Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ο Σίλβα τον «εκτίναξε»!


Ο Σίλβα τον «εκτίναξε»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Μάρκο Σίλβα έκανε τον Φορτούνη ηγέτη και σούπερ σταρ των «ερυθρόλευκων», δείχνοντας εμπιστοσύνη στο ταλέντο του παίκτη του.

Το ταλέντο του Φορτούνη είναι αναμφισβήτητο όπως επίσης και η δουλειά που έχει κάνει ο νεαρός μέσος για να παρουσιάσει την εντυπωσιακή εικόνα της φετινής περιόδου. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε δύο – τρία πράγματα με αφορμή τη χαλαρή διάθεση του Φορτούνη σε κάποιες προπονήσεις, επειδή ο προπονητής του επέλεξε να τον δοκιμάσει στα άκρα και όχι στον άξονα, που ο ίδιος προτιμά ν' αγωνίζεται.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Πρώτα απ' όλα οφείλει να ξεκινήσει κάποιος από μια γενική παραδοχή πως ο Μάρκο Σίλβα είναι αυτός που “εκτίναξε” τον Φορτούνη. Τόσο σε ότι αφορά την αγωνιστική του παρουσία όσο και την αξία του σε οικονομικό επίπεδο. Ο Φορτούνης πήρε πέρυσι λίγες ευκαιρίες απ' τον Μίτσελ και περισσότερες απ' τον Περέιρα, αλλά όχι όμως σε βαθμό που ν' αγωνιστεί σε συνεχόμενα ματς, να βρει καλό ρυθμό για ν' αναπτύξει το ταλέντο του και στο φινάλε – φινάλε να θεωρήσει εαυτόν βασικό δεκάρι του Ολυμπιακού.

Εκεί “δέσποζε”, όχι άδικα, η φυσιογνωμία του Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή και ο Σίλβα ανέλαβε τα “ηνία” της ομάδας. Τι πιο εύκολο για τον Πορτογάλο απ' το να ρωτήσει και να μάθει τι εστί Ντομίνγκες για τους “ερυθρόλευκους”.

Ρώτησε, έμαθε και τελικά επέλεξε να κάνει αυτό που δε θα έκανε εύκολα άλλος προπονητής. Έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα μέσο, λέγοντας του “είσαι το βασικό δεκάρι του Ολυμπιακού”. Ασφαλώς και ο Φορτούνης δικαίωσε τον προπονητή του ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του αλλά θα πρέπει να επισημάνει κάποιος ότι ο Σίλβα κάτι “είδε” στον νεαρό χαφ, πίστεψε σ' αυτόν και του έδωσε την ευκαιρία.

Ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά είναι αυτός που άφησε σε δεύτερη μοίρα έναν παίκτη που όχι μόνο είναι ιδιαίτερα ικανός και έμπειρος αλλά είναι και πολύ αγαπητός στην εξέδρα, τον Τσόρι. Κρίνοντας λοιπόν κάποιος από τα όσα πέτυχε ο Φορτούνης την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και αυτά που έχει κάνει στο πρώτο μισό της φετινής, μπορεί κάλλιστα να μιλήσει για “εκτίναξη” των μετοχών του Έλληνα άσου.

Μια “εκτίναξη” που οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εμπιστοσύνη που έδειξε ο Μάρκο Σίλβα στον Φορτούνη. Επειδή ο Κώστας δεν είναι αχάριστος κι αναγνωρίζει πόσο τον έχει βοηθήσει ο προπονητής του, ακόμα και στόπερ να του ζητήσει ο Πορτογάλος να παίξει, να μη φέρει αντίρρηση κι ας πάει δίπλα στον Σιόβα.

Όσο ο Φορτούνης βάζει στη “ζυγαριά” τι του έδωσε ο Μίτσελ και τι ο Σίλβα, τόσο μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη θα πρέπει να αισθάνεται για τον Πορτογάλο. Γιατί άλλο να είσαι ο 12ος παίκτης του ρόστερ και άλλο ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

Και ο Σίλβα έκανε τον Φορτούνη ηγέτη, έκανε τον Φορτούνη σούπερ σταρ των “ερυθρόλευκων” δείχνοντας εμπιστοσύνη στο ταλέντο του παίκτη του. Αυτή είναι μια παράμετρος που δε θα πρέπει να διαφεύγει τις προσοχής του μίστερ 7 του Ολυμπιακού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: