Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

«Σπάει πλάκα» και… ρεκόρ η Παρί!! (photos)


«Σπάει πλάκα» και… ρεκόρ η Παρί! (photos)

Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει εξωπραγματική χρονιά και παίζει χωρίς αντίπαλο στη Γαλλία. Εκτός από την διαφαινόμενη κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, επιδίδεται και στο… σπάσιμο ρεκόρ!

Η τρέχουσα δεκαετία στη Γαλλία ανήκει αποκλειστικά στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, όπως φαίνεται και από τα τρία πρωταθλήματα στα ισάριθμα προηγούμενα χρόνια. Και όχι μόνο, αφού έχει επίσης ένα κύπελλο, δύο λιγκ καπ και τρία σούπερ καπ. Το φινάλε του έργου, τουλάχιστον στο πρωτάθλημα, θα είναι ίδιο και φέτος, αλλά η διαφορά έγκειται στη διάρκεια, αφού από το ξεκίνημα της σεζόν, η ομάδα της πρωτεύουσας παίζει χωρίς αντίπαλο.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει εξωπραγματική χρονιά και στο χθεσινό (03/02) νικηφόρο παιχνίδι με τη Λοριάν (3-1), «έσπασε» το ρεκόρ του αήττητου σερί αγώνων της Ναντ, που κρατούσε από τη σεζόν 1994-95. Έφτασε τα 33 παιχνίδια χωρίς ήττα, έχοντας απολογισμό 30 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ τα «καναρίνια» μέτρησαν 32 ματς με 19 νίκες και 13 ισοπαλίες. Η διαφορά είναι ότι η Ναντ πέτυχε το ρεκόρ στη διάρκεια μιας αγωνιστικής χρονιάς, ενώ οι Παριζιάνοι «κουβαλούν» και 9 παιχνίδια από την προηγούμενη σεζόν.

inner

Έτσι όπως το πάει η Παρί Σεν Ζερμέν, είναι δεδομένο ότι θα κάνει κι άλλα ρεκόρ στο τέλος της σεζόν. Το πρώτο ρεκόρ που πιθανότατα θα σπάσει, είναι αυτό των εκτός έδρας νικών. Από δύο φορές η ίδια, η Λιόν και η Μαρσέιγ και μια η Σεντ Ετιέν, έχουν πετύχει από 12. Ήδη μετράει 11 και έχει άλλα 6 παιχνίδια μακριά από το Παρίσι. Από την άλλη, δεν γίνεται να σπάσει το εντός έδρας 19άρι της Σεντ Ετιέν, αφού έχει 10 νίκες σε 11 ματς και απομένουν άλλα 8.

Ένα άλλο ρεκόρ που κυνηγάει είναι της καλύτερης αμυντικής επίδοσης. Η Παρί έχει δεχθεί μόλις 11 γκολ σε 24 αγωνιστικές, (σχεδόν ένα ανά δύο παιχνίδια) και η επίδοση που θέλει να σπάσει είναι τα 21 γκολ της Μονακό από τη σεζόν 1991-92. Πολύ πιθανό να βελτιώσει και την καλύτερη αμυντική επίδοση εκτός έδρας, που κατέχει η ίδια με 11 γκολ παθητικό από το 1997-98. Φέτος, σε 13 παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις 3 και έχει ακόμη 6 εξόδους.

inner

Σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα γίνει και ρεκόρ νικών συνολικά στη σεζόν, το οποίο κατέχει η Παρί Σεν Ζερμέν από τη σεζόν 2013-14 με 27. Μετά από 24 αγωνιστικές έχει 21 και απομένουν άλλες 14. Την ίδια χρονιά έκανε και ρεκόρ συγκομιδής βαθμών με 89, αλλά κι αυτό έχει αρχίσει να… κουνιέται. Η ομάδα της πρωτεύουσας έχει στο σακούλι της 66 και έχει να διεκδικήσει άλλους 42.

Η τελευταία και εξίσου μεγάλη πρόκληση είναι να πάρει το πρωτάθλημα αήττητη, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία. Η Ναντ που μνημονεύεται μέχρι σήμερα για την σούπερ σεζόν του 1994-95, είχε πάρει τον τίτλο, γνωρίζοντας μια και μοναδική ήττα. Αυτό είναι και το τελευταίο… οχυρό, που καλείται να «καταλάβει». Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο για την φετινή Παρί Σεν Ζερμέν!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: