Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η φετινή, διαφορετική Άρσεναλ των ντέρμπι!!


Η φετινή, διαφορετική Άρσεναλ των ντέρμπι

Η φιλοσοφία του Αρσέν Βενγκέρ έχει αλλάξει όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Άρσεναλ αντιμετωπίζει πλέον τα μεγάλα παιχνίδια, όπως φάνηκε και το βράδυ της Δευτέρας κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Πολλές φορές η λύση δεν είναι απλά το επιθετικό ποδόσφαιρο και το θέαμα, αλλά η ουσία ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα παίξει η ομάδα.

Αυτό έχει αρχίσει κι αντιλαμβάνεται ο Αρσέν Βενγκέρ, που φέτος, έχει δει την Άρσεναλ να εμφανίζεται πολύ πιο αποτελεσματική στα μεγάλα παιχνίδια, αν και... αφήνει λίγο στην άκρη την ταυτότητά της με το γρήγορο ποδόσφαιρο και το τίκι-τάκα.

Πριν από δύο σεζόν, οι «κανονιέρηδες» είχαν σημειώσει μόλις τρεις νίκες στα 10 ματς απέναντι στις «Big-5», με 1,20 βαθμούς ανά παιχνίδι. Μάλιστα, είχαν έρθει πολύ βαριά σκορ, όπως το 6-3 από τη Σίτι στο Μάντσεστερ, το 5-1 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και ο διασυρμός με το 6-0 από την Τσέλσι στο 1000ο ματς του Αλσατού τεχνικού στον πάγκο.

Τη σεζόν 2014-2015, οι νίκες στα ντέρμπι ήταν μόλις δύο, με πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες και μόλις 1,10 βαθμούς ανά παιχνίδι.

Φέτος, όλα είναι διαφορετικά. Αν και μιλάμε για το πρώτο μισό, ουσιαστικά, της αγωνιστικής περιόδου, η Άρσεναλ έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα, με 1,60 βαθμούς ανά ματς και πειστικές, οργανωμένες εμφανίσεις, που δείχνουν ότι απώτερος στόχος είναι το αποτέλεσμα κι ας έρθει αυτό μονάχα με μια ευκαιρία που με αρκετή τύχη ή αποτελεσματικότητα θα γίνει γκολ...

inner

inner

inner

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: