Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΠΟ ζήτησε την έφεση κατά της ΑΕΚ!!


Η ΕΠΟ ζήτησε την έφεση κατά της ΑΕΚ!

Μετά από αίτημα της ΕΠΟ φημολογείται πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας που δικαίωνε την ΑΕΚ.

Μεγάλο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που δικαίωνε την ΑΕΚ για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 21 Αυγούστου και η οποία κατακεραύνωνε την ομοσπονδία.

Φήμες κάνουν λόγο πως η έφεση του Στέφανου Μπαξεβάνη δεν έγινε αυτοβούλως, αλλά μετά από σχετικό αίτημα της ΕΠΟ. Η ομοσπονδία φέρεται να ήταν αυτή που υπέβαλε αίτημα στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, προκειμένου να επανεξεταστεί η υπόθεση από την Επιτροπή Εφέσεων και να επιβληθεί τιμωρία στην ΑΕΚ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί κάποια εισήγηση της ΕΠΟ, ωστόσο φαίνεται ότι εκείνος το αποδέχτηκε και άσκησε την έφεση. Η εξέλιξη αυτή προφανώς δυσαρεστεί και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, που είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ο Στέφανος Μπαξεβάνης που είναι αναπληρωτής του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου ως το 2012 ήταν στην Εισαγγελία Αθηνών ως επίκουρος αθλητικός εισαγγελέας. Τον Μάιο του 2011 είχε αναλάβει την υπόθεση με τις περίφημες κασέτες για τα παιχνίδια Άρης-Παναθηναϊκός (Σεπτέμβρης 2010) και Μακάμπι-Ολυμπιακός (Αύγουστος 2010), στις οποίες ακουγόταν μόνο η φωνή του Αχιλλέα Μπέου. Η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά. Ο κ. Μπαξεβάνης είχε αναλάβει τη δεύτερη υπόθεση, η οποία δεν προχώρησε ποτέ.

Επίσης ήταν εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σάββα Θεοδωρίδη για την περίφημη επίσκεψή τους στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό. Στη δίκη που έγινε στις 28 Μαρτίου 2014 στο Στ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Στέφανος Μπαξεβάνης πρότεινε την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων, με το δικαστήριο να τους αθωώνει τελικά λόγω αμφιβολιών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: