Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΟΚάρα!!


ΠΑΟΚάρα!

Ένας παθιασμένος ΠΑΟΚ -και παρά την απουσία Βασιλειάδη- κατέθεσε όλη του την καρδιά στο παρκέ και υπέταξε την εκπληκτική φέτος Βαλένθια, 75-72, μένοντας ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στο Eurocup.

Μπορεί να προερχόταν από ήττα κόντρα στον Άρη, μπορεί να μην είχε τον Βασιλειάδη, μπορεί η Βαλένθια να 'ναι διαστημική φέτος (18-0 στην Ισπανία), μπορεί να μην έχει τα χρήματα των αντιπάλων του, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει καρδιά!

Παίζοντας με πάθος καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, «βομβαρδίζοντας» σε καίρια σημεία και όντας... 100% ψύχραιμος στις βολές στο νήμα, ο Δικέφαλος του βορρά υπέταξε τις πανίσχυρες νυχτερίδες με 75-72 και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 2-3.

Εκπληκτικός ο Χάτσερ που σταμάτησε στους 18 πόντους (οι 8 στην τελευταία περίοδο), από κοντά ο Σχορτσανίτης με 10, κομβικοί οι Τσόχλας και Ντούβνιακ που έβαλαν το λιθαράκι τους για το ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο κράτησε ζωντανούς τους Θεσσαλονικείς για την υπέρβαση και πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

Πλέον, θα παίξουν και τη... ζωή τους με τη Λιμόζ στη Γαλλία, την τελευταία αγωνιστική, την ώρα που η Βαλένθια με το ίδιο ρεκόρ με τον ΠΑΟΚ έχει μπει σε μεγάλες περιπέτειες!

Το ματς

Με τον Ράφα Μαρτίνεθ να λύνει (2 ασίστ) και να δένει (5 πόντους) στα πρώτα λεπτά, η Βαλένθια πήρε μια μικρή διαφορά, 4-10, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί μόνο μέσα από το ζωγραφιστό. Οι νυχτερίδες διατηρήθηκαν σε θέση ισχύος (10-17), με τον Δικέφαλο σιγά-σιγά να βγάζει αντίδραση επιθετικά, εκεί όπου στο πρώτο πεντάλεπτο «χώλαινε». Ο Τσόχλας ήταν το... κρυφό όπλο για τον Σούλη Μαρκόπουλο στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Με πέντε δικούς του πόντους και καλή οργάνωση του παιχνιδιού -σε συνδυασμό με το ότι οι Ισπανοί κόλλησαν στην επίθεση όντας ιδιαίτερα άστοχοι- ο ΠΑΟΚ έτρεξε επιμέρους σκορ 9-2 και έκλεισε στην ισοπαλία, 19-19, το δεκάλεπτο.

Όσο η Βαλένθια συνέχιζε να τα σπάει, τόσο η ελληνική ομάδα αναθάρρηζε. Και με τον εκπληκτικό Κακαρούδη να πετυχαίνει πέντε γρήγορους πόντους, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ανέκτησε τα ηνία, αλλά... έφυγε και με 7 (26-19) στο 13'. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν ιδιαίτερα να βρουν το δρόμο προς το καλάθι και τα δύο τρίποντα από Ντιό και Χάμιλτον αποτελούσαν την εξαίρεση του κανόνα. Έστω κι αν, λοιπόν, προσωρινά μείωσαν σε 28-25, ο Δικέφαλος του βορρά δεν έχασε την... ψυχραιμία (και την ευστοχία) του και με τους Χάτσερ-Τσόχλα να απαντούν με τον ίδιο τρόπο, η διαφορά ανέβηκε εκ νέου στους 8, για το 37-29! Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν τον έλεγχο απέναντι και πήγαν στα αποδυτήρια με «μαξιλαράκι» έξι πόντων (39-33), εξαργυρώνοντας την καλή τους παρουσία.

Με τους Βίβες και Λούτσιτς να παίρνουν «φωτιά», η Βαλένθια δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να παραμείνει με... διαφορά σε θέση ισχύος και γρήγορα-γρήγορα στην τρίτη περίοδο το μάζεψε, για το 46-45, με τον Σχορτσανίτη να δίνει σκληρές μάχες κάτω από τη ρακέτα. Τα τρίποντα κρατούσαν όρθιες τις νυχτερίδες, αλλά χάρη σ' αυτά και ο Δικέφαλος παρέμενε στο κόλπο της νίκης. Μπορεί λοιπόν ο Ντούμπλιεβιτς να ισοφάρισε από τα 6,75 (48-48), ωστόσο Ντούβνιακ και Χάτσερ «απάντησαν» με δικά τους τρίποντα, ο ΠΑΟΚ έτρεξε μέσα σε 2' σερί 8-0 και αποσπάστηκε εκ νέου, με 56-48. Το blackout της ελληνικής ομάδας -με τους παίκτες του Μαρκόπουλου να υποπίπτουν σε πολλά λάθη στο τελευταίο τρίλεπτο- και το... πείσμα της Βαλένθια, διατήρησαν τον χαρακτήρα ντέρμπι, με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 58-55 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ντούβνιακ και Τέπιτς (κυρίως) κράτησαν τον ΠΑΟΚ σταθερά επικεφαλής του αγώνα με το 64-58 στο 33'. Μπορεί ο Σαν Εμετέριο να ήταν εντελώς άστοχος απόψε (τελείωσε το ματς με 0 πόντους), ωστόσο ο Ντούμπλιεβιτς δήλωσε παρών για τη Βαλένθια και στο 36' είχε ισοφαρίσει σε 66-66. Τα χέρια «βάρυναν», οι επιθέσεις δεν έβρισκαν στόχο όμως ο Χάτσερ είχε πάρει απόφαση να το πάρει μόνος του! Και στο 1:16' πριν τη λήξη, ευστόχησε για τρεις και ξεσήκωσε τον -δυστυχώς- λίγο κόσμο που βρισκόταν στην Πυλαία, φέρνοντας τον ΠΑΟΚ όλο και πιο κοντά στη νίκη (70-66). Στο 70-68 κι ενώ απέμεναν 24'' για το τέλος του παιχνιδιού, ο Ράφα Μαρτίνεθ αστόχησε δις σε σουτ από τα 6,75, η τύχη... χαμογέλασε στον Δικέφαλο του βορρά και κάπου εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Ο Χάτσερ δεν είχε διάθεση για «αυτοκτονίες», ήταν απόλυτα εύστοχος από τη γραμμή των βολών και έγραψε το τελικό 75-72, με τον Χάμιλτον στην εκπνοή να κάνει airball σε σκοτωμένο τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 39-33, 58-55, 75-72

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 8 (7ρ.), Λιάπης 4, Κακαρούδης 7, Τσόχλας 9, Δέδας, Μαργαρίτης 4, Κώττας, Σχορτσανίτης 10, Ντούβνιακ 9, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 18

Βαλένθια: Στέφανσον 4, Ντιό 5, Λούτσιτς 5, Ντούμπλιεβιτς 12, Βίβες 19, Μαρτίνεθ 9, Σαν Εμετέριο, Σούρνα 7, Χάμιλτον 9, Σίκμα 2
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: