Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Καββαδάς στο sportfm.gr: «Μακάρι να ξανασμίξουμε με τον Σπανούλη»


Καββαδάς στο sportfm.gr: «Μακάρι να ξανασμίξουμε με τον Σπανούλη»

Έχει στο μυαλό του μόνο τον Αρκαδικό, κάπου εκεί… πίσω, όμως, υπάρχει ο Ολυμπιακός, που «μπορεί να κατακτήσει πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα». Ο Βασίλης Καββαδάς σε μία απολαυστική συνέντευξη στο sportfm.gr

Είναι το… θηρίο κάτω από τη ρακέτα του Αρκαδικού.

Με ύψος 2,05μ. και… 53 και 1/3(!) νούμερο παπούτσι, είναι λογικός ο χαρακτηρισμός.

Ο Βασίλης Καββαδάς έλυσε όλες μας τις απορίες.

Για τη ζωή του στην Τρίπολη, για το αν υπάρχει κάπου στο μυαλό του η επιστροφή του στον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα, μέχρι και για τα… τεράστια παπούτσια του!

Αφού… έβγαλε, δε, το καπέλο στον Βασίλη Σπανούλη, ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται τίποτα άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή πέρα από τη σωτηρία με τον Αρκαδικό και το ματς ζωής ή θανάτου με την Κηφισιά.

Ο 24χρονος σέντερ, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τους «ερυθρόλευκους» στην ομάδα της Τρίπολης, μίλησε για όλους και για όλα στην απολαυστική συνέντευξη που έδωσε στο sport-fm.gr!

Συνέντευξη στον Νίκο Ράλλη

Ο Αρκαδικός, κακά τα ψέματα, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και το Σάββατο, κόντρα στην Κηφισιά, νομίζω πως μπορούμε να πούμε πως θέλει μόνο νίκη. Συμφωνείς;

«Δεν το συζητάω. Είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου! Πρέπει να είμαστε σκληροί, ειδικά στην έδρα μας. Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου, όπως σε κάθε παιχνίδι στην Τρίπολη και εμείς, από τη μεριά μας, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα».

Έχετε να κερδίσετε από τις 5 Δεκέμβρη, όταν επικρατήσατε του Λαυρίου. Σε τι πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό; Στο δύσκολο πρόγραμμα, στην τύχη, σε κάτι που εσείς δεν κάνετε σωστά;

«Πρέπει να δουλέψουμε σαν ομάδα, γιατί η αλήθεια είναι πως κάνουμε αρκετά λάθη. Φυσικά και έπαιξαν ρόλο η τύχη, αλλά και οι συνθήκες, που δεν ήταν ευνοϊκές. Είχαμε ενοχλήσεις, ιώσεις, αρρώστιες, αποχωρήσεις βασικών παικτών… Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει, έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, έχει έρθει ένας καινούριος παίκτης (σ.σ. Τζόναθαν Λι) και ακούμε ότι θα έρθει άλλος ένας».

Το περασμένο Σάββατο, ωστόσο, παραλίγο να κάνετε μεγάλο… χουνέρι στην ΑΕΚ και αν δεν κολλούσατε στην τρίτη περίοδο πιθανότατα τώρα να μιλούσαμε για μία σπουδαία νίκη, ιστορικής σημασίας. Τι συνέβη;

«Είχαμε διαβάσει αρκετά καλά την ΑΕΚ, παίξαμε καλή άμυνα, τους δυσκολέψαμε αρκετά, αλλά, όντως, η τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική. Λίγο η συγκέντρωση, λίγο η τύχη, δεν μας άφησαν να πάρουμε το ματς στο τέλος».

inner

Ποιες ομάδες πιστεύεις πως θα παλέψουν για τη σωτηρία τους; Υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί για υποβιβασμό ή όλοι λίγο πολύ έχετε τις ίδιες πιθανότητες;

«Αυτήν τη στιγμή όλες οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία. Δεν υπάρχει φαβορί για υποβιβασμό. Κάθε ματς είναι τελικός και εμείς θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να σώσουμε την παρτίδα».

Γιατί Τρίπολη; Θέλω να πω, ΟΚ, προφανώς και από το να μην έχεις πολύ χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό, καλύτερο είναι να παίζεις και να έχεις και πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά γιατί σε μία νεοφώτιστη ομάδα; Υπήρξε ενδιαφέρον και από αλλού και απλά εσύ επέλεξες να πας στον Αρκαδικό, και γιατί;

«Υπήρξε ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες, ήταν δύσκολο, ωστόσο, να πάω δανεικός, γιατί οι περισσότερες με ήθελαν ως ελεύθερο… Είχε περάσει αρκετός καιρός, εγώ είχα ξεκινήσει ήδη με τον Ολυμπιακό, μετά πήγα στην Εθνική Ενόπλων, μετά ξανά πίσω στον Ολυμπιακό… Η σεζόν, ωστόσο, είχε ξεκινήσει και είχε μείνει μόνο ο Αρκαδικός να με θέλει δανεικό. Και είπα, τότε, ότι χρειάζεται να πάω κάπου που θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, είχα μιλήσει με τον κ. Καστρίτη, που με προσέγγισε άψογα και κάπως έτσι επετεύχθη η συμφωνία».

inner

Πώς βλέπεις τον Ολυμπιακό φέτος; Σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.

«Μπορεί να τα κατακτήσει και τα δύο! Ο κόουτς Σφαιρόπουλος κάνει τρομερή δουλειά. Πολλοί το αναγνωρίζουν αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι ακαταμάχητος και ειδικά λόγω της άμυνας που παίζει, όλοι λένε πως είναι ένα… βουνό και δεν ξέρουν πώς να το ξεπεράσουν! Η ομάδα, πιστεύω, θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά».

inner

Υπάρχει στο μυαλό σου η επιστροφή σου στον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα το έχω στο μυαλό μου, αυτήν τη στιγμή, όμως, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο πέρα από το να πετύχουμε τους στόχους μας στον Αρκαδικό, να σωθούμε, ώστε να είναι μια επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα».

inner

Θεωρείς πως σε βοηθάει ο δανεισμός σου;

«Σίγουρα με βοηθάει. Παίζω πολύ, ο κόουτς με εμπιστεύεται… Το ευχαριστιέμαι πολύ εδώ και προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».

Η παρέα σου εκεί…

«Κάνω παρέα κυρίως με τους Έλληνες. Τον Στεφανίδη, τον Καραμολέγκο, τον Κωνσταντίνου και τον Τζουγκαράκη. Από τον Ολυμπιακό, πιο πολύ παρέα κάνω με τον Πρίντεζη και τον Παπαπέτρου, αλλά και τους Σλούκα, Κατσίβελη που έφυγαν».

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας παίκτης που σχεδόν όλοι θα ήθελαν να έχουν για συμπαίκτη τους και εσύ είσαι από τους τυχερούς που έχουν παίξει μαζί του…

«Και δεν έχω παίξει μαζί του, δύο χρόνια, μόνο στον Ολυμπιακό. Έχω παίξει και άλλα δύο στην Εθνική… Τι να πούμε γι’ αυτόν τον παίκτη; Είμαστε φίλοι, εκτός από όλα τα υπόλοιπα, έχουμε πολύ καλή σχέση και εκτός παρκέ. Εύχομαι να του πηγαίνουν όλα δεξιά, να συνεχίσει αυτό που κάνει. Είναι παράδειγμα για όλους! Του δείχνω απεριόριστο σεβασμό, μακάρι να ξανασμίξουμε και να είμαστε συμπαίκτες».

inner

Άλλοι ρυθμοί στον Πειραιά, άλλοι στην Τρίπολη. Έχεις προσαρμοστεί; Πώς είναι η ζωή εκεί;

«Σούπερ! Είναι μια κλειστή κοινωνία. Τα πράγματα είναι πολύ ήρεμα, το μέρος είναι όμορφο… Είναι σαν ένα χωριουδάκι δίπλα στην Αθήνα, μια ώρα απόσταση. Έχω κάνει φίλους, μεταξύ των οποίων και αρκετοί συμπαίκτες μου. Μου αρέσει η ήρεμη ζωή και το απολαμβάνω εδώ. Ψηφίζω Τρίπολη!».

Επαγγελματικά, ξεκίνησες την καριέρα σου και ανδρώθηκες στον Πανιώνιο, ο οποίος, δυστυχώς, παίζει, πλέον, στη Β’ Εθνική. Φαντάζομαι πως σε στεναχωρεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα.

«Είναι, όντως, λυπηρό. Τρία χρόνια έπαιξα εκεί. Ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη ομάδα, με βαριά φανέλα. Εύχομαι να ανέβει ξανά και γρήγορα εκεί όπου ανήκει και να λυθούν τα προβλήματα».

inner

Το κεφάλαιο Εθνική φαντάζομαι πως παραμένει ορθάνοιχτο για εσένα. Το 2013, που ήσουν… ακόμη πιο πιτσιρικάς, έφτασες μέχρι το Ευρωμπάσκετ. Θεωρείς πως μπορείς να χτυπήσεις ξανά την πόρτα της;

«Είναι στο μυαλό μου, όπως σου είπα και για τον Ολυμπιακό, όμως, το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι ο Αρκαδικός και όλα τα άλλα έρχονται».

inner

Τελευταία ερώτηση… Αληθεύει πως φοράς 52 νούμερο παπούτσι;

«53 και 1/3 για την ακρίβεια. Ευτυχώς με προμηθεύει ο χορηγός»!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: