Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Με σπασμένα τα φρένα ο Ολυμπιακός!!


Με σπασμένα τα φρένα ο Ολυμπιακός

Μόνο ως αγγαρεία δεν είδαν οι παίκτες του Ολυμπιακού τη ρεβάνς με τα Χανιά και αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο επικράτησαν 6-0 και ενώ θα μπορούσε να είχε να είχαν βάλει κι άλλα γκολ.

Οι… ρεζέρβες του Ολυμπιακού προσέφεραν και πάλι θέαμα κόντρα στα Χανιά και μετά το 4-1 στην Κρήτη επικράτησαν και στο Καραϊσκάκη, αυτήν τη φορά με 6-0 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Πρώτη εμφάνιση σε αρχική ενδεκάδα για τον Πουλίδο, που τη συνδύασε με το παρθενικό του γκολ (73’) με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ζντιέλαρ άνοιξε το σκορ στο 4’, δύο τέρματα ο Κασάμι (12’, 45’), το πρώτο ήταν πανέμορφο. Από ένα σημείωσαν επίσης οι Σεμπά (36’) και Φουστέρ και ενώ ο Ισπανός δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 20’ από την άσπρη βούλα, με τον Πρίφτη να πίανει το πέναλτι που κέρδισε ο πολύ καλός Πουλίδο.

Ανησυχία για Ερνάνι -που ήταν πολύ καλός-, καθώς αποχώρησε τραυματίας στο 76ο λεπτό.

Το ματς


Με πατημένο το γκάζι εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακό με τους παίκτες να μπαίνουν πολύ ορεξάτοι και να δείχνουν –έχοντας κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο ματς- ότι θέλουν να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο τους. Σε αυτό φυσικά συνέλαβε και το γεγονός ότι έπαιξαν και αρκετές… ρεζέρβες που είχαν να στείλουν «μηνύματα» στον προπονητή τους και ενώ πρόκειται για ποδοσφαιριστές που είναι πιο «φρέσκοι».

inner

Οι «ερυθρόλευκοι» που έπαιζαν σε υψηλή ταχύτητα από την αρχή, κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ μόλις στο 4’ με τον Ζντιέλαρ να στέλνει με ωραίο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα και ενώ λίγο νωρίτερα του είχε στρώσει την μπάλα ο Αυλωνίτης. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έπαιξε στο πρώτο μέρος, όπως περίπου και κόντρα στον Λεβαδειακό την Κυριακή. Δηλαδή, με τον ίδιο σχεδόν ρυθμό σε όλο το 45λεπτό. Σε αυτό βοήθησε και ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι, που δεν φανέρωσαν σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους και συνέλαβαν στο να γίνει ανοιχτό ματς.

inner

Ο Ολυμπιακός έβαλε πολύ γρήγορα και δεύτερο τέρμα, το οποίο ήταν και το καλύτερο της αναμέτρησης, όταν ο Κασάμι με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Σεμπά. Λίγο νωρίτερα, ο Μπριλάλης έστειλε το δοκάρι στη συμβολή των δοκών του Καπίνο. Μπορεί να μην ήρθε το 3-0 στο 20’, καθώς ο Πρίφτη απέκρουσε το κακοχτυπημένο πέναλτι του Φουστέρ που κέρδισε ο Πουλίδο από το σπρώξιμο του Μπριλάκη. Ωστόσο, φαινόταν ότι θα έρθει αργά ή γρήγορα και τελικά έγινε στο 36’ όταν ο Πουλίδο -διανύοντας αρχικά μισό γήπεδο- έδωσε έτοιμο γκολ στον Σεμπά που είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς. Ο Μεξικανός έδωσε έτοιμο γκολ και στον Κασάμι που απλά «φύσηξε» την μπάλα στα δίχτυα.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε σε πολύ πιο χαμηλή ταχύτητα, αλλά είχε και πάλι καλές στιγμές, με τον Πουλίδο και τον Ερνάνι να συνεχίζουν να δείχνουν κέφια και τον Μανιάτη που μπήκε στο ματς στην ανάπαυλα να δείχνει την ικανότητα του και στο επιθετικό κομμάτι, κάνοντας ωραία κίνηση σε δύο περιπτώσεις, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα ωστόσο. Ο Πουλίδο άλλαξε ρόλο και από δημιουργός έγινε εκτελεστής στο 73’ και ανταμείφθηκε για την πολύ καλή του παρουσία στην αναμέτρηση, καθώς εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ερνάνε και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φουστέρ, που βρήκε λίγο χώρο και εκτέλεσε τον Πρίφτη, παίρνοντας το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα όσα συνέβησαν στο δεύτερο μέρος, έχει ο τραυματισμός του Ερνάνι που δείχνει σοβαρός, αλλά και το πρώτο τέρμα του Μεξικανού με τη φανέλα του Ολυμπιακού, που ήταν η πρώτη στο αρχικό σχήμα.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Τσιμίκας, Μποτία, Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουΐ (46’ Μανιάτης), Ζντίελαρ, Κασάμι (46’ Σάλιακας), Φουστέρ, Ερνάνι (76’ Μανθάτης), Σεμπά, Πουλίδο.

Στον πάγκο παρέμειναν οι: Χουτεσιώτης, Βούρος, Ρέτσος, Τζανδάρης.

Χανιά (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτη, Παγώνης (46’ Φυντικάκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης (46’ Μπουζούκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Μ.Νυκτάρης (72’ Σάντερσον).

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων παρέμειναν οι: Διαμαντόπουλος, Δεινόπαπας, Καμινιώτης.

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Αλ. Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Δ. Τάτσης (Ηπείρου), Μ. Δόσης (Αθηνών)
Τέταρτος: Αν. Παππάς (Αθηνών) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: