Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Συνέντευξη: Το αντίο του Στέφανο Ναπολεόνι στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο!!


Συνέντευξη: Το αντίο του Στέφανο Ναπολεόνι στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο

Πριν ταξιδέψει για Τουρκία, ο Στέφανο Ναπολεόνι μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr, αποχαιρετώντας την Ελλάδα και τον Ατρόμητο.Τι είπε για τον κόσμο, τον Ούμπιντες και την οικογένεια που αφήνει πίσω

Συνέντευξη του Στέφανο Ναπολεόνι στον Παύλο Κουστέρη

Οι φίλοι του Ατρόμητου έχουν συνηθίσει να βλέπουν παίκτες-σύμβολα και ηγέτες της ομάδας να αποχωρούν για πιο ισχυρούς συλλόγους, με μεγαλύτερα μπάτζετ και θεωρητικά υψηλότερους στόχους.

Για αυτό τον λόγο πολύ δύσκολα μπορεί να υπάρξει το δέσιμο που συνηθίζεται ανάμεσα σε εξέδρα και ποδοσφαιριστή. Όταν, όμως, συμβεί κάτι τέτοιο, τότε έχουμε να κάνουμε με κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Στέφανο Ναπολεόνι με τον Ατρόμητο, που πρόλαβε με τη μαχητικότητα, το ταλέντο και την αξία του να γίνει μέσα σε τρία χρόνια ο πλέον δημοφιλής παίκτης στο κόσμο της ομάδας, ένα είδωλο που έλειπε τις προηγούμενες σεζόν. Τις τελευταίες μέρες που έγινε γνωστή και η μετακίνησή του στην Τουρκία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικράτησε ένας μικρός χαμός, με τον ίδιο να γίνεται δέκτης λατρείας, όχι μόνο από φίλους του «αστεριού», αλλά γενικότερα από θαυμαστές του.

inner

Από σήμερα (4/2) ο Στέφανο Ναπολεόνι γίνεται μόνιμος κάτοικος Τουρκίας και συγκεκριμένα παίκτης της Μπασακσεχίρ, ωστόσο πριν πάρει το αεροπλάνο για το νέο του προορισμό, πήγε μέχρι το προπονητικό κέντρο της πρώην πλέον ομάδας του για να αποχαιρετήσει την «οικογένειά» του, όπως ίδιος χαρακτήρισε όσους σχετίζονται με τον Ατρόμητο.

Το sport-fm.gr ήταν εκεί και τον εντόπισε. Αφού, λοιπόν, δέχθηκε δώρο ένα κασκόλ από την αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών, «FENTAGIN», που περίμενε καρτερικά να τον συναντήσει, ήρθε η δύσκολη στιγμή. Ο αποχαιρετισμός με τον «αδερφό» του, τον Χαβιέ Ούμπιντες.

«Όχι, δεν γίνεται να στεναχωριέμαι, αυτά είναι καλά νέα», αποκρίθηκε ο «Ούμπι» στην προφανή ερώτησή μου αν στεναχωριέται τώρα που ο «Νάπο» φεύγει για την Τουρκία. Αφού, οι δυο τους αγκαλιάστηκαν και συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει λόγος για λύπες, ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πρώτη ευκαιρία. Παρά τη δεδομένη συναισθηματική φόρτιση, ο Ναπολεόνι ερχόμενος προς το μέρος μου, είπε: «Δεν μπορώ να μην σου μιλήσω, ξέρω ότι περιμένεις αρκετή ώρα».

Αυτός είναι ο Στέφανο Ναπολεόνι... Ένας χαμογελαστός σούπερ-σταρ που απολαμβάνει όσα του έχει προσφέρει η ζωή και όσα μέσω των θυσιών που έχει πραγματοποιήσει του επιβραβεύονται καθημερινά.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανο Ναπολεόνι στο sport-fm.gr:

Νάπο, έπειτα από μια νίκη ή μια ήττα τα συναισθήματα είναι προφανή. Σήμερα που ήρθες για τελευταία φορά στο προπονητικό του Ατρόμητου πώς αισθάνεσαι;

«Αισθάνομαι πάρα πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα. Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το βήμα που κάνω στην καριέρα μου. Είναι κάτι που το ήθελα πολύ, για το οποίο δούλεψα να το πετύχω. Από την άλλη, αισθάνομαι μεγάλη λύπη για αυτό που αφήνω εδώ. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια εδώ. Δεν αφήνω μόνο μια ομάδα. Αφήνω τους φίλους μου, αφήνω τον κόσμο που τον αγαπώ και που με αγαπούσε. Αφήνω μια οικογένεια. Πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι είναι πολύ περισσότερο. Ειλικρινά έχω μια οικογένεια εδώ. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να προχωράμε και συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά».

inner

Δεν μπορώ να θυμηθώ να αποχωρεί ένας παίκτης από τον Ατρόμητο και να έρχεται κόσμος για να τον αποχαιρετήσει, όπως έγινε πριν από λίγο με σένα. Πώς αντιλαμβάνεσαι όλη αυτή την αναγνώριση προς το πρόσωπό σου;

«Δεν το περίμενα. Αλήθεια. Όλες αυτές τις μέρες μου έρχονται πάρα πολλά μηνύματα. Δεν το φανταζόμουν. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό. Είναι πολύ ωραίο ο κόσμος να δείχνει την αγάπη που έχει για μένα και τον ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά και για αυτό που έκανε σήμερα (σ.σ. χθες). Ευχαριστώ όλο τον σύνδεσμο. Ένιωθα ένας από αυτούς και θα συνεχίσω να είμαι. Μπορεί να μην μένω εδώ πλέον, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Εγώ πάντα θα ακολουθώ τον Ατρόμητο και θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

inner

Στη δήλωση της αποχώρησής σου, σημείωσες ότι αισθάνεσαι ότι θα ξαναγυρίσεις...

«Ναι! Γιατί όταν νιώθεις καλά και πρόκειται για την οικογένειά σου, σίγουρα κάποια στιγμή θες να ξαναγυρίσεις. Οπότε, κι εγώ, όχι μόνο ελπίζω, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή εδώ θα είμαι πάλι. Ποτέ μην λες ποτέ».


Η φετινή σεζόν δεν έχει καμία σχέση με την πορεία των προηγούμενων ετών. Ποιο είναι το μήνυμα που έχεις να στείλεις στον κόσμο για το υπόλοιπο της χρονιάς;

«Όπως είπα και σήμερα στα παιδιά που ήρθαν από τον σύνδεσμο για να μου δώσουν το κασκόλ, πρέπει να συνεχίσουν δυνατά και να φωνάζουν για τα παιδιά και να τα στηρίζουν. Φέτος δεν μας βγήκε καλά μέχρι τώρα, αλλά η ομάδα αυτό χρειάζεται. Μπορεί να νομίζει κάποιος ότι η στήριξη δεν είναι κάτι το σημαντικό για τους παίκτες, αλλά στα δύσκολα είναι εκεί που χρειάζεται ακόμα περισσότερη. Θέλω να τους πω να είναι ακόμα περισσότερο δίπλα στην ομάδα, να χαίρονται μαζί τους για τις νίκες, αλλά να είναι ακόμα πιο κοντά όταν είναι δύσκολες οι στιγμές».

inner

Εσύ, πλέον, Νάπο βλέποντας την κατάσταση από πιο μακριά είσαι αισιόδοξος για τη συνέχεια της σεζόν;

«Εγώ είμαι σίγουρος για την ομάδα! Είμαστε καλύτερα, δείχνουμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε. Σήμερα (σ.σ. χθες) μίλησα με τα παιδια και τον προπονητή και τους είπα ότι σίγουρα θα πάνε καλύτερα τα πράγματα και ήδη έχουν αρχίσει να είναι καλύτερα. Πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Βλέπεις ακόμα χρησιμοποιώ α' πληθυντικό (σ.σ. γέλια)».
inner

Όπως είπες αφήνεις πίσω μια οικογένεια, αλλά ένα μέλος της ίσως είναι πιο στεναχωρημένο από τα υπόλοιπα και μιλάω για τον Ούμπιντες που η σχέση σας είναι διαφορετική...

«Με τον Ούμπι είναι κάτι άλλο. Δεν είναι απλά συμπαίκτης ή φίλος μου. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι αδερφός μου. Θα είναι δύσκολα, γιατί έχουμε περάσει πολλά μαζί. Από τότε που ήρθε, είμαστε συνέχεια μαζί. Κάναμε πολλά πράγματα και έξω και μέσα στο γήπεδο. Τα όσα έγιναν μέσα στο γήπεδο, τα είδαν όλοι. Σίγουρα θα μου λείψει πολύ, αλλά έτσι είναι. Όπως του είπα και χθες που είχαμε βγει οικογενειακά, δεν τελειώνει κάτι εδώ. Η φιλία είναι τόσο δυνατή που και μακριά που θα είμαι, θα είναι σαν να είμαι εδώ. Όταν αγαπάς κάποιον και είναι μακριά, περιμένεις πώς και πώς για να έρθει η στιγμή να τον δεις. Είναι το ίδιο σαν να είστε μαζί».

inner

Ποια στιγμή ξεχωρίζεις σε αυτά τα τρία χρόνια;

«Μία εικόνα; Δύσκολο. Τι να σου πω τώρα; Είναι πολλές. Μία που μου έρχεται είναι φέτος που περάσαμε την ΑΪΚ Στοκχόλμης, στο εντός έδρας ματς. Μετά το παιχνίδι γιορτάσαμε όλοι μαζί με τον κόσμο και ήμασταν όλοι χαρούμενοι για αυτή τη μεγάλη πρόκριση».





Είναι το γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης το καλύτερο που έχεις πετύχει;

«(σ.σ.γέλια) Καλύτερο δεν ξέρω, το πιο περίεργο σίγουρα. Θα μείνει πάντα στο μυαλό μου, όπως και άλλα γκολ, αλλά αυτό το ξεχωρίζω, γιατί ήταν διαφορετικό».

Σε ευχαριστώ πολύ, Νάπο και καλή τύχη στη νέα σου ομάδα.

«Εγώ σας ευχαριστώ όλους και να είστε καλά».





 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: