Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 73-90

Επίδειξη ισχύος

Aυτός ο ΠΑΟΚ αφήνει υποσχέσεις ενόψει πλέι οφ. Με χαρακτηριστική άνεση, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου νίκησε μέσα στο κλειστό του Ελληνικού την ΑΕΚ με 90-73 και έστειλε το δικό της μήνυμα. Σκιά του εαυτού της η Ενωση, απογοήτευσε τον κόσμο της.

Ετσι κρίθηκε

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαφώς πιο οργανωμένο μπάσκετ και διέθετε περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα, κάτι που φάνηκε σχεδόν από το πρώτο λεπτό. Ο Μονρό πήρε πρώτος τη σκυτάλη στην επίθεση για το Δικέφαλο του Βορρά και με 16 πόντους στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα βοήθησε την ομάδα να δημιουργήσει διαφορά 10 πόντων (17-27) κόντρα σε μία ΑΕΚ που δεν είχε συνεργασίες, ούτε ψυχραιμία.

Οταν δε μπήκε και ο ποιοτικός Ντελινκάιτις στον αγώνα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε ακόμη καλύτερα ενώ η ΑΕΚ τα περίμενε όλα από τα ξεσπάσματα του Γκριν και του Νικολαϊδη. Το 33-44 του ημιχρόνου έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τον πιο πειστικό τρόπο στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να μην έχει αντίπαλο κάτω από τις δύο ρακέτες ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε τη διαφορά στο +22 (37-59) και ουσιαστικά εξασφάλισε τη νίκη.

H αλήθεια είναι βέβαια ότι η ΑΕΚ το πάλεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πίεσε πολύ πάνω στην μπάλα, έτρεξε, μείωσε τη διαφορά μέχρι και τους 11 πόντους αλλά δεν είχε επιπλέον καύσιμο για το κάτι παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ έβαλε και πάλι ταχύτητα στο παιχνίδι, ανέβασε το χάντικαπ στο +20 (57-77) και έβαλε στην τσέπη του το ροζ φύλλο αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: