Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Επιμένει ο 66χρονος: «Με παγίδευσαν, δεν ήξερα ότι με έβαλαν εκκαθαριστή στον ΟΦΗ»


Επιμένει ο 66χρονος: «Με παγίδευσαν, δεν ήξερα ότι με έβαλαν εκκαθαριστή στον ΟΦΗ»

Αμετακίνητος στη θέση ότι του φόρτωσαν εν αγνοία του τα χρέη του ΟΦΗ (ορίζοντάς τον εκκαθαριστή της ΠΑΕ) παραμένει ο 66χρονος Γιάννης Γιαννιδάκης. Διαχωρίζει τη θέση της η διοικούσα επιτροπή.

Η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η εισαγγελέας Ηρακλείου αναμένεται να ρίξει φως στα όσα πρωτοφανή καταγγέλλει ο 66χρονος Γιάννης Γιαννιδάκης, ο οποίος επιμένει ότι τον «παγίδευσαν» προκειμένου να τον εμφανίσουν ως εκκαθαριστή στον ΟΦΗ και να αναλάβει προϋπάρχοντα χρέη, συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των προσαυξήσεων.

Μία ημέρα μετά από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς", το οποίο προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση, ο 66χρονος εμφανίζεται αμετακίνητος στα όσα καταγγέλλει και στα όσα αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

«Δεν γνώριζα ότι με είχαν διορίσει εκκαθαριστή. Δεν ήξερα καν τι σημαίνει αυτό. Πληροφορούμαι ότι επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι όλα όσα συνέβαιναν ήταν εν γνώσει μου. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Υπέγραφα έγγραφα αλλά δεν ήξερα τι πραγματικά υπέγραφα. Κατάλαβα τι είχε στηθεί στην πλάτη μου μόνο όταν πήρα το ειδοποιητήριο ληξιπρόθεσμων χρεών από την εφορία. Αν τα ήξερα όλα αυτά και ήμουν “μιλημένος”, δεν θα πήγαινα στην Αστυνομία, στην Εφορία και στην Εισαγγελία. Θα συνέχιζα κανονικά την υποτιθέμενη συμφωνία μας».

Επίσημη απάντηση από την πλευρά του ΟΦΗ δεν είχε υπάρξει έως χθες. Ανεπίσημα υποστηρίζεται ότι ο 66χρονος γνώριζε ότι είχε διοριστεί ως εκκαθαριστής και επίσης γνώριζε το περιεχόμενο των δεκάδων εγγράφων που έχει υπογράψει. Κύκλοι προσκείμενοι στην Διοικούσα Επιτροπή ανέφεραν χθες (υπήρξε σχετική ανάρτηση) ότι «ο ορισμός εκκαθαριστών αφορά την ΠΑΕ ΟΦΗ, από την Γενική Συνέλευση της οποίας και ορίστηκαν. Δεν αφορά στην Διοικούσα Επιτροπή, η οποία όλο αυτό το διάστημα πληρώνει για όλα. Ακόμα και για τις παλιές αμαρτίες. Σε ό,τι μας αφορά, όλες οι κινήσεις που έχουμε κάνει για τον ΟΦΗ είναι μόνο νομότυπες».

Την ίδια ώρα αθλητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι μετά την αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας που προβλέπει ότι ο εκκαθαριστής αναλαμβάνει και όλα τα βάρη, έχει συμβεί να διορίζονται σε υπό εκκαθάριση ΠΑΕ άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αλλά και άτομα, τα οποία δεν έχουν στον «ήλιο μοίρα» κατά το κοινώς λεγόμενο για προφανείς λόγους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στην περίπτωση του 66χρονου μιλάμε για έναν άνθρωπο πολύ φτωχό, ο οποίος ως μοναδικό εισόδημα έχει την αναπηρική του σύνταξη (του έχει αναγνωριστεί αναπηρία σε ποσοστό 67% λόγω καρδιακών νοσημάτων), η σύζυγος του είναι επίσης ανάπηρη και κατάκοιτη ενώ όσον αφορά τις γραμματικές του γνώσεις, είναι άνθρωπος του δημοτικού.

Από την πλευρά του δικηγόρου του, ο οποίος διορίστηκε αυτεπάγγελτα λόγω οικονομικής αδυναμίας του καταγγέλλοντος, γίνονται ενέργειες και σε φορολογικό επίπεδο με πρώτη κίνηση την άσκηση ανακοπής στον Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων.

Νομικοί κύκλοι που χειρίζονται τέτοια θέματα σχολίαζαν χθες ότι στην περίπτωση του 66χρονου είναι πολύ πιθανόν να του κοινοποιηθεί και νέο έγγραφο για χρέη προς το ΙΚΑ αφού εμφανίζεται ως εκκαθαριστής.

Πηγή: patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: