρία χρόνια, ο φετινός Παναθηναϊκος χτίστηκε -κακά τα ψέματα- με στόχο να επιστρέψει στην ελίτ της Ευρώπης. Να φτάσει ως το τέλος του δρόμου, με προορισμό το Final-4 του Βερολίνου, εκεί όπου το 2009 σήκωσε το πέμπτο του ευρωπαϊκό. Και η πρώτη «πίστα» του νέου ταξιδιού, έχει τις ιδιαιτερότητές του κόντρα στην «πεινασμένη» και φιλόδοξη Λοκομοτίβ Κουμπάν του... παλιόφιλου(;) Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία επανεμφανίζεται στην Ευρωλίγκα μετά από δύο σεζόν (18:00, ΕΡΤ2, ΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr).

Αν και τώρα ξεκίνησε η χρονιά, αν και η ομάδα είναι ακόμη νέα, εντούτοις έχει εκκινήσει εξαιρετικά, προερχόμενη από μεγάλη πρόκριση στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού και διπλό στο Nick Gallis Hall κόντρα στον Άρη για το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι βρίσκονται απ' την Πέμπτη στην παγωμένη Ρωσία και μπορεί το ταξίδι να 'ταν κοπιαστικό (δεδομένου του μακρινού προορισμού, αλλά και των «εκπλήξεων» κατά τη διάρκειά του), ωστόσο ο στόχος παραμένει ένας: Η νίκη που θα ανοίξει κι άλλο τα... φτερά του τριφυλλιού και παράλληλα θα του δώσει την απαραίτητη ενέργεια ενόψει του ντέρμπι με τους ερυθρολεύκους την Δευτέρα.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, πέραν των γνωστών απόντων Παππά και Μποχωρίδη που βρίσκονται ακόμα σε στάδιο αποθεραπείας. Τζέιμς Γκιστ και Νικ Καλάθης επιστρέφουν σε... γνώριμα μέρη, καθώς αμφότεροι στο παρελθόν έχουν φορέσει την ρώσικη φανέλα. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ -που είναι... καυτός όπως έδειξε και στη Θεσσαλονίκη- τη σεζόν 2009/2010 και ο Έλληνας γκαρντ το 2012-2013 όπου οδήγησε την Κουμπάν στην κατάκτηση του Eurocup, με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης. Ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα θα κάνουν οι Τζέιμς Φελντίν και Όγκνιεν Κούζμιτς, ενώ ο Διαμαντίδης θα παίξει το 253ο ματς της καριέρας του στον θεσμό, αφήνοντας τρίτο τον Θοδωρή Παπαλουκά και κυνηγώντας -δύσκολα να πιάσει δεδομένου πως σταματά φέτος- τον Ναβάρο που 'χει 278.

Αντίπαλος του Παναθηναϊκού τίθεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ως κόουτς του Ολυμπιακού τα 'χε βρει μπαστούνια στα μεταξύ τους ματς κι ένα τέτοιο -στον προημιτελικό Κυπέλλου το 2014- τον είχε οδηγήσει στην έξοδο απ' το λιμάνι. Ο Έλληνας τεχνικός πήρε τα κλειδιά της Κουμπάν και σίγουρα θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στους Ντιλέινι και Ράντολφ που παρέμειναν στο ρόστερ, αλλά ο δεύτερος (είχε σχεδόν 13 πόντους πέρσι) θα λείψει απόψε λόγω τραυματισμού. Οι Ρώσοι έχασαν σημαντικές μονάδες, όπως οι Καλνιέτις, Μπράουν και Χέντριξ, όμως ήρθαν παίκτες όπως οι Κλαβέρ, Ντρέιπερ, Φεσένκο που τους κρατούν ισχυρούς και... διψασμένους.

Παναθηναϊκός και Κουμπάν θα αναμετρηθούν απόψε για τρίτη φορά στην ιστορία τους, μετά τη «σύγκρουσή» τους στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας το 2013-14. Τότε, οι Ρώσοι είχαν νικήσει με 72-69, σε παιχνίδι που είχε γίνει στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, ωστόσο το τριφύλλι «απάντησε» με πιο εμφατικό τρόπο με το υπέρ του 82-63 μέσα στη Ρωσία.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Α’ Όμιλος
Ερυθρός Αστέρας-Στρασμπούρ 81-59
Φενέρμπαχτσε-Μπάγερν (19:45, 16/10)
Χίμκι-Ρεάλ (20:00, 16/10)

Β’ Όμιλος
Ολυμπιακός-Τσεντεβίτα 76-61
Λιμόζ-Αναντολού Εφές (21:45, 16/10)
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα (21:45, 16/10)

Γ’ Όμιλος
Καρσίγιακα-Μπαρτσελόνα 71-62
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Παναθηναϊκός (18:00, 16/10)
Ζιέλονα Γκόρα-Ζαλγκίρις (20:00, 16/10)

Δ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι 20:00
Νταρουσάφακα-Σάσαρι 83-74
Ουνικάχα Μάλαγα-Μπάμπεργκ 76-71 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: