Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Κούδας: «Είμαι ακριβώς κάτω από τον Σαββίδη»


Κούδας: «Είμαι ακριβώς κάτω από τον Σαββίδη»

Διαβάστε τι είπε ο Ιβάν Σαββίδης στον Γιώργο Κούδα για τις αρμοδιότητες που θα έχει στον ΠΑΟΚ. Ο παλιός άσος της ομάδας μίλησε για τη συνομιλία που είχε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

Ο Γιώργος Κούδας αναφέρθηκε στα όσα συζήτησε με τον Ιβάν Σαββίδη στη συνάντηση που είχαν οι δύο τους.

Ο παλιός άσος της ομάδας έκανε γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ του διευκρίνισε ότι πρόκειται να έχει μεγάλες αρμοδιότητες και το δικαίωμα να επεμβαίνει όπου κρίνει πως χρειάζεται κάτι.

«Μου είπε “Θέλω να είσαι ακριβώς κάτω από εμένα και όταν δεις κάτι και θέλεις, θα μπορείς να παρέμβεις. Έχεις το πληρεξούσιο από εμένα”. Ήταν δική μου απόφαση να μην πω στο δ.σ.», ανέφερε.

Aναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Κούδας στον Αθλητικό Metropolis

Για την πρόταση Σαββίδη :

«Με τίμησε η πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη, μιλήσαμε λίγο. Όμως πρέπει να δω όλα τα πράγματα και δεν μπορώ να μιλήσω για τίποτα. Ήταν μια εποικοδομητική συνεργασία και χθες του είπα ότι αν δεν δω κάποια πράγματα δεν θα δώσω το OK. Μου είπε “Θέλω να είσαι ακριβώς κάτω από εμένα και όταν δεις κάτι και θέλεις, θα μπορείς να παρέμβεις. Έχεις το πληρεξούσιο από εμένα”. Ήταν δική μου απόφαση να μην πω στο δ.σ.».

Για τα πρώτα του συμπεράσματα:

«Αυτό που δεν θέλω είναι να πληγώσω τον ΠΑΟΚ. Εάν δεν δω πράγματα και τη λειτουργία από μέσα, το τι γίνεται, δεν μπορώ να ξέρω. Χθες άκουσα μερικά παράπονα του Σαββίδη. Αν δεν ενημερωθώ, δεν γίνεται να πω κάτι. Πρώτα πρέπει να ενημερωθώ, να έρθω σε επαφή με τη διοίκηση και να δω τι συμβαίνει».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα:

«Ανέκαθεν ήμουν αισιόδοξος και ιδιαίτερα στο κομμάτι του ΠΑΟΚ. Είμαι 52 χρόνια κοντά στο σύλλογο, μια ζωή ολόκληρη. Όλο αυτό προέρχεται από ένα γονίδιο που μου το μετέφεραν οι τότε συμπαίκτες, ο κόσμος και η διοίκηση. Αυτή η εμπειρία με έκανε να είμαι αισιόδοξος. Ξεκινήσαμε από τα πέτρινα χρόνια και φτάσαμε τον ΠΑΟΚ σε ένα επίπεδο. Από πέντε χιλιάδες κόσμο να έχει στο γήπεδο 45 χιλιάδες. Αυτό το πράγμα με γεμίζει με αισιοδοξία και γι’ αυτό λέω ότι η ομάδα μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει».

Για τα χρήματα που δεν πιάνουν τόπο:

«Αυτό πρέπει να ψάξουμε να βρούμε. Γιατί αυτός ο άνθρωπος να πληρώνει για κάποιον που είναι στον ΠΑΟΚ, αλλά και αυτοί οι άνθρωποι που είναι μέσα, τι προσφέρουν και πληρώνονται. Ο μεγαλομέτοχος δεν είναι σε καθημερινή βάση εδώ. Είναι αδυναμία αυτό. Εντάξει η λειτουργία της ΠΑΕ, αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Υπάρχουν κι άλλα πολλά πράγματα και τα προβλήματα δεν πρέπει να μεταφέρονται και να χρονίζουν».

Για το αν η ενασχόλησή του θα είναι καθημερινή:

«Όσο χρειάζεται, καθημερινά, νύχτα μέρα. Και φυσικά να τον ενημερώνω και όταν μου ζητάει πράγματα, ένα ένα τα θέματα πρέπει να λύνονται».

Για τη διάχυση ρόλων και το γονίδιο του ΠΑΟΚ:

«Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει. Κατ’ αρχήν αυτό που θέλω εγώ και το έχει ο κόσμος και το καταλαβαίνω, διότι όταν επέστρεψα είχε ο κόσμος πόθο για έναν τίτλο και τον καταφέραμε. Αυτόν τον πόθο και το γονίδιο του κόσμου το καταλαβαίνω. Γι’ αυτό δεν θα ζητήσω μόνο ορισμένα πράγματα, αλλά και από τον κόσμο να στηρίξει όπως τότε. Δεν γίνεται ένα άτομο που έχει γαλουχηθεί σε ένα ομαδικό άθλημα και χαρακτηρίζεται ως μεγάλο ταλέντο, εάν δεν έχει στην καρδιά και την ιδιοσυγκρασία του ότι δεν λειτουργεί μόνος αλλά με άλλους συμπαίκτες, τον κόσμο και τους παράγοντες. Δεν γίνεται να έχεις διαφορετικές λογικές, όσο κι αν λέμε ότι έχει διαφοροποιηθεί το ποδόσφαιρο».

Για τη συμβολή του στη μετάδοση του dna του ΠΑΟΚ:

«Δεν διεκδικώ το μονοπώλιο, δεν είμαι ο μοναδικός. Υπάρχουν κι άλλοι. Ας κοιτάξουμε και τις υποδομές. Πρέπει να το προσέξουμε πολύ και να το εμπλουτίσουμε».

Για τους Μίχελ, Βεζυρτζή και τις αρμοδιότητές του:

«Αυτό είναι απόφαση του Ιβάν Σαββίδη. Ο Νίκος ήταν έφορός μου τα χρόνια που έπαιζα, υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εγώ θα έχω και την εξουσιοδότησή του να παρακολουθώ το τι θα συζητείται στο δ.σ.. Είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ. Θα ασχοληθώ με ό,τι χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειάζεται παντού».

Για το dna του ΠΑΟΚ και αν λείπει από την ομάδα:

«Σε μεγάλο βαθμό λείπει αυτό. Ο κόσμος αυτό θέλει. Να αισθάνεται ότι ο άλλος είναι ΠΑΟΚ. Άσχετα αν φορά την φανέλα. Θέλει και να το δείχνει στον κόσμο».

Για τη συνέχεια της σεζόν:

«Η αντιμετώπιση της ομάδας ήταν δύσκολη. Έγινε προετοιμασία με μικρούς παίκτες. Πρέπει να δοθεί χρόνος στον προπονητή. Και λάθη να έκανε, τα έκανε με τη λογική ότι η ομάδα χτίστηκε γρήγορα και περιμένουμε αποτελέσματα άμεσα. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη και με μαγικά ραβδάκια. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να στηρίξουμε τα παιδιά και να κυνηγήσουμε ό,τι έχει μείνει ως το τέλος και αρκετά θα διορθωθούν ενόψει της νέας χρονιάς. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος. Θα δουλέψουμε για να πάνε όλα καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: