Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Μότζι: «Θα αθωωθώ»

Την πεποίθηση του πως η δίκη για το Calciopoli θα ολοκληρωθεί με τον ίδιο να ανακηρύσσεται αθώος, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Λουτσιάνο Μότζι. Οι συνομιλίες που ανακαλύφθηκαν από τις Αρχές... τέσσερα χρόνια μετά -κι αφού όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους- ουσιαστικά καταρρίπτουν τις κατηγορίες κατά του πρώην γενικού διευθυντή της Γιουβέντους. Με τους αρχιδιαιτητές, όπως αποδεικνύεται, μιλούσαν όλοι και τα πράγματα, πλέον, είναι ξεκάθαρα. Ή είναι όλοι ένοχοι ή όλοι αθώοι. Κατά τον Lucky Luciano, είναι αθώοι και πιστεύει ότι αυτό θα αποφασίσει και το δικαστήριο.

«Ολα αυτά θα τελειώσουν όταν η δικαιοσύνη θα πει ότι είμαι αθώος. Οτι δεν έκανα τίποτα μεμπτό. Εδώ δεν υπάρχουν ένοχοι, αλλά άνθρωποι που προσπαθούσαν να προασπίσουν τα συμφέροντα των συλλόγων τους. Αυτό έκανα εγώ, αυτό έκαναν και οι υπόλοιποι. Δεν υπήρχε καμία μαφία με μένα, τον Τζιράουντο και τον Μπέτεγκα. Δεν υπήρχε κανένα σύστημα της Γιουβέντους. Όλοι μιλούσαν με όλους και μάλιστα οι άλλοι, όπως φαίνεται από τις συνομιλίες τους, μιλούσαν περισσότερο από ό,τι εγώ και ζητούσαν και περισσότερα πράγματα», τόνισε αρχικά ο Μότζι και όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του, όπως ήταν γνωστό από το 2006, ελβετικές SIM για κινητά τηλέφωνα, απάντησε: «Γιατί; Είναι έγκλημα; Ποιος το απαγορεύει;».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του στο Radio 1 ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους αναφέρθηκε και στον πρώην πρόεδρος της Ιντερ, Τζιάσιντο Φακέτι.

«Ορισμένοι λένε ότι δεν πρέπει να λέμε τίποτα για τον Φακέτι και ότι δεν πρέπει να βγάζουμε τις συνομιλίες, για να σεβαστούμε τη μνήμη του. Αυτό είναι λάθος. Πρέπει να τα λέμε όλα και πρέπει να ακούσουν όλοι τις συνομιλίες του Φακέτι. Εγώ, βέβαια, δεν λέω τώρα ότι ο Φακέτι είναι ένοχος για αυτά που έκανε, ασχέτως αν αυτός έλεγε αυτά για μένα. Και οι δύο μιλούσαμε με τους αρχιδιαιτητές, όπως και όλοι οι άλλοι. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα πλέον και μόνο όποιος δε θέλει να καταλάβει τι έγινε, δε θα το καταλάβει ποτέ...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: