Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Γκιρτζίκης: «Για το ποδόσφαιρο θα αποφασίζουν αυτοί που ξέρουν από ποδόσφαιρο»


Γκιρτζίκης: «Για το ποδόσφαιρο θα αποφασίζουν αυτοί που ξέρουν από ποδόσφαιρο»

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης πήρε θέση για τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

Αντίθετος στις αλλαγές που φημολογείται ότι θα γίνουν στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έχει ξεκάθαρη θέση κατά της τροποποίησης που πρόκειται να γίνει και βάσει αυτής δεν θα έχουν δικαίωμα οι πρόεδροι των Ενώσεων να είναι και μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ.

«Βλέπω κάποιους να μιλούν απαξιωτικά για τους προέδρους των Ενώσεων συλλήβδην να τους λένε «βλαχοπροέδρους» και «βλαχοδημάρχους» και κάποιους να υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει εκλέγονται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Αναρωτιέμαι: αν δεν εκλέγονται οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ ποιοι θα εκλέγονται; Άλλοι; Είναι σαν να λέμε ότι στον ιατρικό σύλλογο δεν θα εκλέγονται γιατροί», φέρεται να τόνισε σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στη Λειβαδιά σύμφωνα με τη Livesport και συνέχισε:

«Έχω υπηρετήσει το άθλημα από πολλά πόστα εδώ και 43 χρόνια, τιμώ τους ανθρώπους τους ποδοσφαίρου, που είναι στην πλειονότητα τους διακεκριμένα μέλη των τοπικών κοινωνιών και έχω μάθει να αναγνωρίζω την προσφορά τους, ακόμη και με αυτούς που έχω διαφωνίες.

Ό,τι και να κάνουν ό,τι και να λένε εμείς θα είμαστε εκεί (στην ΕΠΟ). Δεν πρόκειται να μας αλλάξουν. Πάνω από όλους και όλα είναι το καταστατικό μας. Η ομοσπονδία έχει ιδρυθεί από τις ενώσεις. Το ποιος θα διοικεί το ποδόσφαιρο δεν θα το αποφασίσουν οι γιατροί και οι μηχανολόγοι. Για μας είναι αυτονόητο ότι θα αποφασίζουν οι άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο, οι άνθρωποι που το υπηρετούν», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: