Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αν έχεις... προίκα διάβαινε!!


Αν έχεις... προίκα διάβαινε!

Έχοντας καθαρίσει απ’ το πρώτο ματς (5-0) την πρόκριση στους «4» ο φρεσκαρισμένος, αλλά όχι ιδιαίτερα καλός Ολυμπιακός ήρθε 1-1 με τον μαχητικότατο Αστέρα στην Τρίπολη. Σωρεία λαθών απ’ τους βοηθούς.


Χωρίς να πατήσει γκάζι, αφού το είχε κάνει για τα καλά στο πρώτο ματς στο Φάληρο (5-0), ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και συνεχίζει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Καλύτερο ξεκίνημα για τους Πειραιώτες, που όμως είδαν τους παίκτες του Τερεζόπουλου να πετυχαίνουν τον αιφνιδιασμό με κεφαλιά του Ιγκλέσιας στο 20’. Στη συνέχεια κυριάρχησαν δυνατά μαρκαρίσμα, απ’ τα οποία θα μπορούσε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Τσιμίκας. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο επόπτης υπέδειξε –λανθασμένα- τον Γιάννου σε θέση οφσάιντ, ακυρώνοντας γκολ για τους γηπεδούχους.

Mε τους βοηθούς, Βερρή και Κασσαβέτη, να... βλέπουν ό,τι θέλουν (μεταξύ άλλων βγήκε κακώς τετ-α-τετ ο Γιάννου, κόπηκε δύο φορές –η μία για εκατοστά- λανθασμένα ο Κολοβός) συνεχίστηκε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός απάντησε με όμορφη κεφαλιά του Ντα Κόστα (54’), αλλά δεν βρήκε διάρκεια στην καλή απόδοσή του.

Το ματς:


Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα στο ματς. Παρότι είχε σχεδόν μόνο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του, ο Ολυμπιακός δεν επηρεάστηκε, μπήκε δυνατά στο ματς και ζόρισε με το «καλησπέρα» την αντίπαλη άμυνα. Ο Αστέρας εγκλωβίστηκε από τα πρώτα λεπτά στο μισό του γηπέδου, όμως σταδιακά κατάφερε να βγει από θέση άμυνας και χωρίς να... ιδρώσει ιδιαίτερα βρέθηκε μπροστά στο σκορ, έπειτα από κεφαλιά του «ξεχασμένου» στην περιοχή Ιγκλέσιας από κόρνερ στο 20’.

Μετά το 1-0 το ματς άρχισε να αποκτά καλύτερο ρυθμό, παρά τις πολλές σκληρές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Σε αντίθεση πάντως με το ξεκίνημα, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή κι όποτε δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Θεοδωρόπουλου, με σουτ μακριά από αυτή, τον οποίο βρήκαν σε ετοιμότητα. Οι Αρκάδες αν και δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Καπίνο μετά το γκολ, πέτυχαν και δεύτερο με τον Γιάννου στη λήξη του ημιχρόνου (44’), το οποίο κακώς τους ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Πιο ουσιαστικός ήταν στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός, στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Βάζοντας την μπάλα κάτω πλησίασαν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με όμορφη κεφαλιά του Ντα Κόστα, από εκτέλεση φάουλ του Φουστέρ στο 54’. Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, ενώ μοναδική στιγμή που κινδύνεψαν ήταν στο 62’, όταν ο επόπτης άφησε τον εκτεθειμένο Γιάννου να βγει τετ-α-τετ, το οποίο απέκρουσε ο Καπίνο.

Οι Αρκάδες έδειξαν να «μένουν» από ανάσες και παρά την μαχητικότητα του Μάσα δεν είχαν κάποιο άλλο θετικό στην εικόνα τους. Σταδιακά, κατάφεραν βέβαια να ανεβάσουν τις γραμμές τους και μετά από αρκετή ώρα να βγάλουν τελικές προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Τα τελευταία λεπτά κύλισαν με το ματς να χάνει τον ρυθμό του και ο Αστέρας τον Ντουντού με δεύτερη κίτρινη (σωστή) στο 86ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:



Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Αλόκο, Τριανταφυλλόπουλος, Μουκάμ, Δημούτσος (54’ Χαμντανί), Ντουντού, Ιγκλέσιας, Μάσα (72’ Ίγκορ), Τσοκάνης, Γιάννου (76’ Ιωαννίδης)

Στον πάγκο: Καπετάνος, Κιτόκο, Σανκαρέ, Φερνάντες

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Τσιμίκας (46’ Σάλιακας), Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Μπουχαλάκης (90' Λάτσι), Κασάμι, Σεμπά, Κολοβός, Φουστέρ (90' Μανθάτης), Πουλίδο

Στον πάγκο: Νικολάου, Χουτεσιώτης, Ρέτσος, Πλέγκας

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: