Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Τιμήθηκε για την προσφορά του ο Ιακωβάκης!!


Τιμήθηκε για την προσφορά του ο Ιακωβάκης

Για την πολυετή προσφορά του στους στίβους τιμήθηκε ο Περικλής Ιακωβάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του για το τέλος της καριέρας τους.

Για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό, αλλά και για την γενικότερη συμπεριφορά και το ήθος που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια βραβεύτηκε ο Περικλής Ιακωβάκης στα αθλητικά βραβεία ΠΣΑΤ.

Ο πολύπειρος αθλητής, που ανακοίνωσε το καλοκαίρι το φινάλε της καριέρας του ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια -με συγκινητική αναφορά στην σύντροφό του, Αφροδίτη- ενώ σχολίασε και την στήριξη που πρέπει να υπάρχει στους Έλληνες αθλητές.

Αναλυτικά:
«Ήταν μια πολύ μεγάλη τιμή γιατί πριν από είκοσι χρόνια περίπου, σε μια αντίστοιχη γιορτή του ΣΕΦ παρέλαβα βραβείο για τις επιδόσεις μου ως παίδας. Τότε ήταν ένας φοβερός κυνηγός ταλέντων που μου το χάρισε. Το σημερινό βραβείο σηματοδοτεί το τέλος της καριέρας μου, ενώ ενδιάμεσα έχω παραλάβει άλλα δύο για την πορεία μου στον αθλητισμό.

Σ’ αυτό τα ταξίδι η στήριξη των ανθρώπων ήταν πολύ σημαντική. Γι’ αυτό θέλω να αναφέρω μερικούς απ’ αυτούς που ήταν δίπλα μου. Μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου, στα αδέρφια μου, οι λόγοι είναι ευνόητοι. Στην προπονήτριά μου, που ήταν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια. Όλους τους συναθλητές μου, τόσο αυτούς που προπονήθηκα με μαζί, αυτούς που πετύχαμε μαζί επιτυχίες. Τους Εθνικούς προπονητές, για την καλή συνεργασία που είχαμε. Την ιατρική ομάδα της ομοσπονδίας, τους φυσιοθεραπευτές που περάσαμε πολύ καιρό μαζί. Είναι τα ελάχιστο σημείο που μπορώ να δείξω την εμπιστοσύνη μου.

Κάποια ακόμα άτομα υπήρξαν κομβικά τα τελευταία χρόνια. Ο Κώστας ο Παναγόπουλος με βοήθησε απ’ όταν ήμουν έφηβος, με στήριξε όταν προσπαθούσα να ανέβω προς τα πάνω. Τον φίλο και πρώην συναθλητή μου, Σπύρο Λιβαδά, για τα χιλιόμετρα που έχουμε κάνει προς τα στάδια σε όλη την Ελλάδα. Τους κατά καιρούς χορηγούς μου.

Οφείλω να αναγνωρίσω πως ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του βραβείο ανήκει στην πανέμορφη σύζυγό μου Αφροδίτη, η οποία εκτός του ότι με ανέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια, έχει κτίσει μαζί μου μια υπέροχη οικογένεια
», σχολίασε στην αρχική του τοποθέτηση και αναφέρθηκε στη συνέχει γενικότερα στον χώρο του αθλητισμού:

«Ο αθλητισμός είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα κομμάτια της ζωής μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στον αθλητισμό ως φίλαθλος. Θα βοηθήσω αν και όπως μου ζητηθεί. Έχω μια παράκληση προς όλους τους φορείς του αθλητισμού και τους φιλάθλους. Στηρίξτε όπως μπορείτε τον αθλητισμό. Ακολουθεί μια ολυμπιακή χρονιά. Το μόνο που χρειάζονται αυτά τα παιδιά είναι να τους στηρίξουμε για να κυνηγήσουν το όνειρό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: