Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Τώρα θα είχε μεγάλο γλέντι!!


Τώρα θα είχε μεγάλο γλέντι

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι η Άντερλεχτ είναι τυχερή που δεν τον αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το ότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση είναι εύκολα διακριτό και μάλιστα μέσω πολλών αξιολογήσεων. Βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα, συνεχόμενα ρεκόρ, εντυπωσιακά σκορ στο Κύπελλο (όπως το 6-0 έστω και με αντίπαλο τα Χανιά) και καλή μπάλα συνθέτουν το σκηνικό της “ερυθρόλευκης” κυριαρχίας.

Είναι πασιφανές πως όχι μόνο οι βασικοί αλλά όλοι σχεδόν οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό “φεγγάρι”. Τόσο καλό που θα ήταν ευχής...έργον να βρεθεί τώρα απέναντι του η Άντερλεχτ. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε τι κατάσταση θα είναι ο Ολυμπιακός σ' ένα μήνα από σήμερα, όταν θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα των Βρυξελλών για το πρώτο Eurogroup.

Μπορεί να είναι και πιο φορτσάτος σε σχέση με αυτό που παρουσιάζουν τώρα οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί και όχι. Μάντης δεν είναι κανείς για να προβλέψει. Με βάση όμως την εικόνα που έχει αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός και την αντίστοιχη της βελγικής ομάδας, είναι μεγάλη υπόθεση για τους Βέλγους που δεν βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ τυχερή η Άντερλεχτ που θα υποδεχθεί τους “ερυθρόλευκους” σ' ένα μήνα και δεν είναι τυχαίο πως τα ρεκόρ που πετυχαίνουν οι “ερυθρόλευκοι” και η καλή μπάλα που παίζουν, αποτέλεσαν σημαντικό θέμα για αρκετές βελγικές ιστοσελίδες.

Σίγουρα οι ημερομηνίες δεν μπορούν ν' αλλάξουν επειδή ο Ολυμπιακός είναι αυτή την περίοδο σε φουλ φόρμα, ωστόσο ο Μάρκο Σίλβα πιστώνεται αυτή την καλή εικόνα, την οποία δεν είχαμε συνηθίσει από τους Πειραιώτες σε προηγούμενες χρονιές. Παράλληλα όμως ο Πορτογάλος έχει να κερδίσει κι ένα μεγάλο “στοίχημα” που αφορά τη διατήρηση αυτής της φρεσκάδας και αυτής της ετοιμότητας και στα παιχνίδια με την Άντερλεχτ.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε όχι γιατί ο Ολυμπιακός κέρδισε τα Χανιά με 6-0. Το σκορ του συγκεκριμένου αγώνα άλλωστε θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο. Η αναφορά έχει να κάνει με τη διάθεση που βγάζουν στο χορτάρι όχι μόνο οι λεγόμενοι βασικοί, αλλά και οι “ρεζέρβες” και τούτο είναι σπουδαίο επίτευγμα του Πορτογάλου προπονητή. Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την περίοδο το ¨πόδι πατημένο στο γκάζι”, έχει καλά τρεξίματα και το κυριότερο βρίσκει κίνητρα εκεί που δεν...υπάρχουν. Όταν λέμε ο Ολυμπιακός εννοούμε όλη η ομάδα κι όχι μόνο 4-5 πρωτοκλασάτοι που μπορούν να σηκώσουν το βάρος και να κάνουν τη διαφορά.

Το αν θα μπορέσει να πάει σε αυτούς τους ρυθμούς μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα είναι και θέμα δουλειάς στου Ρέντη και γι' αυτό το λόγο ο Μάρκο Σίλβα ζητά συνεχώς από τους παίκτες του να τα δίνουν όλα και στις προπονήσεις. Αν...αύριο ο Ολυμπιακός έπαιζε με την Άντερλεχτ τότε θα είχε το πάνω χέρι στο ζευγάρι και μάλιστα με διαφορά. Με μεγάλη...διαφορά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: