Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σάκοτα: «43 χρόνια στους πάγκους ήταν αρκετά»


Σάκοτα: «43 χρόνια στους πάγκους ήταν αρκετά»

Για ποια ομάδα θα επέστρεφε στους πάγκους ο Ντράγκαν Σάκοτα;

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι πλέον τζένεραλ μάνατζερ στην ΑΕΚ και για τη μετάβαση αυτή από τους πάγκους μίλησε στον OTE TV και την εκπομπή «Pick n' Roll».

Τόνισε ότι δεν είχε πλέον τη δίψα να προπονεί, ενώ θα το σκεφτόταν να επιστρέψει στους πάγκους μόνο για τους… Λέικερς.

Αναλυτικά:

Για την μετάβασή του στη θέση του τζένεραλ μάντζερ: «Υπήρχε αυτό το σχέδιο, για να ξεκινήσει όμως από το 2016. Το καλοκαίρι είχα κάποιες σκέψεις όμως, ήμασταν στην Ευρώπη, είχαμε υποχρεώσεις και αποφάσισα να συνεχίσω ως προπονητής».

Για το αν είναι πιο δύσκολη θέση του προπονητή ή του τζένεραλ μάνατζερ; «Σίγουρα το πρώτο. Κρίνεσαι από κάθε άνθρωπο, δεν έχεις δικαίωμα να αποτύχεις. 43 χρόνια στους πάγκους ήταν αρκετά και ήρθε η ώρα να αλλάξω ρόλο».

Για το αν θα μπορούσε να συνεχίσει ακόμη : «Σιγά σιγά το σπρώχνω μέσα μου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Εγώ ξεκίνησα πιο νωρίς από προπονητές όπως ο Ίβκοβιτς ή ο Ρενέσες που κοουτσάρουν ακόμη. Δεν διψάω πλέον τόσο πολύ. Τώρα αν μου τύχει μία δουλειά σε ομάδα όπως οι Λέικερς, θα το σκεφτώ διαφορετικά».

Για το πρότζεκτ της ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι πάμε πάρα πολύ καλά και βάσει σχεδίου. Δεν χρειάζεται να πω πού ήταν η ΑΕΚ πέρσι. Πλέον οι φιλοδοξίες είναι πολύ μεγαλύτερες».

Για τα λόγια που είπε στον Γιούρι Ζντοβτς: «Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να του, ξερει τα πάντα, έχει παίξει χρόνια εδώ. Ηταν ευχή του να γυρίσει. Ήταν πιο εύκολο για αυτόν να έρθει και να προσαρμοστεί. Τα λόγια ήταν περιττά».

Για το ποια θέση θα πάρει η ΑΕΚ σχετικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Είχαμε μία συνάντηση σχετικά με το τί θα γίνει. Πρέπει να πάρουμε θέση. Συζητάμε καθημερινά και με άλλες ομάδες που δεν μπορούν να είναι στην Ευρωλίγκα. Το μέλλον είναι απρόβλεπτο και όχι μόνο για την ΑΕΚ. Δεν θέλουμε να χάσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα».

Για τις δηλώσεις του μετά την τελευταία αγωνιστική του Eurocup: «Δεν είναι ούτε ώρα για κλάματα, ούτε κάτι τέτοιο. Δήλωσα από την αρχή πως υπήρχε αλλοίωση στον όμιλο, λόγω της διάλυσης της Κράσνι που έφυγαν όλοι οι ξένοι της και έχασε όλα τα παιχνίδια της στο τέλος. Στη συνέχεια, αφού ήρθαν έτσι τα αποτελέσματα, τί να πούμε; Περίεργο είναι ένας έμπειρος προπονητής και μία τέτοια ομάδα όπως η Γαλατά να δεχθεί 17-2 από μία αδιάφορη ομάδα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: