Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μέρες… Φέργκιουσον στην Αμπερντίν!! (video)


Μέρες… Φέργκιουσον στην Αμπερντίν! (video)

Η Αμπερντίν επικράτησε 2-1 της Σέλτικ και μειώνοντας τη διαφορά της από την κορυφή και τους «καθολικούς» στο -3, συνεχίζει να κάνει όνειρα για πρωτάθλημα μετά από 31 χρόνια!

Η τελευταία ομάδα που μπήκε… σφήνα σε Σέλτικ και Ρέιντζερς ήταν η απίστευτη Αμπερντίν του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1985, έχοντας νωρίτερα, βέβαια, πάρει άλλο ένα την προηγούμενη σεζόν, αλλά και το 1980, συν… καμπόσα (τέσσερα) Κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ, το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1983 (2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης την ίδια χρονιά (2-0 το Αμβούργο).

31 χρόνια μετά, η ομάδα που δείχνει ικανή να κάνει το ίδιο -έστω και αν τα τελευταία χρόνια απουσιάζει η Ρέιντζερς…- είναι η φοβερή Αμπερντίν του Ντέρεκ ΜακΙνς!

Οι «κόκκινοι» επικράτησαν 2-1 των «καθολικών» στο ''Pittodrie Stadium'', προκαλώντας… φρενίτιδα στον κόσμο τους, που συνεχίζει να ονειρεύεται κούπα, βλέποντας την ομάδα του να μειώνει στο -3 τη διαφορά της από την κορυφή.

Στον αντίποδα, νέο… κάζο για τη Σέλτικ, που μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Ρος Κάουντι στο Λιγκ Καπ, νιώθει, πλέον, την ανάσα της Αμπερντίν στη βαθμολογία της σκοτσέζικης Premiership (55 έναντι 52 βαθμών).

Τα γκολ των γηπεδούχων, που νικούν για δεύτερη φορά σε μία σεζόν τους «καθολικούς», κάτι που έχει να συμβεί από τη σεζόν 1990-’91, πέτυχαν με… βολίδα ο Τζόνι Χέις στο 31’ και με κεφαλιά ο Τσερτς στο 38’. Ο Γκρίφιθς μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 90’+3’.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: