Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Καλτσάς: «Εδώ που φτάσαμε… μόνο πρόκριση»!


Καλτσάς: «Εδώ που φτάσαμε… μόνο πρόκριση»!

Η Καλλονή ξεχνάει για λίγο τη δεινή βαθμολογική της θέση στη Super League και δια στόματος Νίκου Καλτσά στο sport-fm.gr πάει για την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Μπροστά στη μεγαλύτερη, ίσως, στιγμή της ιστορίας της βρίσκεται η Καλλονή!

Σε κάτι λιγότερο από 24 ώρες (14/1, στις 17:15), η ομάδα της Λέσβου φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στη ρεβάνς του 2-1 της Μυτιλήνης, και έχει τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

Στο νησί θα… ξεχάσουν για λίγο τη δεινή βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται η Καλλονή και θα επικεντρωθούν στον ιστορικό αγώνα Κυπέλλου, αφού, όπως τόνισε ο Νίκος Καλτσάς στο sport-fm.gr, «εφόσον νικήσαμε στο πρώτο παιχνίδι, είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε την πρόκριση».

Ο 26χρονος αμυντικός, αφού τόνισε πως «οτιδήποτε θετικό για την ιστορία της ομάδας, είναι ευπρόσδεκτο», ξεκαθάρισε πως την πίεση την έχει ο «Δικέφαλος του Βορρά», ενώ σε ερώτηση σχετική με το… τρένο της παραμονής στη Super League, ήταν απόλυτος: «Πιστεύω ότι προλαβαίνουμε να σωθούμε»!

Συνέντευξη στον Νίκο Ράλλη

Πετύχατε μια σπουδαία νίκη στο πρώτο παιχνίδι. Πιστεύεις ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε τον θρίαμβο και να πάρετε μια ιστορική πρόκριση;

«Δεν καταφέραμε, δυστυχώς, να κρατήσουμε το μηδέν. Δεχτήκαμε γκολ, τελικά. Θα ήταν πιο εύκολο για εμάς αν είχε παραμείνει το 2-0. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει και τώρα είναι πιο δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη πίεση. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Οπότε, ναι, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε»!

Φαντάζομαι πως, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, και η καλή παρουσία στο Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους σας…

«Οτιδήποτε θετικό για την ιστορία της ομάδας, είναι ευπρόσδεκτο. Εφόσον καταφέραμε να κερδίσουμε στο πρώτο παιχνίδι, είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε την πρόκριση. Η πίεση που έχει ο ΠΑΟΚ μπορεί να μας βγει σε καλό και όσο έχουμε το αποτέλεσμα υπέρ μας, θα λειτουργεί θετικά για εμάς».

Στο πρωτάθλημα, ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Πώς βλέπεις τη συνέχεια από εδώ και πέρα;

«Κάναμε ένα άσχημο ξεκίνημα. Είχαμε αρκετές ατυχίες, ενώ έγιναν αλλαγές τόσο στο προπονητικό τιμ όσο και σε ποδοσφαιριστές. Απ’ ό,τι φάνηκε, δεν βγήκε σε καλό όλο το πλάνο, από την αρχή της σεζόν. Τώρα, όμως, με τον νέο προπονητή, προσπαθούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Το άσχημο είναι ότι δώσαμε συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, τώρα έχουμε το Κύπελλο και την Κυριακή παίζουμε στην Τρίπολη! Από τη μεθεπόμενη αγωνιστική, ωστόσο, έχουμε αντιπάλους στα μέτρα μας και καλούμαστε να κόψουμε βαθμούς από αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς. Πιστεύω ότι προλαβαίνουμε να σωθούμε. Απλά πρέπει να αρχίσουμε να αξιοποιούμε την έδρα μας που, πέρυσι, ήταν το μεγάλο μας όπλο, ενώ, φέτος, έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς εκεί».

Πώς είναι η ζωή στην επαρχία και μάλιστα, τόσο μακριά;

«Η Λέσβος είναι ένα μεγάλο νησί, έχει ομορφιές… Μου αρέσει πολύ εδώ. Το μόνο άσχημο, μέσα σε εισαγωγικά, είναι η απόσταση. Είναι τόσο απομακρυσμένο το νησί από την Αθήνα. Είμαι, όμως, σχεδόν δύο χρόνια εδώ, οπότε έχω αρχίσει να συνηθίζω».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: