Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Απίστευτο ξύλο στο Λανούς-Ουνιβερσιτάριο


Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθησαν για ακόμη μία φορά σε γήπεδο της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα σε αυτό της Λανούς στον αγώνα με την Ουνιβερσιτάριο.

Η αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Κόπα Λιμπερταδόρες κόντευε να φτάσει στο τέλος της. Τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί με τους Αργεντίνος να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια να πετύχουν το χρυσό γκολ και να πάρουν τη νίκη. Το κόρνερ όμως του Σεμπάστιαν Μπλάνκο είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην αγκαλιά του Ραούλ Φερναντέζ. Ο Περουβιανός τερματοφύλακας την ώρα που ετοιμαζόταν να πέσει για να κερδίσει χρόνο, δέχεται ένα σπρώξιμο από πίσω από τον Λεονάρντο Ντίαζ, αλλά και μία τρικλοποδιά από τον Σαντιάγκο Χόγιος. Ο Ντιάζ μάλιστα ενώ ήταν πεσμένος ο αντίπαλος πήγε και τον τράβηξε θεωρώντας ότι κάνει θέατρο, κάτι που εξόργισε τον πορτιέρο της Ουνιβερσιτάριο που ανταπέδωσε με ένα χτύπημα.

Αυτό ήταν... Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Πίριζ Άλβεζ και Γκαλίκιο έσπευσαν για βοήθεια από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ενώ οι Βελάσκεζ, Γκράνα, Χερνάν και Πιζάρο έσπευσαν για συμπαράσταση προς τους παίκτες της Λανούς. Οι κλωτσιές, οι μπουνιές και οι σφαλιάρες πλέον έπεφταν βροχή, καθώς η σύρραξη είχε πλέον γενικευτεί μεταξύ των όλων των παικτών και των τεχνικών επιτελείων. Ούτε η αστυνομική δύναμη δεν κατάφερε να συγκρατήσει τις δύο πλευρές, ενώ σε κάποια στιγμή μπήκαν ακόμη και φίλαθλοι για να ρίξουν καμία... ψιλή. Ένας από αυτούς, παρά το γεγονός ότι κυνηγήθηκε από τους άνδρες της ασφαλείας κατάφερε να επιστρέψει στην εξέδρα, με τη βοήθεια των συναδέλφων του.

Μάλιστα σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Αργεντινή χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και πλαστικές σφαίρες, προκειμένου να ηρεμίσουν οι οπαδοί των γηπεδούχων, ενώ υπήρξαν συγκρούσεις των 1000 Περουβιανών που είχαν ταξιδέψει για να δουν την ομάδα τους με την αστυνομία. Την ίδια ώρα τα αποδυτήρια θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ακόμη και στην αίθουσα του ντόπινγκ κοντρόλ ο Γκράνα και ο Πίριζ Άλβεζ βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν κάποια χτυπήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: