Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ-Καλλονή!


Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ-Καλλονή

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αγώνων του ΠΑΟΚ με την Καλλονή ανάρτησε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της εν όψει του αποψινού επαναληπτικού στο Κύπελλο.

#Πρώτη φορά θα αναμετρηθούν ο ΠΑΟΚ και η Καλλονή σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος στην Τούμπα. Μέχρι τώρα η ομάδα της Λέσβου είχε δύο επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Δικέφαλο και οι δύο ήταν για το πρωτάθλημα.

#Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα και το ματς Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος στα πέντε ματς με αντίπαλο την Καλλονή, με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία ανεξάρτητα έδρας. Μάλιστα είχε πάρει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς ως φιλοξενούμενος με την ομάδα της Λέσβου και η μοναδική του απώλεια ήταν ως γηπεδούχος την περσινή σεζόν (2014-15) με 1-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

#Οι κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδος δεν την είχαν φέρει μέχρι τώρα αντιμέτωπη με τον Δικέφαλο, ενώ αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που βρίσκεται στην φάση των “16” του θεσμού και η προηγούμενη ήταν το 2013-14, όταν και αποκλείστηκε από τον ΟΦΗ στη διαδικασία των πέναλτι.

#3 γκολ είχε σημειώσει την σεζόν 2014-15 εναντίον της Καλλονής ο Φακούντο Περέιρα που ήταν και ο μοναδικός σκόρερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με την ομάδα της Λέσβου. Σκόραρε τόσο στο 1-1 της Τούμπας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όσο και στην έναρξη του δεύτερου γύρου, στο παιχνίδι που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-1.

#Τον Νοέμβριο του 2015 ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν εκείνος που βρήκε δύο φορές δίχτυα, ενώ ο Μυστακίδης λίγο πριν το φινάλε έγραψε το τελικό 1-3. Το γκολ της Καλλονής προήλθε από πέναλτι που κέρδισε ο Μπαργκάν και εκτέλεσε ο Μανούσος.

#Ο ΠΑΟΚ πέρασε την φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος με δύο νίκες και μια ισοπαλία, ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε πέσει θύμα των εκπλήξεων του θεσμού και έμεινε εκτός από την πρώτη φάση. Φέτος επικράτησε με 2-0 του Πανθρακικού στην Τούμπα, 6-2 του ΑΟ Χανιά στην Κρήτη και στην τελευταία αγωνιστική που δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Μαγνησία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: