Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ρουκάβινα: Δεν έχει τύχη ο Άρης

Σίγουρος και για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος εμφανίστηκε ο Αντέ Ρουκάβινα, ο οποίος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θέλει πάρα πολύ να πανηγυρίσει φέτος το νταμπλ.Ο Κροάτης επιθετικός σε μία μεγάλη συνέντευξη μίλησε για την άσχημη χρονιά που πέρασε με τους πολλούς τραυματισμούς, ευχήθηκε του χρόνου να είναι καλά και να παίξει, ενώ χαρακτήρισε τον Τζιμπρίλ Σισέ ως MVP του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρουκάβινα στο Novasports

-Πως έφτασε ο Παναθηναϊκός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Στην αρχή της σεζόν, είχαμε μεγάλη πίεση. Ήρθαν πολλοί παίκτες και ήταν σαν να έπρεπε να πάρουμε το πρωτάθλημα... Όμως όλη η ατμόσφαιρα έδειχνε ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα και απλά το... αρπάξαμε. Κερδίσαμε πολλά παιχνίδια. Πέρυσι χάσαμε αρκετούς αγώνες με θεωρητικά μικρότερες ομάδες, όμως δεν έγινε το ίδιο φέτος. Μπορεί να χάσαμε τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως πάντα έλεγα ότι δεν έχει σημασία να κερδίζεις μόνο στα μεγάλα παιχνίδια. Είναι σημαντικό να κερδίζεις πολλά παιχνίδια. Είχαμε ρυθμό. Το νιώθαμε φέτος ότι θα πάρουμε τον τίτλο, πέρυσι δεν το νιώθαμε. Λέγαμε πάμε να το πάρουμε, όμως δεν είχαμε αυτό το συναίσθημα...».

-Γιατί;

«Δεν ξέρω... Όμως φέτος το νιώθαμε. Όταν μπαίναμε στον αγωνιστικό χώρο είχαμε αυτοπεποίθηση, είχαμε τα πάντα και πήραμε το πρωτάθλημα».
-Φοβήθηκες κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν, ότι μπορεί να χαθεί ο τίτλος;

«Όχι, ήμασταν πρώτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και διατηρήσαμε την πρώτη θέση. Και ξαναλέω, ότι αισθανόμασταν ότι θα διατηρήσουμε αυτή την πρώτη θέση. Δεν ξέρω... Ήταν κάτι σαν... ενέργεια. Όμως είναι αλήθεια».

-Ποιόν θα ψήφιζες MVP του εφετινού Παναθηναϊκού;

«Ο Σισέ έκανε σπουδαία πράγματα εφέτος. Σκόραρε πολλά και σημαντικά γκολ, όμως δεν είναι σημαντικά μόνο τα γκολ. Φυσικά και παίζουμε για να σκοράρουμε, όμως δεν μπορείς να σκοράρεις χωρίς την ομάδα. Πάντως έκανε σπουδαία πράγματα εφέτος με τα γκολ που πέτυχε. Τον επιλέγω».
-Ποιο ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς;

«Αυτό με τον Ηρακλή φυσικά, γιατί ξέραμε ότι αν κερδίζαμε, όλα θα τελείωναν. Όμως καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν το νιώθαμε ότι θα είμαστε πρώτοι και τώρα που τελείωσε το γιορτάσαμε και είμαι πολύ χαρούμενος».
-Τι έγινε εφέτος με τον Αντε Ρουκάβινα; Τι δεν πήγε καλά;
«Την πρώτη μου χρονιά, είχα κάποιους τραυματισμούς, όμως τελείωσε καλά η σεζόν... Τη δεύτερη χρονιά, πρέπει να πω ότι δεν είχα τύχη. Με το που άρχισε η προετοιμασία, έμεινα εκτός για ένα μήνα και κάτι... Και όταν δεν ακολουθείς την προετοιμασία, είσαι πάντα πίσω... Πρέπει να φτάσεις το επίπεδο των συμπαικτών σου και όταν επιστρέψεις στις προπονήσεις, προσπαθείς να ακολουθήσεις την ομάδα. Και η ομάδα πήγαινε καλά, κέρδιζε, δεν μπορείς έτσι απλά να μπεις στην ενδεκάδα, γιατί κανένας προπονητής δεν αλλάζει μια νικηφόρα ομάδα. Αυτό έγινε και μετά, αφού επέστρεψα λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έπαιξα για 4-5 παιχνίδια, μπήκα στην ομάδα, όμως τραυματίστηκα ξανά και έμεινα άλλο ένα μήνα εκτός. Αυτή η σεζόν δεν ήταν τόσο καλή για μένα, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα». -Θα είναι η επόμενη χρονιά η δική σου χρονιά;
«Όταν δεν παίζεις ή δεν έχεις καλή απόδοση, η κριτική είναι φυσιολογική. Όμως το σημαντικό είναι να προετοιμαστείς καλά, χωρίς τραυματισμούς, να είσαι πάντα κοντά στην ομάδα και να μπορείς ανά πάσα στιγμή να αγωνιστείς. Και να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να αποφύγω τους τραυματισμούς, να κάνω καλή προετοιμασία και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει το επόμενο πρωτάθλημα».

-Είναι στους άμεσους στόχους σου η Εθνική Κροατίας;
«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Παίζουμε στην Ευρώπη κάθε χρονιά, είμαστε πρώτοι και είναι φυσιολογικό ότι αν αγωνιστώ εδώ, θα πάω και στην Εθνική ομάδα. Όμως πρέπει πρώτα να κερδίσω μια θέση εδώ και μετά μπορώ να σκεφτώ την Εθνική ομάδα».

-Και το Κύπελλο; Έμεινε άλλος ένας στόχος για τον Παναθηναϊκό την εφετινή χρονιά...

«Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ (σ.σ. στα ελληνικά). Φέτος πρέπει να πάρουμε το νταμπλ, πλέον επικεντρωνόμαστε στο Κύπελλο και δεν νομίζω ότι έχουν τύχη απέναντι μας. Φυσικά και σέβομαι κάθε ομάδα, όπως και τον Αρη, όμως είμαστε καλύτεροι, πεινάμε γι' αυτό το τρόπαιο και δεν μπορώ να δω πως θα μας σταματήσουν για να κάνουμε άλλη μια γιορτή και να πάμε στα μπουζούκια».
-Μοιάζει με... διαδικαστικού χαρακτήρα ο αγώνας απέναντι στα Γιάννινα... Υπάρχει κίνητρο;

«Έχω κίνητρο, δεν έπαιξα πολύ την εφετινή χρονιά και θέλω να αγωνιστώ... Όλη τη χρονιά δουλεύω στις προπονήσεις και είμαι πάντα εδώ όποτε ο προπονητής με χρειαστεί. Ο προπονητής θα αποφασίσει ποιος θα παίξει και αν μου ζητήσει να αγωνιστώ στον αγώνα με τα Γιάννινα, θα το κάνω.Ίσως αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές δεν αγωνιστούν λόγω κόπωσης, αφού παίζουν όλη τη σεζόν, όμως όλοι έχουμε κίνητρο. Το παιχνίδι είναι παιχνίδι, ζούμε γι' αυτό το παιχνίδι, σε όλη μας τη ζωή προπονούμαστε, είμαστε συνδεδεμένοι με το ποδόσφαιρο, μας αρέσουν οι αγώνες. Μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο. Και απλά ελπίζω ο αγωνιστικός χώρος να είναι καλύτερος από την τελευταία φορά που αγωνιστήκαμε εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: