Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Οι νίκες που μετράνε κι η προσδοκία για ενίσχυση!!


Οι νίκες που μετράνε κι η προσδοκία για ενίσχυση

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη συνέχεια του νικηφόρου σερί στο 2016, για τα όσα είπε ο Πογέτ για τις μεταγραφές ενώ σχολιάζει την απόδοση Μπακάκη και Ανέστη.
Κατανοώ πως το θέαμα που προσφέρει η ΑΕΚ δεν είναι ευχάριστο. Είναι επίσης δεδομένο πως από τη φιλοσοφία του Δέλλα για ποδόσφαιρο κατοχής, η «Ένωση» έχει φτάσει στο απέναντι άκρο, με τον κυνικό τρόπο που παίρνει κι εξασφαλίζει τα αποτελέσματα. Θα αναρωτηθεί κανείς, αν αυτό το τρίλεπτο ξέσπασμα στο φινάλε του πρώτου μέρους, δεν μπορούσε να είχε μεγαλύτερη διάρκεια και αν θα μπορούσε να το είχε βρει νωρίτερα; Τα πρώτα 43 λεπτά, αποτέλεσαν κακοποίηση του ποδοσφαίρου, αλλά αυτή τη στιγμή, το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε περισσότερο στο γ’ ημίχρονο από τη στιγμή που καθάρισε η πρόκριση. Εκεί ο Ουρουγουανός πιέστηκε πολύ και μετά από μπόλικη πίεση, βρήκε να πει κάτι για τις μεταγραφές. Σε αυτό που είπε ως προς τους δανεικούς είχε δίκιο, πως δεν είναι σωστό, να πάρεις δύο παίκτες απλά και μόνο για να υλοποιήσεις τους στόχους. Είναι θετικό πως ο Πογέτ σκέφτεται με μακροχρόνιο ορίζοντα. Βέβαια, δε νομίζω πως αυτό δείχνει κάτι για το αν θα παραμείνει ή όχι το καλοκαίρι. Και τουλάχιστον είναι καθησυχαστικό κατά κάποιον τρόπο, το γεγονός πως και ο ίδιος δεν φαίνεται να πιστεύει πως υπάρχει ενδεχόμενο να μείνει δίχως μεταγραφές.

Ασφαλώς αυτή τη στιγμή, το θέμα που φαίνεται να υπάρχει είναι στα μετόπισθεν. Κι εκεί, περισσότερο ίσως απ’ οπουδήποτε αλλού εξακολουθώ να πιστεύω πως η ΑΕΚ, χρειάζεται κάτι πολύ ξεχωριστό. Θα είναι πιο δύσκολο να καταφέρει η «Ένωση» να διεκδικήσει κάτι καλό, αν δεν πάρει κάποιον καθοδηγητή στην άμυνα, ακόμα και αν υπάρξει θεαματική βελτίωση μπροστά. Παρόλα αυτά, η κουβέντα που έγινε αφορά, πρώτον το εξτρέμ και κατά δεύτερο λόγο έναν επιθετικό, που θα έρχεται, ωστόσο, από τον πάγκο.

Στα θετικά του αγώνα, καταγράφω την πολύ καλή απόδοση του Μπακάκη, που απέτρεψε στο 18’ τις περιπέτειες και γενικά είχε μια εξαιρετική παρουσία στο ματς, αφού πρόσφερε και δημιουργικά και κέρδισε το φάουλ, από το οποίο προήλθε το 2-0. Με αφορμή τον τραυματισμό του Κορδέρο και με δεδομένο πως Γιόχανσον και Σιμόες στην πορεία θα χρειαστούν ανάσες, αναφέρω πως ο Μπακάκης στον Παναιτωλικό έχει παίξει και αμυντικό χαφ και μάλιστα με επιτυχία. Ο Μπακάκης θα μπορούσε να σταθεί στο κέντρο και σε δύσκολα παιχνίδια.

Για μένα πολύ σημαντική είναι και η επέμβαση του Ανέστη, στην εκκίνηση του β’ μέρους. Για 4ο σερί παιχνίδι ο Έλληνας πορτιέρο, είχε τουλάχιστον μία καλή επέμβαση. Όπως έκανε στα Περιβόλια μετά το 2-0, όπως έκανε στη Λιβαδειά με το αποτέλεσμα στο 0-0, όπως έκανε το Σάββατο με το πέναλτι. Αν το σκορ γινόταν 1-1 στο 48’ θα βλέπαμε ένα ακόμα ψυχοφθόρο παιχνίδι, με άγνωστα αποτελέσματα. Επιμένω σε αυτό που έγραψα χθες. Προτιμώ τον Ανέστη, από έναν μέτριο Βενεζουελάνο.


Όσο για την κακή απόδοση του Μάνταλου, που δεν μπορείς πάντως να του προσάψεις πως δεν προσπαθεί αρκετά, είναι φανερό πως η αλλαγή του σχήματος είναι σαφώς κάτι που τον έχει επηρεάσει. Αλλά αυτό που χαλάει ίσως σε μεγάλο βαθμό το μυαλό του, είναι πως προσπαθεί να κάνει κάτι οπωσδήποτε παραγωγικό για να δηλώσει «παρών». Θεωρώ πως σε σημαντικό βαθμό το θέμα του αρχηγού είναι και ψυχολογικό, ωστόσο θα πρέπει σύντομα να πάρει τα πάνω του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: