Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Γλυνιαδάκης: «Ξεκάθαρο φάουλ»


Γλυνιαδάκης: «Ξεκάθαρο φάουλ»

Ο πρωταγωνιστής της φάσης, που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στα 8’’ πριν τη λήξη του Κηφισιά-Ολυμπιακός, Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την απόφαση του διαιτητή να μη του δώσει φάουλ!

Το χθεσινό ματς της Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό «στιγματίστηκε» από την φάση στα 8'' πριν το τέλος, όπου η ομάδα των Βορείων Προαστίων ζήτησε φάουλ -με το σκορ στο 73-74 υπέρ των Πειραιωτών- πάνω στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Ο σέντερ των γηπεδούχων βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6, καλεσμένος του Τόλη Κοτζιά και μίλησε για την επίμαχη φάση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ήταν ξεκάθαρο φάουλ»!

Αναλυτικά τι είπε στους 94,6 ο Γλυνιαδάκης για το χθεσινό παιχνίδι

«Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στη Ευρώπη. Ήμασταν διαβασμένοι γιατί ξέραμε ότι αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι έπρεπε να μείνουμε κοντά στο παιχνίδι ως το τέλος. Με σημαντικά σουτ που βάλαμε, ήμασταν ένα… φάουλ μακριά από τη νίκη, ένα καλάθι αν προτιμάς. Η επίμαχη φάση είναι ξεκάθαρα φάουλ. Ο διαιτητής μπορεί να είχε άλλη κρίση, ίσως φταίει η γωνία από την οποία έβλεπε τη φάση, το σημείο που βρισκόταν, ίσως να τον επηρέασε κάτι. Αυτό είναι το μπάσκετ, γίνονται αυτά. Για να έχεις πιθανότητες ίσως δεν πρέπει να πηγαίνεις στον πόντο τέτοια ματς. Ήμουν ψύχραιμος, γιατί η φάση είχε κριθεί και δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι».


Γιατί την εμπειρία του από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό:
«Σε αρκετές ομάδες που έχει παίξει στο εξωτερικό οι συνθήκες είναι καλύτερες από ότι στις περισσότερες ελληνικές ομάδες. Εκεί είσαι συγκεντρωμένος μόνο στο παρκέ. Οι καλύτερες απολαβές παίζουν επίσης ρόλο για να αγωνιστεί κανείς “έξω”. Επίσης σημαντικές είναι και οι εμπειρίες που παίρνει κανείς στο εξωτερικό μαθαίνοντας και συναντώντας ξένες κουλτούρες. Είναι κάτι που προσωπικά με συναρπάζει».

Για την Ελβετία: «Η ομάδα που πήγα στην αρχή της σεζόν είναι επιτυχημένη, με τίτλους τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν όμως το επίπεδο που περίμενα. Δεν έμεινα ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτουργούσαν. Είναι η πιο οργανωμένη χώρα που έχω πάει αλλά καθαρά μπασκετικά δεν με κάλυπτε. Είχα ενημερώσει ότι αν βρω κάτι καλύτερο θα φύγω και όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία της Κηφισιάς έφυγα».

Πως προσαρμόστηκε στην Κηφισιά: «Έχω παίξει αρκετά χρόνια και πλέον είμαι αρκετά έμπειρος. Ξέρω το ελληνικό πρωτάθλημα και τη φιλοσοφία του coach Παπαθεοδώρου. Προσπάθησα πολύ για να προσαρμοστώ με τους συμπαίκτες μου και να τους βοηθήσω.

Πως διατηρείται σε καλή κατάσταση και πως προσαρμόστηκε στο «σύγχρονο» μπάσκετ:«Προπονούμαι πολύ. Κάνω πολλή έξτρα προπόνηση γιατί μου αρέσει το μπάσκετ και απολαμβάνω τη δουλειά μου. Θέλω να μένω πολλά λεπτά στο παρκέ γι’ αυτό προσπαθώ και μόνος μου προσέχοντας τον εαυτό μου. Θέλω να παίξω πολλά χρόνια ακόμα.

Έχω βάλει την πάσα και το σουτ περισσότερο στο παιχνίδι μου. Διαβάζω το παιχνίδι, γιατί το μπάσκετ εξελίσσεται και πρέπει να το ακολουθείς. Είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι με την Κηφισιά, που γνώρισα την ομάδα και συνεργάζομαι με τον προπονητή της. Το ρόστερ της είναι μικρό ηλικιακά και στερείται εμπειρίας, αλλά μέσω της οργάνωσης και της δουλειά η ομάδα παίζει καλά. Στη συνέχεια πιστεύω πως θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Όλοι είμαστε ευγνώμονες στον Γκάλη αλλά και η προσφορά του Γιαννάκη στο άθλημα είναι τεράστια. Ίσως μάλιστα ο Γιαννάκης να μην μνημονεύεται όσο του αξίζει. Θα… τολμήσω να πω ότι λείπει από το ελληνικό μπάσκετ ένα γήπεδο με το όνομά του. Πραγματικά του αξίζει».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είμαστε τυχεροί που υπάρχει παίκτης σαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο πρωτάθλημα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και παίζει στο πρωτάθλημα μας, αναβαθμίζοντάς το. Τα ίδια ισχύουν για τον Βασίλη (Σπανούλη). Από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα, ελπίζω να τον βλέπουμε στα παρκέ για πολλά χρόνια ακόμα. Δεν θα ξαναβγούν για πολλά χρόνια ακόμα άλλος Διαμαντίδης και άλλος Σπανούλης. Υπάρχουν πολλά παιδιά που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. όμως αυτές οι δυο προσωπικότητες είναι κάτι το ξεχωριστό. Ίσως χρειαστούν πολλά χρόνια για να δούμε κάτι αντίστοιχο στα παρκέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: